18 г. затвор за британеца, удушил Станислав

Брайсън ще трябва да заплати и по 100 000 лв. на двамата родители
Обновена: 26 юни 2015 13:50 | 26 юни 2015 12:52, Анисия Иванова
7
18 г. затвор за британеца, удушил Станислав
Снимка: архив Булфото

Петчленен състав на Видинския окръжен съд постанови 18 години затвор за британския гражданин Дейвид Бел Брайсън, обвинен в убийство на 11-годишно момче. Наказанието ще бъде излежано в затвор при първоначален строг режим.

На 10 януари 2013 г. Окръжният съд във Видин го осъди на 18 години затвор, като го призна за виновен в това, че на 4 януари 2012 година е убил по особено мъчителен начин 11-годишния Станислав Милчов от видинското село Лагошевци чрез душене с ръце.

Още по темата

Присъдата беше потвърдена от Софийския апелативен съд. През януари 2014 г. Върховният касационен съд обаче върна делото отново към Видинския окръжен съд. В мотивите си съдиите посочиха редица нарушения на процесуалните правила, извършени в досъдебното производство и на 2 съдебни инстанции.

Обвиненият Брайсън ще трябва да заплати и по 100 000 лева на двамата родители на убитото момче - Христина Любенова Кръстева и Веселин Мирчов Василев.

Проведените заседания по делото през февруари, март и май бяха отложени с искане за произнасяне на още експерти и свидетели по делото. Дейвид Бел Брайсън е на 75 години, не е осъждан, а преди присъдата е живял повече от шест години в село Лагошевци, община Димово.

Дейвид Бел Брайсън ще трябва да заплати такси в размер на близо 27 000 лева, а присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До NoNameЗащото нямаме смъртна присъда, за това е само за доживотен затвор, логично..... мисли.....
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си приготви халката
3
1
 
3
 
! Отговори
NoName преди 8 години
До 2 Аз"Домашен арест" не е присъда, компетентни ми драскачо, "без замяна" се е прилагало и се прилага единствено и само за "Доживотен затвор", след влизане в сила на присъдата и започнато изтърпяване.
2
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Най-малкото, което трябва да се даде. Браво на съда.Ако беше нашенска мутра или ''бизнесмен'' 1-2 години максимум и то домашен арест. Добре че е чужденец без връзки. Присъдата трябва да е смъртно наказание без замяна!!!
1
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
spravedliva prisada. samo dano ne sa go pusnali prejdevremenno,i da go chakame sam da se iavi v zatvora,che niama mnogo vreme,predvid vazrastta mu.