Обвиниха пловдивския кмет за строежа на зоокъта

Прокуратурата: 1 млн. лв. е щетата за общината
10 яну 2017 12:22, Анисия Иванова
27
Обвиниха пловдивския кмет за строежа на зоокъта
Архив: Булфото

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем кмета на община Пловдив Иван Тотев заради изграждането на зоокът в града. Според СГП от престъплението по служба са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 000 000 лева.

В периода 30 април – 17 ноември 2014 г. кметът е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на "Зоокът" – Пловдив. Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП), съобщават от Прокуратурата.

Освен това процедурата е проведена, без да е одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й и не е била одобрена количествено – стойностна сметка за проекта.

Не е бил изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж.

Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на "Зоокът“ – Пловдив с изпълнителя - "Запрянови 03” ООД.

По този начин Тотев е облагодетелствал търговското дружество с 1 000 000 лв. В този размер е и щетата за община Пловдив.

Досъдебното производство е образувано на 3 ноември миналата година от Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на главния прокурор от 15 ноември 2016 г. е разрешено разследването да се проведе извън района на съда, компетентен да разгледа делото и е разпоредено СГП да осъществява ръководство и надзор върху досъдебното производство.

До момента са разпитани 14 свидетели, изискана е цялата документация от Община Пловдив във връзка с проведените процедури за изграждането на "Зоокът“ – Пловдив.

Иван Тотев е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 20 000 лева. Процесуално-следствените действия продължават.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Ribata se umirisva ot glavata ,ne ot korema;parvo negovite pokroviteli triabva da badat vkarani na toplo, i sled tova idva negovia red;i mnogo drugi ot parlamenta i isvan nego.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мамин Ваньо е гол като пушка, то изпълнява поръчките на майка си. Какво ще му вземите, парите от заплатите(по съвет на мама ще ги даде за адвокати), направо привикайте майка му, да се разберете!
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А срещу Радев за горивото от Граф Игнатиево кога ще видим обвинения.
19
6
 
3
 
! Отговори
съдия преди 7 години
Обвинения съшити с бели конци, които ще паднат в съда още на първото заседание.В същото време Станишев беше оправдан , срещу Орешарски никой не повдига обвинения при положение, че докара България до Трета Национална Катастрофа.
18
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите са си повярвали че като платят на главния прокурор да раздава обвинения срещу ГЕРБ някой ще гласува за тях.
17
0
 
16
 
! Отговори
евгени преди 7 години
наи крадливият и безкруполен кмет на пловдив всички виждат че презцялото втреме играе с едни исъщи фирми за хотела му за спортната зала за зоо.градина и всички като някакви офце си мълчим дано сега се разкрие истината и най после да го вкарат в затвора но се съмнявам ще стане като бисеров и като я направи тази зооградина с какво щея пълни откъде пари най вероятно с улични котки
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберите си бяха повярвали,че ще управляват вечно и могат да си правят безнаказано всякакви далавери.Сега,когато властта им се изплъзва,ако има кой да ги подхване,какви ли чудеса на беззаконието и наглостта ще видим.Затова неистово драпат за нова власт,за да покрият безумните си харчове и далавери.Станаха милионери и милиардери за наша сметка,затова не трябва да помирисват повече власт.
15
0
 
20
 
! Отговори
Мноо си тъп Сашееее преди 7 години
Сега съответната инстанция ще го оправдае и ще излезе чист като благородна девица. Това е целта, това е схемата. Справка Бисеров, Цветанов, Софиянски и и и и...
14
2
 
29
 
! Отговори
Мамин ванко преди 7 години
КОЙ ГЕРБаджийски кмет не е престъпник, измамник, крадец от най-висока класа, мошеник и прогизнал от корупция и алчност ***? КОЙ? То да е само този *** на снимката, с мед да го намажеш, ами всички останали? Ами,"бургаският милионер, "гордостта" на банкянската мутра, ами поморийският престъпник, ами варненският Портних? Ами, всички останали сИКаджийски и ИПОНски неграмотни простаци по върховете на властта, инсталипани там от банкянската мутра, че да му снасят милиончета? Ами банкянската мутра
13
2
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ГЕРБАДЖИИТЕ ОЩЕ СА НА ВЛАСТ, А ЗАПОЧНАХА ДА ИМ ИЗКАРВАТ МАФИОТСКИТЕ ДАЛАВЕРИ! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЛАВИНАТА, КОЯТО ЩЕ СЕ ОТПРИЩИ ОТ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ ТЯХ КОГАТО НАРОДА ГИ ИЗХВЪРЛИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА.
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че единствените свястни пътища в Пловдив, по които няма и една дупка се направиха по времето на Славчо Атанасов, а се предвидиха и парко места на някои. Да може да е крал, но какво да кажем за булевардите построени по времето на Тотев, то на втория месец след ремонта на моста имаше пет кратера, да не говорим за останалите булеварди! Та мислете малко, преди да говорите глупости и се абстрахирайте от политическите си влечения, тук става въпрос за реално свършени добре неща!
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще отчете парите където трябва и ще излезе чист като сълза - справка всички политици до момента - Костов, Софиянски и много други знайни и незнайни...После разправяйте, че управлението се било сменило...
10
22
 
12
 
! Отговори
Въпосо? преди 7 години
Станишев, Виденов и Орешарски те откраднаха ли нещо или те никога нищо не крадоха и България се разви изключително по тяхно време?
9
15
 
21
 
! Отговори
Славчу Строителят преди 7 години
А предишният кмет на Пловдив Славчу Атанасов, който взе 250 млн лв, за да направи пътя Пловдив-Карлово него кога ще обвините?Или той е от нашите хора, тях не ги обвиняваме предизборно?
8
3
 
31
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
То хубаво го почнаха маминото кьорпе, но дано и го завършат както трябва .Щото тва прасе е за ЗАТВОРА
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички знаем, как го избраха и то два пъти - с фалшивите бюлетини от чувалите, които се носеха след приключване на изборния ден!
6
1
 
23
 
! Отговори
Ххй преди 7 години
За 1000000 само 20000?!?Ми да му треснат 150000-200000. Да полети барем седмица.
5
4
 
30
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Дано завършат и пуснат зоопарка, защото изглежда наистина страхотно и с входна такса, може да има и добри приходи! То е ясно, че нашият кмет е обрал няколко милиона, както обра и от ремонтите на улици в Пловдив за да си построи хотела и неговите приближени фирми да са добре. Отдавна всички знаят, че трябва да си ходи и да има дела срещу него, но нали ГЕРБ-четата го пазеха и кражбите яко си вървяха! Нооо в БГ осъдени политици няма така, че той надали се притеснява, че нещо ще му направят!
4
3
 
27
 
! Отговори
Г преди 7 години
И да му конфискуват хотела.
3
3
 
19
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Предизборен ПР на тиквената партия, ама ортака на БХ Чоков вече е на свобода ;)