1500 лв. глоба за мъжа, който съсече Нера

На 19 февруари Тодор уби кучето по особено жесток начин
5 ное 2015 14:47,
163
1500 лв. глоба за мъжа, който съсече Нера
Снимка: Facebook

Пловдивският районен съд наложи на подсъдимия Тодор Бочуков административно наказание - глоба в размер на 1500 лв., съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Бочуков бе признат за виновен за това, че на публично място в Пловдив е убил с брадва кучето Нера, което е от породата "Дого Аржентино". От съда уточняват, че деянието е извършено по особено мъчителен начин.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжния съд-Пловдив.

Припомняме ви, че на 19 февруари Тодор Бочуков без жал съсече 4-годишното домашно куче в градинката на ул. "Брезовска" в Пловдив.

Още по темата

На кървавата гледка станали свидетели стопаните на закланото животно Златка Андреева и Владимир Халачев. Те разхождали сутринта Нера, която е от порадата "Дого Аржентино". Касапинът се нахвърлил, защото кучето лаело по неговото.

Андреева понечила да прибере Нера, но в този миг мъжът извадил брадва и я забил в гръбнака на животното.

С писъци тя хукнала към къщи, където бил приятелят й. Двамата натоварили все още дишащото куче в колата и го откарали във ветеринарна клиника, където лекарите се ужасили от жестоката гледка.

Те включили животното на системи, но не могли да го спасят, тъй като гръбначният му стълб бил прекъснат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 81 преди 8 години
Не се подвеждай по манипулативната статия, а се поинтересувай за конкретния случай. Човекът не се е разхождал с брадва, чудейки се дете ли да убие или куче!
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, определено не искам да го срещам този мъжага някъде ядосан... Ама пък и меки китки с големи и страшни забранени породи достатъчно има вече... Какво да ви кажа... Стана ми симпатичен. Гледал е бездомен *** вкъщи.
57
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучето не е било нито с намордник, нито с каишка. Било е доказано агресивно и е създавало проблеми. Просто тези кучета трудно се разхождат с каишки. Стопаните се мъчат и предпочитат да ги пуснат да тичат. Пък квото стане.
56
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога нямаше да го кажа преди години, но сега като майка и зрял индивид го казвам: "Браво на човек". Малко имат този кураж. Ако беше психопат щеше да подхване собственичката. Човешкият живот е по-ценен от кучешкият. Това не е садизъм, а налагане на справедливост. Малко мъже имат топки да го направят.
55
9
 
23
 
! Отговори
Азармо преди 8 години
до 69Хайде стига сте повтаряли като пионерчета днес куче, утре дете щял да заколи! Що не погледнете нещата от другата страна: звярът днес нахапал по-малко куче, утре разкъсва вашето дете, а? Дядо ти като е клал прасе всяка Коледа да не е сериен убиец?
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лудата с кучето попаднала на лудия с брадватазащо ми се чини, че в тая ситуация няма невинни
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В съда Бочуков разказа, че кучето е нападало и 7-годишната му дъщеричка. Той заяви, че обича животните, но стопаните на Нера никога не и слагали намордник и свободно я пускали да тича в парка, а хората се плашели. Въпреки непрестанните забележки, собствениците на Нера не спирали да я пускат свободно на тича, а тя била агресивна и на моменти ставала зла, разказа още обвиняемият. "Що ли някак му вярвам, че точно така е станало....
52
7
 
13
 
! Отговори
Dogo преди 8 години
Няма ли кой да спре безобразията на кучкарите? Разхождат ги по градинки, оставят ги да опикават и *** весде. По цял ден и нощ лаят затворени по апартаменти във входа. Кучета като магарета се гледат в едностаен. *** тва не е зоологическата ,а жилищен блок. На разходка без намордници и т.н. докога ще търпим и това.
51
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи е голям проблем, че кучето е лаело срещу друго куче (дори не човек!), но не е проблем, че някакъв психопат си вилнее с брадва на обществено място посред бял ден! Интересно какво ще направи този, ако утре някое дете го изнерви? Пак ли ще вземе брадвата?!
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето какво се е случило всъщност по думите на стопанката на закланото животно: Пуснах го да потича, защото наоколо нямаше други кучета. След малко обаче се появиха две - едното от които беше голямо женско и с Нера започнаха да се лаят..."ТЯ ГО ПУСНАЛА ДА ПОТИЧА! ТОЗИ ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ, КОЙТО ТРЯБВА ДА Е С КАИША И НАМОРДНИК ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Онзи с брадвата може да обжалва като стой та гледай. Само да докаже, че е самозащита. А то е - защото подобни кучета се разхождат с намордници!
49
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи повече ви е страх кучето да не излае срещу вас, отколкото, че този касапин ходи с брадва в парка и може по повод или без повод да ви съсече, както е направил с това куче. Наистина сте мал оумни.
48
7
 
7
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Не оправдавам насилието над животни, нито съм запознат със случая, описан в статията. Определено обаче България е страната, в която домашни и бездомни кучета ядат и убиват хора без никакви последствия за собствениците. Бил съм в ситуации, в които са ме нападали кучета и ако съм могъл да съм ги пречукал..и тях, и най вече собствениците им, ако ги знаех....
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В никакъв случай не оправдавам Бочуков. Варварин. Даже малко са го глобили. Но и стопаните са виновни. Това не е болонка или пекинез. Това е Дого Аржентино - силно, безстрашно и издръжливо куче за лов на едър дивеч, включително и пуми. За тази порода задължително нашийник, къс повод и намордник. И очите на осем.
46
1
 
3
 
! Отговори
31 преди 8 години
вие наистина сте м.алкоумни
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в парка Гео Милев разхождат едно Дого аржентино без каишка и намордник. Било много кротко. Колко пъти са се разминавали с едва прохождащото ми дете по алеите... Дете, което е по-ниско от кучето им. Ако недай си боже нещо се беше случило, дори и невинна случка, няма начин да спра мъжът ми с пушката.
44
3
 
8
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
До номер 47 Няма как всички хора да са познавачи на кучешкия нрав според породата на кучето...Бил съм свидетел как домашни кучета като телета разхождащи се безстопанствено на улицата /вероятно пред къщата на стопанина си/ изкарват акъла на минувачи, включително на майки с деца. Те кучетата не са виновни в случая, но собствениците са за затвора...
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз също съм против това кучета да се разхождат без каишка. Има деца, хора, които ги е страх от кучета. Това, което е направил този човек е лошо.Но също така е плод на безхаберието на стопаните на кучето!
42
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дого Аржентино е опасна порода, която е забранена в много страни. За да стигне до там човекът е имал своите причини. Предпологам много основателни.Совите не са това, което изглеждат!
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А аз ,трябва да гадая ,кучето дали си играе,или ще ме ухапе!А знаете ли,че има болни хора,които когато ги стреснеш,а това все пак, е животно ,реагират инстинктивно?Но да чакаш пушач и кучкар да те разбере,все едно от умрял писмо!
40
10
 
10
 
! Отговори
До 58 преди 8 години
В нормалните държави никой не ходи с брадва, а още по-малко я използва, за да трепе днес кучета, а утре деца.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe