1500 лв. глоба за мъжа, който съсече Нера

На 19 февруари Тодор уби кучето по особено жесток начин
5 ное 2015 14:47,
163
1500 лв. глоба за мъжа, който съсече Нера
Снимка: Facebook

Пловдивският районен съд наложи на подсъдимия Тодор Бочуков административно наказание - глоба в размер на 1500 лв., съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Бочуков бе признат за виновен за това, че на публично място в Пловдив е убил с брадва кучето Нера, което е от породата "Дого Аржентино". От съда уточняват, че деянието е извършено по особено мъчителен начин.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжния съд-Пловдив.

Припомняме ви, че на 19 февруари Тодор Бочуков без жал съсече 4-годишното домашно куче в градинката на ул. "Брезовска" в Пловдив.

Още по темата

На кървавата гледка станали свидетели стопаните на закланото животно Златка Андреева и Владимир Халачев. Те разхождали сутринта Нера, която е от порадата "Дого Аржентино". Касапинът се нахвърлил, защото кучето лаело по неговото.

Андреева понечила да прибере Нера, но в този миг мъжът извадил брадва и я забил в гръбнака на животното.

С писъци тя хукнала към къщи, където бил приятелят й. Двамата натоварили все още дишащото куче в колата и го откарали във ветеринарна клиника, където лекарите се ужасили от жестоката гледка.

Те включили животното на системи, но не могли да го спасят, тъй като гръбначният му стълб бил прекъснат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
9
 
16
 
! Отговори
Teo преди 8 години
До JimahПредполагам, че сте привърженик, а може би и стопанин на голяма порода куче. Факта, че обиждате и се налага от днес да ви цензурират ви вкарва автоматично в профила на собствениците на големи кучета - човек с комплекси, липса на интелект и прочее. Апропо, имам познати с големи, красиви животни, но средата ми е такава, че всички те живеят в къщи с двор! Да затвориш 50 килограмово животно в апартамент е безумие, но вие това не го разбирате щот сте готйени!
78
14
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Предполагам, че на този няма да му се размине само с глобата и ще си получи заслуженото.
77
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно глобата е доста малка, но като знаем как на престъпниците редовно им се разминава, по-добре малка глоба, отколкото никаква.
76
7
 
6
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Колкото до присъдата ... намирам я за справедлива, може би само единствено глобата му е малко голяма. Целта на Съда не е да има удовлетворени от присъдата, а превенция на подобни престъпления. За следващия път адаша ще си помисли преди да извади брадвата, а двамата тюф... собствениците на починалото куче де, да кажем, моралната тежест, че те сами са си виновни за смъртта на животното е достатъчна! Да си купят пекинез или пинчер!
75
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи нападнат? Вие виждали ли сте наистина нападение на куче? В 99.99% от случаите вижда кучето друго куче и хуква към него, за да си играят. Децата правят същото като видят друго дете, освен ако не са възпитавани по специални методики. Това е "нападението", но трябва малко акъл, за да го разбереш.
74
3
 
8
 
! Отговори
Teo преди 8 години
До Анонимен"Ако е вярно, че този носи и в колата си брадва, нали се сещате, какво ще му се случи на всеки шофьор, с който този има някакво пререкание?"Хайде моля, да не се обиждаме! И аз нося брадва в автомобила си, както и ГОЛЯМ и ПРОВЕРЕН пожарогасител, а не дезодорантите, които имитират дейност. Когато пред теб двама се ударят и се налага да гасиш пожари, защото няма време да чакаш пожарната, или да режеш ламарини, ще разбереш защо! Други полезни неща за автомобила са тел,тръбичка и др.
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние като търпим много по-страшни неща от депутатите и министрите, трябва ли да следваме неговият пример? Както е написал номер 97 - като не искаш мира на ти секира. Това ли трябва да правим? Като за начало да започна ли с двама-трима съседи, които ме влудяват?
72
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май касапинът наистина я има брадвата за джобно ножче.
71
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото повече неща излизат около този касапин с брадвата, толкова повече ми прилича на социопат.
70
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е вярно, че този носи и в колата си брадва, нали се сещате, какво ще му се случи на всеки шофьор, с който този има някакво пререкание? Такъв трябва да лежи поне една година в затвора, а не да му се разминава с 1500 лева глоба.
69
7
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 89 преди 8 години
Брадвата не е извадена просто така, от скука. Нито е носена като джобно ножче. За да избудалее човекът дотолкова, явно никакви други мерки не са дали резултат. Като не искаш мира, на ти секира!
68
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ходил с брадва по улиците. Случката става пред блока им. Отишъл е до колата си и я е взел от багажника след като за пореден път е бил нападнат, докато е минавал с кучето си.
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не позволявай това, което смяташ за морално, да ти попречи да извършиш това, което смяташ за правилно." Айзък Азимов
66
8
 
5
 
! Отговори
tr преди 8 години
E tova li samo 1500Kade sa bulgarite s golemu maduri deto layat samo po forumite da mu otrejat topkute na tozi
65
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да забравим, че става дума за убито куче, кажете ми честно за вас нормално ли да си ходиш с брадва по улиците?!
64
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много харесвам породата, но така и не си взех Дого. Човекът който продаваше кученцата ме разубеди:Не са агресивни, но искат да доминират особено над други кучета. Внимавай.Привързват се към стопаните, ама все пак е ловно куче. Внимавай.Имат много енергия и искат продължителни разходки. ВнимавайНе лаят. Направо хапят. Внимавай.Обучават се, но няма да ти е лесно. Внимавай.На следващото "внимавай" му благодарих и си тръгнах. Сега имам йоркширски териер. С розова панделка.
63
5
 
18
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
А кучИнцето "Нера" било ли е с наморник и къс нашийник? Не вярвам човека да го е "треснал" с брадвата от кеф и за нищо, ама нещо угоднически се спестява за да се наклони общественото мнение в друга посока.
62
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм свидетел на конкретната случка, но не мисля, че е нормално някой просто ей така да извади брадва отнякъде и да почне да убива. Ако за вас това е нормално поведение, много жалко!
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да обясня, че обичам животните. Гледам куче, което съм спасил от улицата и заради което стана цялата тази история. Въпросното дого аржентино нападаше многократно както моето куче, така и други кучета от блока. Опитах се да говоря със собственика, че това не е редно, но нищо не се промени. Пускаха кучето си пред входа на блока, не можех нито да си вляза, нито да изляза, разказа Тодор Бочуков.
60
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам нищо лошо, че кучето е оставено да потича. Стопаните му най-добре знаят дали кучето им е опасно или не. Вас да ви вържат на каишка, добре ли ще се чувствате? Не виждам нищо доказано, че кучето е агресивно или че е нападало някого.Тук работата я ясна - имаме психопат касапин с брадва и доста хора, които му ръкопляскат. Въпросът е те самите що за хора са?