Дръзки и цинични... Биячите остават в ареста

Единият удрял по лицето, другият главата, третият ръката
Обновена: 8 мар 2016 12:53 | 8 мар 2016 12:52,
43

Снимка: Булфото

Тримата биячи, които биха с палка лекоатлета Васко Наумов и жена му – шампионката по троен скок Мария Димитрова, на Околовръстното шосе в София, остават в ареста. Това реши Софийски градски съд.

Още по темата

Срещу Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков има повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда на Наумов и лека на съпругата му.

"Постъпката им се отличава с изключителна дързост, цинизъм, незачитане на правовия ред, както и честта и достойнството на другите хора", мотивира решението съдия Николай Младенов, цитиран от "24 часа".

Екшънът на Околовръстното се разигра на 24 февруари привечер. Тримата биха Васко Наумов с палки и му избиха три зъба, защото натиснал клаксона след като го засекли.

"Удряха ме само с палки, не ме докоснаха с ръце. През цялото време крещяха срещу мен, съпругата ми излезе от колата и също я удариха", обясни тогава пребитият мъж.

Палките на биячите били метални, те носели и пистолети. Кадри от побоя обиколиха медиите и интернет благодарение на това, че Мария заснела част от него с мобилния си телефон. Това помогнало и за бързото залавяне на тримата. Те се оказаха охранители на близкия до Залтко Баретата Ивайло Борисов – Ториното.

Днес съдия Младенов обясни, че са събрани достатъчно доказателства, че Александър Гечев е налетял да бие Васко Наумов, с палка го е удрял по главата и му е избил зъбите. Георги Близнаков с палка също е удрял по главата на Наумов, а Христо Христов - по ръката.

Съдът припомни, че двама от задържаните Гечев и Близнаков, имат и предишно присъди. Гечев е съден за шофиране в пияно състояние, кражба и обида, а Близнаков - за неплащане на издръжка и кражба на кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Na tiq volove, samo qko rabota im trqbva
32
0
 
2
 
! Отговори
b0lero преди 8 години
До КоцетоВнимавай какво говориш и кой възхваляваш ,че да не те изкарат престъпник нали нови закони пишат ония прасета ... ахаха
31
0
 
4
 
! Отговори
Sasarov преди 8 години
До Американ-- Абе те са наши хора.
30
0
 
23
 
! Отговори
Американ преди 8 години
Защо криминално проявени и осъдени имат разрешение за оръжие?
29
0
 
12
 
! Отговори
BIX преди 8 години
на магисралата само какви тигри бяха а сега мишоци.
28
0
 
28
 
! Отговори
Коцето преди 8 години
ако беше при Тато, вече щяха да чукат камъни някъде и никой повече нямаше да чуе за тях. Сега може и герои да ги изкарат.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Киро е сред тях!!!
26
1
 
9
 
! Отговори
pro ruski mutri преди 8 години
Dnes BG - nito duma za tova, che edinia *** e hodil da se bie za doneckata republica s drugite ruski glavorezi i Ukraina iska ekstradaciata mu. No nali da ne kazem neshto losho za rusofiliata v Bulgaria
25
2
 
39
 
! Отговори
Румен преди 8 години
В нормална държава биха били директо за затвор. В БГ максимум нещо условно, абе зависи колко кихнат в Съда.
24
1
 
39
 
! Отговори
Мемет Али от Гостун преди 8 години
В Америка , поне по 15 години не им мърдаха...!
23
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рецидива си показва, че те не са се реабилитирали за предните си осъждания. Тоест сега трябва да бъдат съдени и да се помисли за по-голям срок в който да се реабилитират. Едно 15 на човек е добре. При добро поведение и труд да излязат след 10 и да имат изпитателен срок.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До gerbist-reformatorНяма запетая пред или. ***!
21
1
 
52
 
! Отговори
реалист преди 8 години
На тези само тежък физически труд в полза на обществото. Докато си почиват зад решетките, да чистят тоалетните и коридорите.
20
72
 
4
 
! Отговори
gerbist-reformator преди 8 години
А дали изобщо е имало бой, или някой се опитва да ги замеси?Това че има запис не е доказателство пред съда, отделно, Ториното си държи добре хората и едва ли биха правили такива неща. Нека съда да бъде справедлив и скоро да ги оправдае.
19
3
 
75
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Тези боклучета трябва да ги осъдят строго за показно. По 5 годинки на калпак е ок.
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете ги бе имам цял арсенал в колата само да ми паднат ще станат на мравки
17
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
старшина пред рота новобранци:- сега ще учим за пистолета, това е спусък като го натиснете и излита куршум с 400 метра в секунда.- г.н старшина не е ли бавно?- може и да е бавно но до сега не се е случвало някой да го надбяга!
16
1
 
32
 
! Отговори
Кина преди 8 години
Да ми прости Всевищния, ама ПРОКЛЕТИ ДА СА поне до трето коляно !!!
15
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Discoveryтакива като поничките знаеш ли колко лесно се целят. Дебели и тромави. От куршумите никой не е по-бърз и по-силен. Мен ако някой ме пребие така и остана жив, после ще го гръмна.
14
0
 
39
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
Чакам кога ще започнат болестите им да излизат наяве, за да могат хората на спокойствие да се лекуват, като пропуснат влизането в затвора. Наистина го чакам. Или просто в крайна сметка да се окаже, че са се защитавали срещу агресорът и неговата жена.... А овцете отстрани седят и блеят, те са доволни. Щом никой в тоя обор не протестира, явно овцете са доволни. Браво на Боци, явно държавата се оправя.... Жалко, че скоро ни овце, ни кучета, а само червеи ще останат...