Местан за катастрофата край Загорско: Няма да поема чужд грях и вина

Лидерът на ДОСТ отрече да има нарушения на пътя, ще заведе дело за клевета
Обновена: 26 апр 2019 18:22 | 26 апр 2019 18:19,
444

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отрече твърденията на прокуратурата, че има пътни нарушения. Затова и той се закани, че ще си търси правата в съда и ще заведе дело за квалифицирана клевета, съобщава Bulgaria ON AIR.

Местан настоя и че преднамерено му се изгражда образ на рецидивист, който кара с висока скорост. Лютви Местан отрича да е извършил каквото и да било нарушение на пътя от 2013 година до днес.

Още по темата

Той предположи, че засечените нарушения са на шофьори, които са карали коли, собственост на ДПС, в периода, когато той е бил председател на движението.

Местан намери пари, плати гаранцията от 10 бона

"Не съм управлявал нито за секунда превозно средство. Не съм се качвал зад волана, за да е възможно да съм карал с превишена скорост. Понеже през този период 2013-2016 г. бях председател на ДПС, най-вероятно от КАТ са засекли нарушения на коли, собственост на ДПС", обясни Местан.

"Не мога да стана съучастник в добре премислен сценарий за изграждане на злодея – убиец на дете, само защото това би обслужило нечии политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ", продължи той.

Местан коментира и разследването на катастрофата край Маказа, при която загина 6-месечно бебе. Той отрече да е виновен за пътния инцидент край село Загорско.

Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Лидерът на ДОСТ каза, че страда за смъртта на бебето, но е категоричен, че няма да поема чужд грях или вина.

"Лъжите и квалифицираните клевети обаче набраха такава скорост и се разгърнаха в такъв мащаб под специалния надзор на прокуратурата, че мълчанието ми вече е недопустимо", каза още той.

А адвокатът на семейството, което загуби детето си в катастрофата, съобщи, че ще поискат да бъде направен следствен експеримент с участието на двамата шофьори.

Според него вината ще бъде установена от разследващите и не е уместно да се правят изявления преди това. Станимир Сталев допълни още, че провежда паралелно разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
22
 
5
 
! Отговори
софия преди 5 години
Каква е тая злоба към Местан. Пъво никои от вас коментираштите не сте били нито в едната нито в другата кола. И се изказвате политически, етнически, партиино. Експертизата и съдът решават по факти, доказателства.
283
3
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 5 години
Не се бой, мУнчето ми. При нас е веселичко и ти няма да поемаш грехове. Ще поемаш други работи при нас! ШЪ тЪ раним със шпек . Нема съ плашиш! Опс, забравих, че си от недосегаемите и Цацарата се зае да те оневинява! Братя мюсюлмани, вземете да приколите тоя нагляр! Той ви излага и излъга, а вие му повярвахте! Знам че такива неща вие не прощавате ! Поне дедите ви не прощаваха предателство. Дано не сте се размекнали и вие, че то тоя модерен свят на направи на парцали!
282
0
 
28
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 5 години
Срам и позор да се жали че е събрал 10000лв гаранцията да си плати .Ми пенсионерите от ДПС и ДОСТ даму ги съберат аконе го е гряхслед като че вероятно колите засичани от КАТ са на ДПС .Абе аланкоолоккато са на ДПСглобите по фиш защо на името Местан ги пишат а друг ли ги плаща Хептен прави народа за глупав .Съд до дупка без компромис
281
1
 
10
 
! Отговори
някой преди 5 години
До AzТака е, защото тук са "СпециЯлисти", а ние трябва да внасяме "СпециАлисти"!
280
3
 
3
 
! Отговори
Az преди 5 години
Анонимно безпристрастно да решат случая чужди специялисти това е най справедливо решение
279
1
 
19
 
! Отговори
Vanessa преди 5 години
Според мен би било добре да подкрепи финансово семейството,чието детенце е загинало.
278
2
 
