Мария, която уби насилника си, се затвори. Плаче...

Близките на момичето отхвърлят слуховете, че е откраднала пари
9 авг 2016 15:00,
117
Мария, която уби насилника си, се затвори. Плаче...
Снимка: БТА

Момичето, което уби изнасилвача си, не излиза от вкъщи. Не може да спи, често плаче. Това разказа неин приятел, запознат с шока, който девойката изживява.

18-годишната Мария Гиздева уби 62-годишния Богдан Динев в края на юли - в дома му, където той я подмамил, търсейки помощ за дъщеря си. Двамата се запознали в заведението, в което отличничката в езиковата гимназия в Стара Загора работела, за да припечели.

Мария бе арестувана, а по-късно пусната срещу 500 лева гаранция. Междувременно се оказа, че насилникът, известен като Боньо Фаса, е рецидивист – лежал е 28 години в затвора, 19 от тях – за изнасилвания.

Още по темата

Въпреки че вече е вкъщи, Мария не може да излезе от шока след насилието. Тя не била толкова притеснена от обвинението на прокуратурата за убийството, колкото не можела да се отърси от психическите травми, нанесени й от изнасилването, пише "България днес".

Момичето отказва да излиза от дома си в Стара Загора. Само когато се налагало да бъде разпитвана от полицията, била карана с кола, след което връщана вкъщи.

Майката Пенка и баща й Денчо й предложили да се прибере в родната Твърдица, но тя отказала, защото и там се е разчуло за ужасяващата история.

Родителите и Мария са в ужас и от здравословни проблеми, които я връхлетели. От нерви започнала да пада косата й. Проблемът бил забелязан още преди време, но след ареста се засилил. Майката Пенка започнала да обикаля народни лечителки, за да търси помощ.

Близките на момичето са възмутени и от появили се слухове, че преди инцидента е откраднала пари от заведението, в което работи. Тази информация бе категорично опровергана, но в Стара Загора все още се въртяла из общественото пространство.

"Нелепи са тези неща. Мими е едно страхотно момиче. Скромно и свито. Никога не би посегнала на нещо чуждо. Не зная как се замеси в тази каша, но е ясно, че е нямала избор", коментира още познатият на ученичката.

До момента е ясно, че Боньо Фаса е подмамил жертвата си в своята къща на улица "Чая" в Стара Загора. Според очевидци той всеки ден е посещавал барчето, където Мими е работела като сервитьорка. Държал се приятелски с нея и й обяснявал, че има щерка на нейната възраст, с която имал проблеми.

Неопитната ученичка се доверила на престъпника, който й предложил някой път тя да мине през тях, за да й покаже снимки на семейството си и да я запознае с дъщеря си.

Така става на 26 юли, дата, която ще се окаже превратна за тъкмо навлизащата в живота тийнейджърка. Според близки на насилника, през юни тази година той бил преживял инсулт, който го обездвижил. Отново според свидетели обаче той си бил съвсем наред, като жители на града всеки ден го виждали да кисне в барчето на Мария да пуши и да пие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тя е убийца,ще лежи в затвора за това
22
12
 
23
 
! Отговори
Д-р Василева преди 7 години
Фактическата обстановка е ясна-момичето го е убило защитавайки се.Всякакви други хипотези се поднасят от хора, душевно болни и близки по характер до изнасилвача
21
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИ, КЪДЕТО Я ЗАЩИТАВАТЕ ВЗЕМЕТЕ СИ Я ЗА ЖЕНА В КЪЩИ! ! !ИЛИ ЗА СНАХА! ! !УСПЕХ! ! !
20
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вижте я на снимката колко е стресиранаха ха хаубийца! ! !
19
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избягала е в чужбина като турчина с тира защото ги чакат доживотни за убийства.
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Д-р ВасилеваАми ти светила ли си им,че знаеш какво е станаловсичко са думи без покритиеестествено умрелия не може да се защитиа убийцата ще лежи в затвора
17
10
 
24
 
! Отговори
Д-р Василева преди 7 години
Всички, които смятат, че момичето има някаква вина, имат нужда от задълбочено изследване в психиатрична клиника.
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Майката Пенка започнала да обикаля народни лечителки, за да търси помощ."Това е то българинът - при целия прогрес на медицината той настоява да си ходи по знахари. Племе.
15
20
 
10
 
! Отговори
ivailo преди 7 години
Динев си е получил заслуженото , но за това деяние кифлата трябва да отиде в затвора
14
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СЕСЕСЕРКОКАКВО ДЕТЕ ТЕ ГОНИА ИЗНАСИЛВАНЕ НЯМАВСЕ ОЩЕ ДАЖЕ ДОКУМЕНТ НЯМА ЗА ТАКОВАИМА УМРЯЛ УБИТ ОТ УСМИХВАЩАТА СЕ ОТ СНИМКАТА
13
1
 
19
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Ердоган седи като нacpaна мacтия пред главнокомандващият на Планетата Владимир Путин.Агент Shave ***, ЦРУ, Ню Йорк
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това го има само в БГ - някаква пропаднала малолетница да разфасова човека като животУжас, да не можеш вече спокойно да изнасилиш някоя малолетница.По хубаво да се изнасяме към Ислямска държава
11
9
 
24
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
Детето явно не е знаело, че в комунистическа България самозащитата е забранена.Трябвало е, някой да й обясни, че като тръгнат да я изнасилват (в България) трябва да се предаде иначе ще отиде в затвора.
10
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са са разбрали за парите. А след 2 дни, когато не си е платил както е обещал, кифлата е разбрала, че е била изнасилена.
9
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това го има само в БГ - някаква пропаднала малолетница да разфасова човека като животно, да го погребат тихомълком, съдиите да гепят кинти под масата и да я пуснат.Мисля, че от Европа ще ни мачкат здраво за тоя случай. Това не е никакво правосъдие, а най-обикновено селско мешере.
8
19
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Редакторът, що ме триеш бе, човек!??Какво обидно написах!??? Ако си беше стояла вкъщи по-рано, сега щеше да й е по-лесен живота....
7
3
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 10Предполага се, че си е понесъл полагащото се наказание... Като стана време да си задаваме въпроси - Вие за въвеждане на Шериата ли сте!????
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всички, които пишат против момичето имат психическо разстройство и са за обстоен преглед при психиатър."Пишат защото защото завиждат на дъртака.Ето с какви хора е пълна България
5
5
 
38
 
! Отговори
ДонДон преди 7 години
До САМО ПИТАМ...Изобщо не ме интересува с какво я е подмамил.Получил си е заслуженото за предишните 19 най-малко.
4
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички, които пишат против момичето имат психическо разстройство и са за обстоен преглед при психиатър.