Побоят на малкия Еци: Опит за убийство с особена жестокост

Процесът срещу Александър Донов и Патрик Първев е пред финал
1 фев 2017 19:23,
44
Побоят на малкия Еци: Опит за убийство с особена жестокост
Снимка: архив Булфото

Обвинението срещу биячите на малкия Еци бе изменено и разширено. То вече е по-тежко и към опит за убийство бе включено допълнението, че е станало с особена жестокост.

Александър Донов и Патрик Първев застанаха пред съда заради побоя над 3-годишния Христо през 2016 година.

Тогава момченцето бе прието в кома в "Пирогов" с опасност за живота след системен тормоз от двамата младежи, наети от майката му, за да го гледат.

Още по темата

Процесът срещу Донов и Първев в градския съд е пред финал и заседанието днес, за да се организира защитата, бе отложено за 10 февруари, съобщи “Дарик“.

"Считам, че са налице предпоставките да бъде изменено обвинението, тъй като има данни, че престъплението е извършено с особена жестокост и срещу лице, което е в безпомощно състояние", обясни прокурор Павел Панов.

Така, ако съдът прецени, че двамата са виновни, при индивидуализация на размера на наказанието трябва да отчете тези квалифициращи признаци.

"Иначе като минимални и максимални граници наказанието е същото", заяви прокурорът.

Обвинението срещу Донов и Първев се разширява след като на едно от последните заседания бяха чути ужасяващи подробности за мъчението, на които са подлагали детето.

Свидетелка разказа, че Христо е бил наказван като бил затварян в шкаф. Съдебно-медицинска експертиза показа многобройни увреждания по тялото и главата на момчето, които се дължат на удари с твърди, тъпи предмети.

Побоят над детето е нанесен в жилище в София в кв. "Зона Б-19", където Александър и Патрик са гледали Христо.

Момчето, наричано от близките му Еци, бе настанено в болница на 20 юли 2015 г.

Майка му Невена Велинска е музикантка и работи на кораби в Скандинавия. Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а Александър да помага, но впоследствие двете момчета започнали да гледат 3-годишното момче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2-3 годинки в панделата ще им се отразят прекрасно на младежите. Имат нужда от попляскване, а там е пълно с големи черни патлаци!!!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До: прosтотия българскаНямам против, че се самообиждате и че осъзнавате, че сте ***/а, това е добро начало. И някога да Ви е хрумвало, че днешната младеж, са вчераяните деца, чиито родители не са им обръщали внимание и че еци най-вероятно утре ще стане същият гамен! Не, не е геройство да родиш, геройство е да отгледаш човек и ако не можеш, не прави бебета!
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И майката е толкова поне виновна. Когато имаш отговорност - понасяш си я. Като си самотен родител няма как да продължиш да бачкаш на кораб. Сядаш си на ... и си търсиш нова работа, която ти позволява да си до детето.Само че като я гледах по ТВ-то, имам подозрения, че родителката не би издържала психиатричен преглед без освидетелстване.
32
4
 
5
 
! Отговори
прosтотия българска преди 7 години
Ако не можеш да си гледаш детето не раждай. Майката е виновна, че изкарва пари в чужбина, защото България е коchина. Бащата бил виновен - абе, хора, съвземете се. Жена, която се е навила и е родила в тази уsрана държава, която помага само на определен етнос е герой. Да не е виснала на помощи, че да я вините. Всеки изкарва прехраната си по няакакъв начин. В случая имам двама младежи, които са олицетворението на днешната младеж. Затова БГ кеnефа наяма да се оправи. Манталитета тук е сбъркан. Чао !
31
10
 
17
 
! Отговори
??????? преди 7 години
Не оправдавам действията на младежите, но къде е отговорноста на бащата на Александър , поел ангажемента да гледа детето? Според мен основна вина за случилото се има и майката! Милиони в България живеят тежко, но си гледат децата. Да си нарамиш цигулката и бегом по корабите в Европа, не е единственото възможно решение? Къде в случилото се е и бащата на малкото дете? Въпроси, въпроси......?????
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А майката и бащата няма ли да си понесат наказанието? Не са ли те пряко отговорни за случващото се с детето им? Едната си хванала шапката в чужбина, другият го оставил на непълнолетни келемета???
29
1
 
26
 
! Отговори
месара преди 7 години
бе тия двамата още ли не са в централния ?! там за тях ше се грижат едни батковци и чичковци , е , ше трябва да си сменят имената с женски - кви девойки ше израснат там , и на умения различни ше се научат .
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това да случиш на кофти родители е много лошо.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
---->17 годишна девойка влиза за преглед с майка си в кабинета й. Установява се наркотична зависимост, хепатит А, хепатит С, хламидийна инфекция. Майката на ръба на нервния срив, деойката я успокоява с думите : "Спокойно, нали не съм заразана със СПИН"...Те такива ми ти особености.
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по 50 години затвор, без право на помилване !
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея двамата са ясни, но ако *** съдии подминат "майката", просто не знам...
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22спокойно, освен че обществото ще се грижи за тези двамата докато са в затвора, самите затворници ще се погрижат за по-специялните им нужцди
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
Най-искрено съчувствам на майката и дъно тия изверги да си получат заслуженото в затвора .***
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не искам да се изхвърлям, но ако един от тея *** беше мой син... аз щях да го залича от лицето на земята. Добре че са достатъчно млади та да не могат да се възпроизведът. Генетично увреден материал са тея
21
0
 
12
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Лина(21)Таман щях да питам и видях че е станала дума.Издръжка плащат, ама все пак всичко си има граници. Иначе детето е трябвало да ходи на детска градина, защо не е не е ясно?Ясно е обаче, че бащата е по-*** и от майката..
20
5
 
12
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
А как ще бъде наказана майката, след като е оставила детето си на тези хора, очевидно с трайни пр
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, ще полежат 2-3 години, ще се забрави както всички останали подобни случаи в тази държава и ще ги пуснат. А през тези 2-3 години ние ще се грижим за тях с нашите данъци.Класическо БГ правосъдие.
18
3
 
41
 
! Отговори
Лина преди 7 години
Един не попита къде е бащата... И бащите би трябвало да носят отговорност в 21 век, ако не за гледане то поне финансова. Ако плащаше издръжка можеше и да не се налага да пътува по кораби майката, за да оцелява. Една БГ трагедия е това
17
3
 
25
 
! Отговори
Върбан Брястов преди 7 години
До MAKEDON Македонче .Ние Българите сме правили много грешки ,така е .Една от тях е Георги Димитров. И ако не бяхме допуснали тази грешка ,сега ти щеше да говориш и пишеш на правилен български .,
16
20
 
15
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Сега е време да осъдят и майката за безотговорното и отношение към детето!