Рекордьор: 24-годишен ром "удари" 19 присъди!

Предстои да му бъде наложена още една - за кражба на портмоне
9 апр 2016 16:25,
65
Рекордьор: 24-годишен ром "удари" 19 присъди!
Снимка: архив, Reuters

Истински рекорд за наложени му присъди за различни по вид престъпни деяния "удари" 24-годишният ром от Сливен Асен Огнянов.

19 са изтърпените от него присъди до момента, предстои да му бъде наложена още една - за кражба на портмоне от възрастна жена, в което имало дебитни карти и лични документи.

Младият мъж е задържан на 30 март тази година след жалба на старица, която установила липсата на вещите си, след като младежът й помогнал да нацепи дърва за жилището, пише в. "Монитор".

За това престъпление законът предвижда наказание от 5 г. до 15г. "лишаване от свобода", като съдът може да постанови конфискация на ½ от имуществото на виновния.

Крадецът успял да похарчи дребните левчета в портфейла, но не успял да изтегли и стотинка от картите, защото не налучкал кода.

Според прокурора от събраните доказателства е налице обосновано предположение , че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува опасност роденият през 1992 г. Огнянов да се укрие или да извърши ново престъпление.

Обвиняемият има изградени трайни престъпни навици, смята още прокурорът. Съдът се съобрази с мотивите на държавното обвинение и определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Асен Огнянов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
портфейло-берач
21
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 8 години
ПРОСТИ ПОЛИТИЦИ - ПРОСТИ МАГИСТРАТИ !!!!!!! Как може някой с 24 присъди да е вън от килията????? А може би доста съдии и управници ОТДАВНА ПЛАЧАТ ЗА ЗАТВОРА !!! Затова именно румънците ще са по-добре от нас !!
20
0
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Кой е рекордьорът! Българският независим съд, някой от неговите независими съдии, прокуратурата на гр. Сливен или пък конкретно някой прокурор ? Г-н А.Огнянов има само 19 присъди! Той е напълно непознат и за Полиция, и за Затворническата управа. Браво. Нека присъдите му станат колкото му са годините и ще го искаме в книгата на Гинес !!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на прокуратурата просто ни оведомяват че скоро наше дете може да бъде убито или изнасилено и че трябва да пренесем баба и дядо от село че за два компота може да стане белята...благодарим ви за информацията
18
0
 
4
 
! Отговори
тъпи закони преди 8 години
няколко подобни наказания и вече не се ли казва рецидив. След това яко в затвора или на кариерата. Така трябва. Ега.ти законите.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя ром трябва да е бил 24 годишен Хавана Клуб
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
eto tazi novina mi osmisla zivota
15
1
 
4
 
! Отговори
Tatul преди 8 години
Има и смъртна присъда!
14
1
 
10
 
! Отговори
mrjd; преди 8 години
кога ще варнат разстрела?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е държавата отдавна е фалирала и няма пари за нищо. В България затворите са пълни до горе, а издръжката на един затворник е 500-800 лева на месец. Затова масово се издават условни присъди. Държавата няма пари да издържа още затворници, затова ,много престъпници се разхождат на свобода. Дори и такива със ефективни присъди гледат да ги пускат бързо (след няколко месеца) , за да спестят пари.
12
0
 
23
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
Ко прайм ся ? Чакаме да убие някой ли ?
11
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 8 години
абониран за престъпления=абониран за затвора - само максимални присъди за такива
10
0
 
25
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Този индивид вече е доказал стабилно във времето антисоциално поведение. Затова следва да бъде третиран съответно - изолиране от обществото и принудителен труд, за да си покрива разходите по издръжката. И така с всички други като него.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аууу,БХК ще се самосезира,нарушили са правата на рома.
8
0
 
31
 
! Отговори
Край преди 8 години
Е как е работи ли системата. Превъзпитава ли. *** държава.
7
1
 
31
 
! Отговори
соросоид-експерт преди 8 години
нека бъдем по толеранти към евророма рекордиор и да продължаваме да борим престъпноста с толерантност
6
0
 
24
 
! Отговори
Нов титан на мисълта преди 8 години
Дълбоко възмутен съм от начина,по който Днес представя ситуацията.Истинатае по-различна:Момчето от най-ранна възраст се е увличало от литературата,поточно от поезията.Изучавайки поезията на Вапцаров,в "Песен за човека",то попадана стиха"...но в затвора попаднал на хора и станал човек...".С произход от проблеменетнос,искайки да стане човек,момчето се решава да направи експеримент-да проверилично въздействието на принудителния пансион.Очаквайте в скоро време появата на нов титан на мисълта!
5
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Точно българското "правосъдие" стимулира ей такива, налагайки неадекватни присъди за отбиване на N-a. Съвсем скоро бяхме и свидетели на нов "връх" на антиправосъде в случая със сгазената на пешеходна пътека. Където се оказа ,че тя е солидарно виновна с моториста убиец!!!! Великолепен пример за стимулиране на пътните инциденти, точно от съда!! Имат безочието българските политици да сe имат за европейци с такъв "съд",че да ни и свалят мониторинга!!
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато няма ред в държавата така ще е - тикви ще имат думата, и всякаква ***. Защото народът е оставил всеки да прави с него каквото си иска. Нека суверенът наложи РЕД след като държавата не работи.
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ОЩЕ Е НА СВОБОДА.