Ново дело: Диана иска 50 000 лв. за шведския ритник на Ралф

Този път процесът ще се води в родината на насилника
24 дек 2017 11:42,
102
Ново дело: Диана иска 50 000 лв. за шведския ритник на Ралф
Снимка: архив "Булфото"

Диана, българската камериерка, която това лято бе ритната жестоко от пияния швед Ралф Сундберг на Слънчев бряг, иска 50 000 лева обезщетение.

Жената е започнала процедурата за ново дело срещу шведския турист, този път в Швеция, след като у нас шведът се размина само с глоба от 4500 лева.

Динана вече е внесла граждански иск в размер на 50 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

Процедурата е задействана на 21 декември, предстои в първите работни дни на новата година документите да бъдат изпратени в Швеция, пише "24 часа".

Още по темата

"Делото срещу Ралф Сундберг ще се гледа в родината му", потвърди адвокатът на камериерката Станко Кралев от Бургаската адвокатска колегия.

"Да, адвокатът внесе жалбата преди дни. Не се отказах, защото наказанието, което получи Сундберг в България, бе обидно за мен. Една глоба от 4500 лв., която за него е нищо", обясни Диана.

Тя е възмутена, че Ралф си е тръгнал с чисто съдебно досие, все едно нищо не се е случило.

"А моят кошмар продължава и едва ли някога ще мога да изтрия нанесения  ритник от съзнанието си", сподели още жената.

Тя пострада тежко и бе в болница след като Ралф Сундберг я ритна в лицето в хотел на Слънчев бряг, докато Диана изпълняваше служебните си задължения.

Инцидентът стана на 3 юни, а на 26 септември Ралф Сундберг бе освободен от наказателна отговорност и глобен от районния съд в Несебър.

До този парадокс се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, квалификацията на нанесения ритник като "лека телесна повреда" и липсата на нанесени материлани щети по време на деянието.

Още на следващия ден шведът отлетя за родината, а след като присъдата бу потвърдена и на втора инстанция преведе глобата по банков път.

Развоят на събитията обаче провокира сериозна дискусия за промяна в закона, която да не допуска при подобни деяния да се налага само административно наказание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
29
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Тая па фл ьорца ко иска аз ако съм на мястото на пича Ралф щях да я уважа и няколко пъти ана лно освен да й счу пя главата
35
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Големи адвокати се оказахте на шведа. Дали професията ви е причина да го браните или партийната ви принадлежност- туристите да не се закачат, за да не пострада туристическия бранш. Никаква вина няма жената. Не го е викала, не го е дразнила. Тя просто чистеше. Той отиде при нея, кой знае как е фъфлел и разпръсквал слюнки в лицето и. Ако нещо не му е ясно, има хора на рецепцията за целта. Ако е недоволен от камериерката- сигнал към управата. Няма право да рита хора по главите.
34
16
 
8
 
! Отговори
БХК преди 6 години
И какво си въобразява тази камериерка? Заслужава още един. А ние от БХК подкрепяме човеци като Ралф и ще ги защитаваме, с каквото можем. Ако можеше щяхме да го номинираме и него за човек на годината, но просто убийците и изнасилвачи на възрастни хора в забравени от бога селца са ни по-мили. Те пак са шведи, апропо, но от зелените шведи. Кураж Ралф, БХК е с теб!
33
8
 
19
 
! Отговори
Рагин преди 6 години
Драги съграждани, не ядосвайте шведите, догодина искаме пак да дойдат.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно шведераста е имал информация че в БГ можеш да ритнеш някого в лицето срещу скромните 4, 4 500лв и има вероятност за туй да е дошьл на почивка в наша мила страна!
31
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шведът беше не адекватен. Факт. Но според мен, той не е лош човек и това не е типично негово поведение. Според мен той се провокира от поведението на камериерката. Ако сте гледали записа, когато той я пита нещо, тя не го отразява продължава да си прави нещо сякаш не се говори с нея. Не го оправдавам за постъпката му, не ме разбирайте погрешно. Но в такова състояние и нейното нормално за БГ поведение, за за света не и ето го резултатът.
30
1
 
39
 
! Отговори
2 пъти късмет преди 6 години
До Анонимен 24А шведа вади късмет, че е ритнал жена в Бг. Ако беше ритнал жена в Германия, щеше да е в затвора.Вади късмет и защото е швед. Ако аз бях ритнал жената, щях да съм с присъда затвор- ефективна или условна присъда.
29
3
 
10
 
! Отговори
не си Шерлок преди 6 години
До ШерлокПетниш името на Шерлок, който освен детектив е бил и джентълмен. Ти джентълмен НЕ си.И представите ти за причинно- следствена връзка са изключително деформирани. Вероятно, работната ти среда е причината за променената ценностна система.
28
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако й предложа 5 лв да я ритна дали ще се съгласи.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Схд до дупка! Швеция е свободна държава а не като банановата територия на суджуците.
26
2
 
16
 
! Отговори
Прасе с каска преди 6 години
Тролетариата на гробарите веднага се включи с тезата какъв лош материал сме и защитава шведа алкохолик. Тоя *** в Швеция ще бъде осъден по бързата процедура, а тук излиза със смешна глоба.
25
6
 
3
 
! Отговори
Ицо § Галя преди 6 години
Скрий се идва гост, 30 евро ин да нос.Бих пийнал един "Sex On The Beach", одих малко на доле до Петрич.
24
7
 
3
 
! Отговори
Ицо § Галя преди 6 години
Мацки с цайси 500 марки, мацки с джанти деветнайски.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената вади късмет че я е ритнал швед че ако беше руснак нищо нямаше да вземе
22
6
 
2
 
! Отговори
Ицо § Галя преди 6 години
Кяриме колко Бритни, ако не верваш - ела ме ритни.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената вади късмет че я е ритнал швед че ако беше руснак нищо нямаше да вземе.
20
3
 
13
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Тоя юнак ако беше ритнал жена в главата в Северна Корея,тамошния Ким Чик Чи Рик щеше да го остави на 9 милионната армия да го рита в главата му наредени на опашка
19
12
 
11
 
! Отговори
Ronin преди 6 години
Сетила се Мара да се побара.Ще го хване за швестерския в Швеция вече.Докато беше подсъдим тука трябваше да го издои до дупка а сега ще остане с пръст в....уста.
18
5
 
16
 
! Отговори
Схемата преди 6 години
Шведите от най-напредналата се превърнаха в най-жалката, беззъба и безморална нация в Европа. Тук не достигат много новити относно какво е положението там, но ако се зачетете из някои западни или международни медии, ще откриете, че това е нация с властващ двоен стандарт, лидер в северното полукълбо по брой изнасилвания на глава от населението, изключително престъпна в определени участъци и има цели села, където държавата на практика няма власт, защото боготворят мигранти и обичат унижението.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** си помисли, че се измъкна, но не .