Мария, която уби насилника си, се затвори. Плаче...

Близките на момичето отхвърлят слуховете, че е откраднала пари
9 авг 2016 15:00,
117
Мария, която уби насилника си, се затвори. Плаче...
Снимка: БТА

Момичето, което уби изнасилвача си, не излиза от вкъщи. Не може да спи, често плаче. Това разказа неин приятел, запознат с шока, който девойката изживява.

18-годишната Мария Гиздева уби 62-годишния Богдан Динев в края на юли - в дома му, където той я подмамил, търсейки помощ за дъщеря си. Двамата се запознали в заведението, в което отличничката в езиковата гимназия в Стара Загора работела, за да припечели.

Мария бе арестувана, а по-късно пусната срещу 500 лева гаранция. Междувременно се оказа, че насилникът, известен като Боньо Фаса, е рецидивист – лежал е 28 години в затвора, 19 от тях – за изнасилвания.

Още по темата

Въпреки че вече е вкъщи, Мария не може да излезе от шока след насилието. Тя не била толкова притеснена от обвинението на прокуратурата за убийството, колкото не можела да се отърси от психическите травми, нанесени й от изнасилването, пише "България днес".

Момичето отказва да излиза от дома си в Стара Загора. Само когато се налагало да бъде разпитвана от полицията, била карана с кола, след което връщана вкъщи.

Майката Пенка и баща й Денчо й предложили да се прибере в родната Твърдица, но тя отказала, защото и там се е разчуло за ужасяващата история.

Родителите и Мария са в ужас и от здравословни проблеми, които я връхлетели. От нерви започнала да пада косата й. Проблемът бил забелязан още преди време, но след ареста се засилил. Майката Пенка започнала да обикаля народни лечителки, за да търси помощ.

Близките на момичето са възмутени и от появили се слухове, че преди инцидента е откраднала пари от заведението, в което работи. Тази информация бе категорично опровергана, но в Стара Загора все още се въртяла из общественото пространство.

"Нелепи са тези неща. Мими е едно страхотно момиче. Скромно и свито. Никога не би посегнала на нещо чуждо. Не зная как се замеси в тази каша, но е ясно, че е нямала избор", коментира още познатият на ученичката.

До момента е ясно, че Боньо Фаса е подмамил жертвата си в своята къща на улица "Чая" в Стара Загора. Според очевидци той всеки ден е посещавал барчето, където Мими е работела като сервитьорка. Държал се приятелски с нея и й обяснявал, че има щерка на нейната възраст, с която имал проблеми.

Неопитната ученичка се доверила на престъпника, който й предложил някой път тя да мине през тях, за да й покаже снимки на семейството си и да я запознае с дъщеря си.

Така става на 26 юли, дата, която ще се окаже превратна за тъкмо навлизащата в живота тийнейджърка. Според близки на насилника, през юни тази година той бил преживял инсулт, който го обездвижил. Отново според свидетели обаче той си бил съвсем наред, като жители на града всеки ден го виждали да кисне в барчето на Мария да пуши и да пие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
27
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Браво, Мими! И аз на твое място, бих го убила! Ако всички жертви бяха смели като теб, на силните нямаше да са толкова много.
42
6
 
24
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Не виждам смисъл да се хабя, но дори и да е убийца както казваш... С това досие на Боьо Фаса, дали някой ще приеме, че той всъщност е бил жертва? И, имай в предвид, че това касае именно тъй високо ценените от теб адвокати. Няма адвокат, който да се наеме да обвини момичето, за това че е изпълнило една отложена във времето присъда.
41
24
 
20
 
! Отговори
! преди 7 години
Никакво изнасилване не е имало, а доброволен секс. Преди няколко месеца Боньо получава инсулт и старите му дружки от мутренските времена му дават да продава наркотици в квартала колкото да свърже двата края. Имало е секс, имало е и кавга завършила с убийство. Няма да се учудя ако я е почерпил от стоката. Оставете органите да си вършат работата, макар Фаса да не е стока и ***, но той едвам се е движил и обсужвал, а камо ли да изнасилва някой против волята му. Оставете органите да разследват!
40
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Горан Ти Горане, пи ли си хапчетата днес??? Убила ли е марийка, убила е. Убийца ли е марийка, убийца е! Нещо неясно дотук, не. Изнасилена ли е марийка, засега няма доказателства. Какво твърди марийка и неиния адвокат няма никакво значение, но това тъпите ченгенца - адвокатчета няма как да го знаят, щото в рабфак се не учи
39
7
 
