За секс с малолетна: Затвор поне половин година, глоба от 5 000 лева!

БСП иска по-строги наказания за насилниците над малолетни
132
За секс с малолетна: Затвор поне половин година, глоба от 5 000 лева!
Снимка: Pixabay

Насилниците над деца да бъдат вкарвани задължително в затвора, а не както е в момента да се отървават с пробация или порицание.

Това искат депутатите от БСП, които са внесли промени в Наказателния кодекс, чийто цел е да се завишат наказанията за престъпниците.

В мотивите си червените посочват, е насилието над деца е едно от грубите и уродливи форми на на нарушаването на закона и поправките, за които настояват те, целят засилване на превенцията и пълна закрила над децата.

Още по темата

"Много често сексуалните престъпления, чийто обект са децата, имат особености, които показват близки връзки между извършител и подбудител и жертва. В повечето случаи възрастният използва своята доминираща позиция, физическо и психическо превъзходство, незнанието, доверието или зависимостта на детето с основна цел да удовлетвори половото си желание, а децата нямат опит и знание да разберат какво точно става", допълват от левицата.

Към децата рядко се прилага физическо насилие, защото възрастният има авторитет и власт. Те изпитват срам и вина за случващото се с тях и смятат, че те са се провинили и заслужават насилието като наказание.

Освен това в повечето случаи на сексуално насилие над тях те не получават физически увреждания, а в същото време често насилниците използват заплахи и подаръци, за да принудят жертвите си да запазят в тайна случилото се.

Така се стига до ситуацията, че жертвите рядко дават показания срещу насилниците си. В повечето случаи се касае за насилие в рамките на семейството или от близкото обкръжение на близките.

Така че социалистите искат в НК да се запише, че който злоупотреби с родителската си власт, принуди свое дете, ненавършило 16-годишна възраст, да заживее съпружески с другиго, да се наказва с лишаване от свобода от 6 месеца до три години и с глоба от 5 000 лева.

В момента в НК е записано, че такъв родител може да се отърве само с поправителен труд.

От БСП настояват баща или майка, които принуждават своя дъщеря или син да проституират, да бъдат вкарвани зад решетките от една до пет години.

За отвличане на момиче наказанието да стане от една до три години затвор а ако жертвата е непълнолетна, наказанието е лишаване от свобода е от една до пет години.

Родител или друг сродник, който получи откуп, за да разреши да встъпи в брак негова дъщеря или сродница, се наказва с лишаване от свобода от 6 месеца до една година или с глоба до десет хиляди лева, и глоба в размер на 3000 лева, предлагат още от левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
14
 
! Отговори
кючек пропаганда преди 5 години
До Пак до 49Ай стига бе ефенди!Чак да му се доплаче на човек като те чете.Такава идилия....Знае се ча са зареждали богатите *** с малки момичета там.От 4 годишни казваш.Ама дали са ги чакали да поотраснат?кой е контролирал това?Хомосексуалните евнуси ли бе ефенди?Освен това се знае че сте крали бели руси българчета със сини очи за да се поизбелите.И ЗАКОНИТЕ ВИ И ВЯРАТА ВИ ПОЗВОЛЯВА ПЕДОФИЛИЯТА.....ТОВА СА ДОКУМЕНТефендииии.
50
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това значи, че всички "българки", раждащи под 16 г. възраст са били предмет на престъпление с особенно тежки последици. Което значи бащите в затвора. Не може да ражда на 12 и до нея да седи ухилен и да се хвали, че му е пето! А те накрая и социални помощи им дадат!
49
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предложението е глупаво Някой *** малолетна иние трябва да му построим затвор и да му плащаме издръжкта и охраната.НЕ.За секс с малолетна -КАСТРАЦИЯ -така е в Русиа и Чехия.Отрежи му топките и го остави на свобода.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ludi hora pone 10 g i 10 hil eur pone na tia ot gerb dezata n gi pasat ojadeni s darjavni koli gi vosat po 4ujbina u4at na mutrite novobogataschite i v bg v 4asni u4ilischta nadchte umni dobri deza bedni da mu mislat no stavat dobri hora slava bogu
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кючек пропагандаТи вземи да прочетеш малко историческа литература, няма да ти навреди.Най-малко за пропаганда става въпрос.Какво са правили някои, възползвайки се от казаното в Корана - това е друг въпрос. Писах за султанския харем в неговия класически вид.
46
0
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
До Хаха 19Това го казва Джордж Бест-никакъв виц не е!
45
3
 
