Собственикът на "ТАД груп": Невинен съм! Не съм поръчвал нищо

Апелативният специализиран наказателен съд решава за мярката му
Обновена: 8 авг 2019 15:57 | 8 авг 2019 12:30, Камелия Цветанова
186

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на "ТАД груп" Иван Тодоров отрече да е накарал Кристиян Бойков да копира нерегламентирано данни от информационната система на НАП.
Още по темата

"Не съм поръчвал нищо, това е нелепо", каза той на влизане в Апелативния спецсъд, където днес трима съдии ще решават дали той ще остане на свобода срещу 100 хил. лв. гаранция по обвинението му в кибертеторизъм, заради хакерската атака срещу НАП.

Той е обвинен в подбудителство към кибертероризъм.

Иван Тодоров иска от магистратите намаляване на паричната му гаранция в по-лека, прокуратурата - постоянен арест.

Бойков е с парична гаранция 20 000 лева, а търговският директор на „ТАД Груп“ Георги Янков е с мярка - подписка.

От прокуратурата заявиха вчера, че са събрани нови доказателства по мега разследването и заради тях ще настояват делото по мярката за неотклонение на Тодоров да бъде закрито.

Става дума за чувствителна информация за взаимоотношения на клиенти с банки и застрахователи, данъчни документи и междуфирмени търговски отношения, свързани с прякото развитие на икономиката в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
22
 
! Отговори
бг преди 4 години
Няма как да докажат,че тзи фирма или Кристиян са отговрни за изтичането на данни от НАП.По-скоро трябват удобни виновни,а накрая да не се окаже,че целия скандал е дело на мафиотските кръгове дърпащи конците в държавицата ни!п.с. Особено след като и Гешев се намеси вече е ясно,че е пунта мара
21
8
 
28
 
! Отговори
Некадърниците преди 4 години
От прокуратурата отново нарочиха виновни , че включиха дори и Биволъ в играта си. А играта им да мачкат и репресират неудобните.
20
5
 
11
 
! Отговори
ЕГАТИ преди 4 години
Това е - този беше днес на Шезлонга в Хотела си , в Слънчев Бряг .Какво Правосъдие ви гони - Крадете и Убивайте - няма да има проблем .
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за службите е друга тема. Тия служби са пълни с п. А р. А з и т и на заплата. Това е работа на Премиера НС .
18
7
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗАРАДИ БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ ПЛАТИ НЕУСТОЙКА НА АТОМСТРОЙ ОТ 1 МИЛИАРД ДОЛАРА НА ТОЛКОВА НИ ОСЪДИХА В СТРАСБУРГ ЗА ТОВА, ЧЕ БОРИСОВ РАЗТРОГНА ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА БЕЛЕНЕ!НА БОРИСОВ ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА, ЧЕ ТАД ГРУП ЩЕ ОСЪДИ ДЪРЖАВАТА В СТРАСБУРГ АКО ЩЕ И НА 100 МИЛИОНА ЛЕВА!!!ВАЖНОТО Е БОРИСОВ ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ КАШАТА ЗА КОЯТО Е ВИНОВЕН ЩОТО НЕ Е ДАЛ 1 ЛЕВ ЗА СИГУРНОСТТА НА НАП, НОЙ И АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА!! НО ЗА ПОДСЛУШВАНЕ НА ОПОНЕНТИТЕ СИ ДАДЕ 100 МИЛИОНА ЛЕВА!!!
17
10
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
"Удобната жертва за некадърните специални служби който проспаха хакването на НАП,сега те ще направят всичко за да си спасят мръсните кожи и ще съсипят човека."Бе не знам какво са проспали, ама тия верно ги заковаха яко.....иначе ИТ-тата сега много ги е яд, те и без това се мислят за най-умните в света, ама ги изтъбушиха толкоз елементарно с охранителните камери, че и звук записвали....хахаха!
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е жертва а е нехайство от него. Когато е получил поръчката е бил наясно какво трябва да прави. Приел е договора , взел е пари. Дега не бил виновен ГЛУПОСТИ. Да съди тия под него за нанесени щети на фирмата. Както и за нераглентирано обогатяване чл. 55 от Закона Задълженията и Договорите.
15
6
 