17
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Ти, Анонимния и духовно безкрайно богат човечец, би ли обяснил как законно се лежи за убийство на многократен изнасилвач, при обстоятелства наложили неизбежна самоотбрана, довела до смъртта на рецидивиста? Тя казваш е убийца и ще лежи в затвора! Внимавай, човече защото в затвор и за по-малко от убийство се лежи, за много по-малко. Гледай да не ти се случи на теб!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цъкай минуси бедни(духовно) народе
37
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
горката убийца
36
3
 
14
 
! Отговори
__________________ преди 7 години
Някой ще нарекът това Световна конспирация, други ще се присмеят, а истината е:Хора, които всекидневно мамят, убиват и се занимават с незаконни работи - свободно се разхождат по улиците, защото имали пари , протекция (вършели черната работа на някого) а обикновенния човек, ако му се случи нещо такова като на това момиче - го разкатават....Така размиват усещането за справедливост, карат ни да не зачитаме правила и закони, защото такива понятия са само на хартия...Хората са обезверени и в страх
35
5
 
15
 
! Отговори
Горан преди 7 години
А, бе Анонимен: Ти там ли беше? Видя ли? Колко ти платиха да хвърляш кал по момичето? Струва ли си? Нали разбираш, че ни един нормален човек няма дори да си помисли, че момичето е направило това, дето ти казваш? Да не говорим, че... какви пари у дърт рецидивист, че чак и помощници? Демек, предварително обмислен коварен план, свързан със организирано убийство с цел бързо забогатяване? Ти си откачен бе...
34
9
 
16
 
! Отговори
Горан преди 7 години
А, бе да питам и аз, като будните хора: Кой е тоя анонимен, който яростно твърди, че момичето е убийца и е за затвора? Веднага трябва да се открие кой е, и да се затвори в лудницата за поне 20 години!
33
6
 
9
 
! Отговори
гуапа преди 7 години
на мене нещо такова ми се случи преди много години,и винаги съм съжалявала,че не го утрепах..не съм съобщавала в полицията защото май няма смисъл в тая държава,няма закони,НО докато съм жива ще се оглеждам за него и ще го накажа ,сама,та..мило момиче,вдигни глава,и дори,ако има как махни се от тази държава,има толкова хубави места и неща за виждане!и хора,живота е пред теб,притъпи спомените и живей красиво,младо дете!целувки!
32
1
 
4
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
само да отбележа Боню Фаса да не се бърка фонетично с Боно от U2!
31
3
 
18
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Добрата новина е, че Боню Фаса гние 2 метра под земята. тя е спасила още много момичета от тежка травма като нейната. Дано бързо се възстанови и го преживее.
30
4
 
13
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Отървала е света от един ***! Боньо фаса не е лежал за 19 изнасилвания, а е лежал 19 години за изнасилвания. Не ми се ще да му ги смятам, но си е получил абсолютно заслуженото.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе МОМИЧЕ,Я СЕ СТЕГНИ!А ВСИЧКО В ТОЗИ СВЯТ СЕ ПРЕЖИВЯВА ,ВСИЧКО!СТАНАЛОТО-СТАНАЛО,НЕ Е ХУБАВО,НЕ Е ЧОВЕШКО,НО ТАКИВА *** ИМА,ЗАБРАВИ КОЛКОТО МОЖЕШ-И ГЛАВАТА ГОРЕ И НАПРЕД!айде сега трови си живота заради един ненормалник,но ако ти не искаш да забравиш-няма как да стане,е вашите да ти намерят малко пари,*** на почивка,обгради се с приятели и все майната му казвай.живота е хубав,и всеки среща лоши хора,аз също,всеки,но сме продължили напред,а ткива не са заслужавали да се раждат,забрави ги.
28
6
 
14
 
! Отговори
Горчива сълза преди 7 години
Господ и е дал сили да освободи света от едно чудовище. Кой знае колко момичета и близките им щеше да разплаче ако беше останал в света. Случилото се е по Божие допущение. Отходът му от този свят е страшен но не по малко страшно е всичко, което е извършил и е прогневил Господа. Като християни ако имаме сили можем да се помолим в частната си молитва Бог да го прости. Но като граждани на тази държава не може да не осъзнаем че до неизбежната самозащита се е стигнало защото друга защита е нямало.
27
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На това момиче трябав да й се даде Орден Стара Планина - тя се е погрижила този насилнки, да не насилав други момичета. А на тези които искат да я съдят, ще кажа - засрамете се. Тя е жертва и въобще нямаше да се стиген дотук ако МВР и съда работеха. Насилник - рецидивист - на свобода.
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой да е чувал нещо за неизбежна самоотбрана? не, нали? защото пазим хората на Герб и джипситата. Ако кметът бе от БСП, да видите как бързо щяха да го вкарат в пандиза.
25
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще лежи и то 8 год.убийцата си е убийца
24
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
будните хора питат,не вярват на приказки на кифли