Последно: Тодор не е убит, биячите му – само хулигани

Прокуратурата свали обвинението за умишлено убийство срещу Поничките
24 фев 2016 19:36,
136
Последно: Тодор не е убит, биячите му – само хулигани
Снимка: Facebook

Смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца не е резултат от убийство. Момчето е починало заради сърдечен проблем, при който смъртта може да настъпи бързо и при здрави хора. Заради това обвинението за умишлено убийство срещу братята Иван и Десислав Дамянови (Поничките) пада и те ще бъдат разследвани за хулиганство. Това обяви Окръжната прокуратура във Враца.

Тодор почина на 12 януари в центъра на Враца след спречкване с Иван и Десислав за предимство на пътя. Веднага след трагедията свидетели разказаха, че двамата братя са пребили момчето. Заключенията бяха, че Тодор е убит.

Още по темата

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда и те бяха пуснати под домашен арест. След протест на хората във Враца обаче обвинението бе променено в причиняване на умишлено убийство по хулигански подбуди, а биячите бяха върнати в ареста.

Днес прокуратурата свали обвинението в умишлено убийство и остави само това за хулиганство. От обвинението обявиха, че са взели решението след обстоен анализ на доказателствата и на изводите на съдебните медици.

Съобразявайки се с констатациите на четири съдебно-медицински експертизи прокурорите са категорични, че няма извършено убийство.

"Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия Тодор Йорданов, и настъпилия фатален изход няма причинно-следствена връзка", се казва в съобщението на Окръжна прокуратура – Враца.

Обвинението обяви и че са събрани доказателства, че Тодор е имал сърдечен проблем и е посещавал специалисти кардиолози.

"На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул на починалото момче се установяват категорични данни, че Тодор Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамена дисплазия (кардиомопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие. При тези тежки болестни промени в сърдечния мускул смъртта може да настъпи внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве", пишат още от прокуратурата.

От там са категорични и че травмите по трупа на момчето не са довели до смъртта му и че братята не са могли да я причинят.

"Смъртта е в резултат от лошото здравословно състояние на починалото момче, а не причинно-следствен резултат от нанесените му при побоя повърхностни наранявания", пишат още от прокуратурата и допълват, че няма данни за извършено убийство.

Сблъсъкът между Тодор и братята е траял около 3 минути, става ясно от съобщението. Разследването е категорично, че Дамянови са извършили хулигански действия и разследването срещу тях ще продължи в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
8
 
! Отговори
Непукис преди 8 години
Ще е супер ако поничките пратят на семейството му извинителна бележка с една кутия вкусни понички.
88
1
 
7
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Малко прилича на млад Гришо този бияч с боксовете. Ама умпрял безславно.
87
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тука егати хлебозавода-пълен с понички е тоя форум,ама дано с децата ви се случи същото като с Тодор!
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Тодор беше останал жив сега щяха да го съдят за нанасяне на телесни повреди, вероятно средни телесни повреди.
85
2
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Нормалното е сега братята да бъдат оправдани напълно и да се снеме това обвинение в хулиганство, което остана за да се задоволи част от тълпата, която беше манипулирана от медиите, че двамата братя са виновни. Няма как те да са хулиганите, когато Тодор ги бие с бокс при това Тодор е специализиран в това как да се бие. Може би пак тук ще ме изтрият, но след време ще се види, че съм отново прав.
84
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Горе-долу това, което се е случило написах тук и ме изтриха и ми забраниха достъпа, когато течеше някаква медийна истерия против двамата братя. И без тази медицинска експертиза за всеки нормално мислещ човек, беше ясно, че не братята са причина Тодор да почине, а причината е в самият Тодор.
83
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господ ще им даде заслуженото на тези понички, но това е поредното доказателство за липсата на правосъдие в страната.
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все пак е бит, това преживяване не минава без емоция.
81
15
 
5
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 8 години
Е да те са връзкари и ще се измъкнат ненаказани. За съжаление това е България!
80
3
 
6
 
! Отговори
сичко е цирк с гомна преди 8 години
Уж нямаше да съди Врачанския съд, то пак той раздаде правосъдието...Made In Bg !
79
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновни за смъртта на момчето са само и единствено родителите му. Колкото и да обикалят по медиите да изкарат друг виновен, причината за смъртта на момчето е комбинацията от лоши гени и лошо възпитание. Верояттно вина имат и лекарите, при които Тодор е бил на прегледи. Може би и там трябва да поровят от прокуратурата.
78
1
 
15
 
! Отговори
redordead преди 8 години
извинявам се, не знам дали е бил с БМВ, но това е без значение. Интересен и фактът, защо едно от първите работи на дошлите на място негови приятели е била да изхърлят и скрият бокса?
77
2
 
14
 
! Отговори
redordead преди 8 години
фактите са, че младеж в БМВ се спречква с пешеходци на пътя иизлиза да ги бие с бокс, но нещата загрубяват.Но медиите, за пореден път, без да са си проверили фактите опищяха отарълка без да изчакат експертизите. Да, зна, че в БГ всичко е възможно, но некасе замислим за следното. Ако на пътя беше някой дядо и младежът мубеше избил зъбите с металният бокс (подобно на случая в Бургас в автобуса), дали коментрите за него щях да бъдат, че е млад нагел или, че е изверг?
76
1
 
18
 
! Отговори
един друг преди 8 години
112-ти е много прав. Ето ви и друг пример: Ако този Тодор беше отишъл да гледа филм на ужасите и примерно на някой кадър се стресне и почине от това, кой е виновен: собственикакът на киното, сценаристите на филма? Хайде малко да почнете да мислите. Поничките може да не са цвете за мирисане, но и починалия с бокса ...... хич нямам какво хубаво да кажа и за него.
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фактите са такива, че младежът ги е нападнал с хладно оръжие, те са се защитили. Ако ги осъдят дори и за хулиганство, могат да осъдят България в Страсбург. В конкретния случай хулиганската проява е била единствено от страна на Тодор. Това че е починал, не променя характера на деянието му.
74
5
 
7
 
! Отговори
Дааа преди 8 години
До КристиянАз искам да махна децата си от тук! После и аз се махам!
73
0
 
13
 
! Отговори
Л преди 8 години
Въпрос към тези дето продължават да твърдят "ама ако не го бяха били" - ако утре спите с девойка със сърдечни проблеми и от адреналина сърцето й спре - вие ли ще бъдете виновни ?
72
14
 
5
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Няма ли опасност тези Врачански съдии да се превърнат в реставратори на фашизма у нас? Че Хитлер не е убил нито един евреин, в лагерите в управата не са работили национал социалисти, надзирателите са биле все евреи предвид техни вкус към такъв род работа. Но германците още плащат за 60 милиона убити, което е съвсем фантастична цифра, - а фашистите казват че е нямало никакъв холокост?! Изглежда че евреите са починали по свои здравословни проблеми, но как след като след войната стават повече?!
71
0
 
24
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До АнонименТака става с тези бойни изкуства и агресия всеки си намира майстора.Не си стои човек и да лъска пръчката а се занимава с глупости и гъзария.Това важи и за двете страни.
70
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се има предвид предишния случай на хулиганство и трошене на коли и заплахи за убийство и изкормяне- мога да си представя какви заплахи е отправял към Тодор когато го е държал отзад и му е извивал ръцете - както се вижда от видеото....