Убиецът с "Хамър"-а е на свобода – срещу 3 бона

Близките на загиналия пешеходец са потресени от решението
10 мар 2016 17:37,
69
Убиецът с "Хамър"-а е на свобода – срещу 3 бона
Снимка: bTV

Шофьорът, който премаза с луксозния си джип "Хамър" човек в Пазарджик, излиза от ареста срещу гаранция от 3000 лева. 27-годишният Иван Янакиев уби пешеходеца на 18-ти декември.

Охранителна камера на булеварда, на който се разигра трагедията, показа, че секунди преди удара 3-тоннният джип се движи с над 100 км/ч.

Още по темата

Таймерът на видеото отчита под 3 секунди времето, в което возилото изминава разстоянието от  около стотина метра.

Близките на загиналия са потресени от решението на съда в Пазарджик, съобщи bTV.

Веднага след фаталния инцидент, шофьорът бе тестван с дрегер, който не откри наличието на алкохол.

След престъплението шофьорът бе задържан за 24 часа, но после беше пуснат. По-късно обаче бе арестуван наново, а днес отново освободен под парична гаранция.

Янакиев е добре познат на полицията. Той е санкциониран многократно за различни нарушения на пътя. Книжката му е била отнета в началото на 2015 година заради шофиране под въздействие на наркотици.

"Бил е задържан и съответно му е отнето свидетелството за правоуправление, както и временно спрян джипът от движение. И ето, че буквално месец, след като той е възстановил възможността си да управлява моторно превозно средство – прави тежка катастрофа", коментира при задържането му говорителят на Областната дирекция на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за пресичащите като овце и крави пешоходци на необозначените за целта места колко трябва да е присъдата.Аз карах с 50 км и един пенсионер както си вървеше по тротоара изведнъж хукна и се оказа на предния ми капак ,после счупи с главата си предното ми стъкло и се плюсна на асфалта.Децата и жената се изплашиха ,а аз още ходя по баячки.А *** го закараха в болницата ,позашиха и сега го гледам ,че пак крачи по улиците.Докато го бутне някой не с 50 ,а със 100 км
36
2
 
10
 
! Отговори
бактисъл преди 8 години
Време е да започнат да съдят жертвите, вместо палачите, та и най-големите *** да вдянат най-накрая, за какво иде реч.
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tova moje da se sluchi so v Bulgaristan
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любопитен съм в Германия или Великобритания дали съдебната система ще отсъди същото???
33
1
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Присъдата е според колата. За убиец с трошка- 10г, за среден клас коли 5 г, за собственици на висок клас автомобили -условна присъда.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен2000Нито 1 протест не видях срещу решение да се пускат убийци, няма и да видя....Е тук се крие цялото решение от проблема... заспал народ не е народ, само селфита му в главата и чалга
31
1
 
30
 
! Отговори
Кои? преди 8 години
Името на съдията моля. Публично достояние и да го знаят всички. Стената на срама ще е километри дълга в България , но това е единствения начин да ги подкараме тия предатели. Един по един, око по око , зъб след зъб...
30
2
 
15
 
! Отговори
анонимен2000 преди 8 години
Политиците крадат - ок, но колко крадат прокурори и съдии??? Защо никой не се вдига срещу тях? Нито 1 протест не видях срещу решение да се пускат убийци, няма и да видя....
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснат е под гаранция, а това не означава ,че е оправдан,а че тепърва делото му ще се гледа.Минали са два месеца ,а от прокуратурата не е повдигнато обвинение ,което да предполага задържането му в ареста.Той е карал с превишена скорост и е виновен ,а прегазения невинен ли е като пресича където му скимне.С един добър адвокат ще се отърве с глоба и условна присъда
28
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдиите немогат да живеят само от заплати. Ако престъпниците са в затвора прокурорите ще умрат от глад. Затова доказаните престъпници са на свобода, да им носят подкупи след убиства и комисионна след кражба. Българи, братя и сестри без война и народен съд нещата няма да се оправят.
27
1
 
12
 
! Отговори
СМОТАНЯК преди 8 години
Е прав ли е Цацаров като казва че съдът не си върши работа, при тий безпорни доказателства....
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми, така ще е при т.нар. "нов световен ред": кучетата са с предимство пред хората, *** пред белите, престъпниците пред мирните граждани, извратените пред нормалните, мюсюлманите пред християните, жените пред мъжете.Лъжата става истина, а дяволът - бог.Иначе казано, новият "ред" е стария, с главата надолу.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е българският Съд.
24
1
 
37
 
! Отговори
bobo преди 8 години
За съжаление седим пред PC-тата и чакаме да дойде и нашият ред....Някой като тоя да ни убие или да убие наш близък..И няма какво да направим.Защото БГ духът вече не съществува.Чакаме смъртта и нищо не правим по въпроса.Само знаем да седим и да пишем по сайтовете но вече нямаме смелост да излезем и да покажем че сме живи.Тук сме силни безсмъртни и велики,но всъщност сме мишки това е самата истина...
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роднините да му помогнат да посрещне следващото заседание на съда в инвалидна количка. А по-следващото в гипсово корито.
22
1
 
27
 
! Отговори
edin преди 8 години
Крият се зад анонимността тия изчадия!След такива решения сьдията да излиза с името си.И ако утре довереникьт му се издьни,да носи солидарно с него вина!
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убиват ни по закон.Тъй че спете спокойно.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдам, наистина е лошо, че и аз не съм ни най-малко учудена. Българският съд е предвидим и безполезен. Но щом хората търпят, така ще е...............................Не е "безполезен" ГИБЕЛЕН Е ЗА БЪЛГАРИТЕ!Това са най-гнусните и мазни морални чудовища в "право"раздаването.
19
1
 
8
 
! Отговори
4YDO преди 8 години
A KAKVO OSTAVA DA SI OTKRADNAL MILIARDI I DA TE OSADQT?
18
1
 
10
 
! Отговори
redordead преди 8 години
до Факт, ако извършиш масово убийство, пак ли ще те пуснат 2 месеца, щото повече нямат право?