40
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Омразният и мазният Лукав Шейтан стана и убиец, но у него смирение - йок...
277
1
 
29
 
! Отговори
до www преди 5 години
Приятелю, питаш кога ще имаме правосъдна система ??????? Ще ти кажа отговора!!!!!----КОГАТО ГИ ВКАРАМЕ В БЕЛЕНЕ! !!!!! И САМО ТОЯГИ!!!!!!!
276
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не знаех, че като лидер на партия, всички партийни автомобили се водят на негово име! защото кат изпращат глобите само на собствениците!
275
0
 
46
 
! Отговори
аман от комунета преди 5 години
Тоз е с ампутирано чувство за срам! Пълна отврат...
274
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан за катастрофата край Загорско: Няма да поема чужд грях и винаТова заглавие е манипулативно и оценява стандарта на авторката Василия Пейчева."Няма да поема чужд грях и вина" е за документираните нарушения от КАТ на автомобили в които се е возил като пътник Местан. Това става ясно от видеото. Л. М. не може да си позволи прости грешки-да тълкува обвинението за катастрофата, в етап на процесуални действия. А авторът МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ подходящо заглавие за качествена манипулация!!!
273
15
 
26
 
! Отговори
zetor преди 5 години
Този човек ми е адски, ама адски антипатичен, ноо, като водач с дългогодишен опит, така както аз разбирам произшествието - той тъкмо се е включил в главният път и в неговото платно нахлува оня с децата. Така, че той реално е осигурил предимство, но другият не само не се е възползвал, а е дошъл в чуждото платно! Благодаря предварително за минусите!!
272
3
 
23
 
! Отговори
Потресен преди 5 години
Тоя защо не вземе по е да се скрие поне по празниците..... Типичен *** и самовлюбен в себе си български политик! И не е единственият политик причинил смърт на пътя! Излиза от път БЕЗ предимство на главен път, причинява катастрофа и смърт на 6 м. бебе и има наглостта да дава интервюта! Що ни занимавате с това същество?
271
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяхте ли от къде идва покварата и разложението в обществото.Това е само един нагледен пример,какви трябва да бъдете за да оцелеете. Ценности като: Чест,Достойнство,Родолюбие,Хуманност,Широко-скроеност,Щедрост,Богобоязливост,Преданост към Обществото и др. ,са чужди на нашите държавни любимци. Взимайте пример от тях,за да оцелеете.Иначе ще изчезнете във времето на забравата.Този е само един от стотиците ваши избраници.Той не е виновен че е избран за политик,виновен е електората вярващ на лафове
270
0
 
29
 
! Отговори
www преди 5 години
ИСКАМ ПАК ДА ПИТАМ - КОГА ЩЕ ИМАМЕ ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА ??????
269
0
 
25
 
! Отговори
Баща преди 5 години
Не са един и двама у нас нахалните,безочливите и арогантните политици,но тоя измекя рин е върха -убил е дете и не му пука,а има претенции да е наклеветен ?! Алоооу,"накле ветения" осъзнай се и си влизай рахат в затвора -там ти е мястото! Пфу!
268
0
 
27
 
! Отговори
Тоя, преди 5 години
като и целият им електорат 99.9 % ромеи,са точно такива-прости,нагли и нахални!Първите ден,два,три мълчеше,оглеждаше и ослушваше,като пръдлив!И ето го сега,подучен от адвокатите, той бил невинен...?!?Щял да съди за клевета?!?Кого ще съдиш бе кертак???Тебе нека Аллах да те съди,докато си жив, нека смърта на това дете да тежи на твоята съвест,да не ти дава мир и покой!!!
267
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 278Щом е политик в България, то е задължително социопат. Този убива човек и е невинен. Други крадат и обричат милиони на мизерия, но са невинни.
266
2
 
14
 
! Отговори
преди 5 години
Местан - вечната жертва.
265
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излиза от второстепенен път, удря кола, убива дете, обаче невинен!!! Тоя да не е социопат?