Вижте братята Куаши, които окървавиха Париж

Арести във Франция на свързани със заподозрените за атаката
Обновена: 8 яну 2015 13:58 | 8 яну 2015 09:43, Елка Василева
188
Вижте братята Куаши, които окървавиха Париж
Снимка: Reuters

В рамките на разследването на кървавото нападение срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души, полицията е извършила "няколко ареста" и е разпитала няколко души. Това заяви френският премиер Манюел Валс, цитиран от Франс прес.

Премиерът, който говори пред радио Ер Те Ел, отказа да посочи повече подробности въпреки настойчивите въпроси дали става дума за двама или трима задържани.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов от своя страна посочи по радио Европа 1, че в момента седем души са задържани за разпит в полицията.

Според съдебен източник става дума за седем души, мъже и жени, от обкръжението на двамата братя, извършили нападението и укриващи се от властите.

Арестите са били извършени в градовете Реймс и Шарлевил Мезиер, както и в района на Париж, пише Би Би Си.

Френската полиция публикува снимките на двамата заподозрени за нападението срещу редакцията на списание „Шарли ебдо“.

За издирване са обявени двамата братя Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години.

Те са родени в Париж в семейство от алжирски произход.

Още по темата

Полицията предупреди, че двамата са въоръжени и опасни.

Шериф Куаши вече е бил съден по обвинение в тероризъм през 2008 г. за помощ на бунтовниците в Ирак. Той е лежал година и половина в затвора, пише Би Би Си.

По предварителна информация нападателите може би са част от групировки, свързани с Ал Кайда и Ислямска държава, посочва ТАСС. По думите на очевидци терористите са крещели „Аллах Акбар“ и че са отишли „да отмъстят за унижението на пророка /Мохамед/“.

Третият заподозрян за нападението - 18-годишният Хамид Мурад, по данни на пресата се е предал на полицията и твърди, че не е причастен към престъплението.

Негови приятели написаха в социалните мрежи, че Хамид Мурад е бил в училището си в момента на нападението.

Официално арестът му не е потвърден.

Междувременно за засилване на мерките за сигурност след нападението срещу редакцията на „Шарли ебдо“ в Париж бяха прехвърлени сили на армията. Те охраняват редакции на медии, религиозни храмове, транспорта и други обекти, изискващи специално внимание. Франция повиши равнището на терористична заплаха до максимална степен.

Президентът на Франция Франсоа Оланд направи телевизионно обръщение и обяви тридневен национален траур. „Днес те са нашите герои“, каза Оланд за загиналите при нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще ги приберат, ще ги обучат и след 5 години ще са водачи на клонове на ИДИЛ в европа... ако си мислите , че.всичко е случайно жестоко се лъжете ! Всичко е планирано до най малкия детайл !
77
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо по дяволите, когато търся материали за ИД в google, излизат снимки на Джон Маккейн как се прегръща и здрависва с джихадистите сякаш са първи приятели???????
76
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Очевидно професионалисти изпълняват професионално планът и после единият забравя идентификационна карта в колата по която ги намират и тримата?!?!?"Ислямските терористи произвеждат най-добире и най-огнеупорните идентификационни карти и поспорти. Паспорта не един от пилотитите атентатори които взривиха самолети в кулите в Ню Йорк на 9.11 беше намерен след това в отломките, та сега ли няма да му намерят паспорта в колата.
75
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е за нов кръстоносен поход към светите ! А фанатичните *** разпнати на обратно !!! Или ще живеем в мир и разбирателство и всеки ще си вярва в квото иска без да буйства и да го налага или главата под меча !
74
32
 
38
 
! Отговори
морски преди 9 години
ЕВАЛА на тия момчета!Истински борци против западния цинизъм и двоен стандарт.Дано не ги хванат!
73
11
 
40
 
! Отговори
Българин1 преди 9 години
Ако си мислите че религиозната война е някакво изключение за тези двамта, не лошо да разберете колко хора е обезглавил самият СВЕЩЕН МОХАМЕД!
72
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименФранция и запада са богати защото имат грамотно общество закони и работеща иконмика.Бившите им колонии са по-богати от всички "братски републики".
71
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да. Този 2005 година е искал да замине за Ирак и да се бие с американците. Тия го прибрали в затвора "Нидей друже, ша та утрепат там"
70
13
 
35
 
! Отговори
Ibrahim преди 9 години
E golema istoriya e tova!!!!Sekas koy znae kvo e stanalo!Nekakvi geyove sa bili grimnati VCERA!!!!Mislete za dnes a ne za VCERA.minalo I zaminalo.....hiledi jertvi ima vseki den.....
69
11
 
37
 
! Отговори
ПРОГРАМИСТ PYTHON преди 9 години
ТЕЗИ МАЙМУНИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ИСЛЯМА.КАКТО И МОРМОНИТЕ С ХРИСТИЯНСТВОТО.КАКТО И СВИДЕТЕЛИТЕ НА ЙЕХОВА,КАКТО И АДВЕНТИСТИТЕ.ТОВА СА МАЙМУНИ(БОЛНИ)ЖИВЕЕЩИ В СВОЙ БОЛЕН СВЯТ.
68
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очевидно професионалисти изпълняват професионално планът и после единият забравя идентификационна карта в колата по която ги намират и тримата?!?!? Само на мен ли това не ми се връзва или съм страшно глупав?
67
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...skoro mislia niama da ima karikaturi na Mohamed i sie...
66
14
 
34
 
! Отговори
Beytula преди 9 години
Tezi mije trebvase da izbiyat mnogo povece geyove. No tva e samo nacaloto. Tova e samo predyastie.....idva po strasno....nema nakide da begate....
65
9
 
44
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Франция сама си е виновна , тоест Държавата произвежда тетористи , как ами много лесно дава им пари образова ги и те полудяват от хубав живот , много е просто за разбиране
64
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те сами показват на света какви са, а после искат уважение. Убийците са измета на света, нещастни комплексирани гадове, които се имат за много силни с калашника и в група.
63
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте да ги видим тези карикатури какви са.
62
18
 
36
 
! Отговори
Sebahatin Ali преди 9 години
Nema da gi hvanat stoto sa vece pri Putin.....
61
9
 
41
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен 76Защо да ни ги връщат? Нали не разрешават да спрем преминаването им, не можем да разположим войска, не можем да строим ограда а сега ще ни ги връщат.... защо ни ги връщат, да си гледат там, ние тука какво да ги правим?
60
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да ги прости загиналите!И все пак да питам: това ли е новата тема на деня, с която ще ни занимават нон-стоп, докато се изчерпа тотално и се изпишат всякакви глупости от пишман разбирачи, тъй де, журналисти?
59
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа се напълни със ***! ХОРА, правете деца, не плащайте за чужди!