27
 
! Отговори
факт преди 4 години
Защо нашите служби не поискаха помощ от партюрите от ЕС за разплитане на атаката!? защото ще изчезне истината че нашите служби тънещи в разкош и пари не работят и не стават за нищо.
14
4
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТИ МОЖЕ ДА НЕ СИ ПОРЪЧВАЛ НО БОРИСОВ ПОРЪЧА НА ШЕФА НА ГДБОП ДА НАМЕРИ ИЗВЪРШИТЕЛЯ ИЛИ Е УВОЛНЕН!!И ТОЙ РАЗБИРА СЕ ОБВИНИ КРИСТИЯН НА ДРУГИЯ ДЕН, ЧЕ МУ И ЗАПИСА ФАЙЛ НА КОМПЮТЪРА , ЧЕ Е ТОЙ :D САМО, ЧЕ ГО ИЗЛОВИХА , ЧЕ ШЕФА НА ГДБОП ГО Е НАТОПИЛ КРИСТИЯН ЩОТО ФАЙЛА ЗАПИСАН Е ОТ ДЕНЯ НА АРЕСТА МУ !! ЯСНО СИ ПОКАЗВА КОГА Е СЪЗДАДЕН ЕДИН ФАЙЛ ИЛИ ЗАПИСАН В НЯКОЯ ПАПКА!
13
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8. Пилот. Слушай пилот. Това с Иванчева е друго. Този е на фирма собственик и е длъжен да води пълен контрол за работата на всички РАБОТНИЦИ. /те не са без договор при него, не ползват офиса нелегално сато разбойници/. Той им поставя задачите, заплатите, устроиствата. Той е фактора. И от тях , ако некой се отклонява от задачите. Той може да заведе иск към него за ЩЕТА.Така е по света. Делото Иванчева е друго тя е на Служба.
12
12
 
25
 
! Отговори
истината е преди 4 години
Удобната жертва за некадърните специални служби който проспаха хакването на НАП,сега те ще направят всичко за да си спасят мръсните кожи и ще съсипят човека.
11
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мутрите , включая тия на държавна работа като прокурватурата се насочиха към ИТ бизнеса защото само там останаха невзети пари. Просто удобен повод да опоскат парите по сметките на ТАД Груп.
10
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо но нямам доверие на фирми завъшващи на Груп.
9
27
 
13
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Този Тарикат ако Живееше в САЩ , ЕС или Русия - щеше да отнесе Присъда от 75 години .Трябва да му счупят малките пръстчета и да не пипа Лаптоп - Открадна Личните Данни на всички Българи и сега започна мафията да тегли Заеми на наше име - вече започна ограбването на Сметките в Банките - това е подготвено от 14 Септември .Удара е Голям .
8
3
 
31
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Така по- лесно ще вървят търговските преговори по делото. Въпроса е колко ще струва оправданието. Да бъдем честни, от много време се знае, че делата се решават извън съдебната зала.
7
3
 
35
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Иванчева номер 2 ! В държавата на мафията , където корумпираните бизнесмени, прокуратура и съдий не са виновни никога,намираме тези които им пречат за виновни и след това в Стразбург пак плащаме ние електората! Честито да ни е , но ние сме си виновни, защото ги избираме и защото си мълчим!
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновен..невинен..прокуратурата ще те опраска...да се радва плебса...че имаме работещи служби.Когато съда разгледа доказателствата...и го 8невини...вече плебса ще е забравил...ще е гласувал пак за бойкУ...че е пич...и нещата си идват оо местата.Ще осъдят България в Стеасбург...парите ще си ги 9латим ние...и така..
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Служители в ТАД груп признават, че техния бос ги е карал д танцуват индийски танци и също през свободното си време да се снимат в музикални клипове. За да му отмъстят служителите са хакнали пръскачките пред НС и са проникнали в задния двор на НАП.
4
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почнаха да се пропукват "доказателствата" и искат да засекретят делото за да не им видим скроения театър.
3
8
 
14
 
! Отговори
Ал Капоне преди 4 години
Гот е да си престъпник в Територията, няма как и кой да те осъди. Чак е скучно за престъпления, то някак даже не са престъпления, по-скоро са неморални постъпки. Уф, отегчих се