34
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Абе кой е решил да се бърка на природата бе? То, кога една вече малка мома усети, че към мъжко я тегли, ни закони, ни глоби, ни съд ще запре бе.Как е била едно време майка и, тъй и тя ще бъде, щото крушата под дървото си пада.Требва училище! Родителите декларации да попълнат! Да ги учат момите, след четвърти клас какво трябва и какво не трябва да правят с момчетийте, а тия момчетии, да знаят, че я са посегнали дяца да правят, я ще плащат баща му и майка му цял живот а не държавата да плаща.
44
5
 
14
 
! Отговори
кючек пропаганда преди 5 години
До До Анонимен 46Не ни пробутвай турска пропаганда и не ръси глупости.Много добре знаем за харемите и извращенията там на турската вяра.Там е било пълно с педофилия,хомосексуализъм,лесбийство и терор.Айде без пропаганда моля.Не минава.Ние имаме глави на раменете си.
43
2
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БХК: ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ И НЕЗАЧИТАНЕ НА ТРАДИЦИИТЕ!! 14-СЕ ГОДИШНА Е ВЕЧЕ МНОГО СТАРА КОЙ ША Я ВЗЕМЕ!
42
0
 
28
 
! Отговори
БХК преди 5 години
Дръжте си го в гащите, понеже само и единствено ако ви е традиция, може да си оправяте децата, роднините и малките комшийки. За всички останали нормални българи, мога да кажа, да ядът.....Ако роди ромка, на 12 е традиция, ако е българка, влизаш в затвора и плащаш...Направо...почвам да бегам бате.
41
4
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
През 90-те години една съученичка от езиковата след осми клас стана про сти тут ка. Хубаво, бяло и скромно момиче. Праскаше се за пари с чичковци и напусна училище. Беше на 15. А ние ходехме като грешни гяволи - чек иджии от класа. Купувахме си списание "чук-чук : затворено за малолетни" и рисувахме запетайки по плочките в общежитието. Та, за този закон, трябва да се допитат и до младите да видим те какво мислят.
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да направят поне десет затвора, за да могат да побират вътре осъдените роми за това.
39
6
 
10
 
! Отговори
Пак до 40 преди 5 години
"Гьозме" означава "погледната". Има се предвид, че султанът я е харесал, но не е било сигурно, че някога ще успее да бъде интимен с нея. Нравите са били много строги. Харемът е бил място, където живеят всички жени, намиращи се в двореца, а сред тях - само 30-40, купени или от родителите им, или от похитители. Целта е била тези 30-40 момичета да получат подготовка, която да ги направи подходящи за жени на големци. Взимали са ги на възраст 4-14 г. и са оставали в харема не повече от 9 години.
38
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Абе една тази година роди на 12. Тея *** от кога имат цикъл?
37
0
 
19
 
! Отговори
Нормален преди 5 години
Ха-ха, всички зелени гласоподаватели ще са в затвора за изборите.
36
0
 
34
 
! Отговори
Един преди 5 години
Хайде сега цялото ромска махала в затвора и по 5000 лева на калпак. Или това са "културни особености", които трябва да толерираме?
35
4
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 5 години
Султанският харем в миналото е нещо много по-различно от това, което си представяш. Жените там са били около 3 000 - жените от султанското семейство, прислужници, лечителки и т.н. Тези, които имаш предвид са само около 30-40 девойки. От тях само 4 са любимките на султана, подбрани от майка му и от главния евнух. Останалите момичета биват обучавани в обноски и образовани, а после девствени са ги омъжвали за велможи. Ако султанът се загледа по някоя от тях, започват да я наричат "гьозме"........
34
0
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО!!!!ПЪРВОТО БЕБЕ ЗА 2019-ТА БЕШЕ НА 15-СЕ ГОДИШНА И ТОВА И БИЛО ВТОРО ДЕТЕ ПЪРВОТО ГО РОДИЛА НА 13!
33
0
 
15
 
! Отговори
патриот преди 5 години
До ДСТОЗИ ЗАКОН ЩЕ ЩЕ ВАЖИ ЗА ВСИ4КИ АМА ЗА НЯКОИ--ПО--МАЛКО ПРАХ И ПЕПЕЛ ---ПРЕДИЗБОРНО
32
2
 
13
 
! Отговори
Трябва да строите... преди 5 години
ЗАТВОРИ... и да пренесете ромските гета в тях. Да видим как ще стане, да разрушите една многовековна традиция...