Коктейл от дрога при Кристиан, обвинението към него стана по-тежко

Законът предвижда за престъплението от 15 г. до доживотен затвор
Обновена: 22 апр 2020 23:34 | 22 апр 2020 17:19, Веселина Йорданова
277
Коктейл от дрога при Кристиан, обвинението към него стана по-тежко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ново по-тежко обвинение е предявено на Кристиан Николов от Софийската градска прокуратура за извършено от него умишлено престъпление.

Още по темата
Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, съобщиха от държавното обвинение. При тежкия инцидент загина журналистът Милен Цветков.

Съгласно разпоредбата на чл. 342, ал. 3, б. "в" от Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

На 19 април около 18.00 ч. в района на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" с бул. "Черни връх" в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара на Милен Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийската градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - "задържане под стража".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не споменавате нищо за адренохрома!?
218
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма спирачен път и имаме прицелване в точно определена кола с пълна газ .Това е терорист платен от партия ГЕРБ .Нямат нужда от журналисти които да им се ровят в игрите за милиарди .Колко журналисти убиха и сплашиха ?А колко са ?
217
0
 
33
 
! Отговори
ff преди 4 години
Искал да довърши образованието си, а даде ли шанс на един обикновен човек да изживее живота си....нещастен наркоман...да изгниеш в затвора!!
216
1
 
14
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 4 години
Вече е ясно какво се случило на това кръстовище. Не ми става ясно какво се е случило на предишното, заради което малкото *** да си е казало:- сега на тоя ще му видя сметката и да е настъпил газта на максако е имало някакво засичане, последвано от отмъщение - направо доживотна
215
0
 
13
 
! Отговори
бг смешки преди 4 години
До Жороми ясно че е се надрусал като животно и не е видял какво се случва ! но *** ...умните хора когато са правили такива неша не карат коли ! знаят си спсобосностите ! всин умен човек никога няма да тръгне да кара пиян или надрусан като свинкс .... тва е . наистина народа н изтъпе у нас последните години стана мн зле вече ......жалко
214
0
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До бг смешкии аз така мисля, може да е бил надрусан като животно, но не това е била причината за убийството...я е цъкал на телефона, я се е заигравал с аверчетата, я е сменял чалгата по радиото...а със 120км/ч. неподвижните предмети "идват" бързо
213
1
 
3
 
! Отговори
бг смешки преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙосвен ако Мафията н е плаща на държавата както е у БГ ! след 1990та ...ВИС и СИК кво е !?!?
212
4
 
12
 
! Отговори
бг смешки преди 4 години
то смешното е че другаря не го е убил нарочно а поради непредпазливост и немарливост какъвто си е българина е по принцип ! хората са казали отдавна *** народ - слаба държава ! а българина е МЕГА проС и много завистлив ... а и мързелив ! жалко за хубава държава с хубав климат .... нищо не става ни от народа ни от политиците !
211
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 220Сега ще е студент в затворническата баня където изпитват на секундата в която се наведеш да си вземеш сапуна от пода. Винаги има по много изпитващи и наредени на опашка.:)))))))))))))))))))))))))))
210
3
 
18
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
и най слабата държава е по силна и от най силната мафия
209
0
 
23
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Както каза човек по долу този е отписан! А защо?? Никой не смее да звъни на Бб за ходатайство, мозъка се кръсти отрича се от син но..и той е пътникГешев- това за него е мач твърдо 1. Нарисувана победа!!..дрога,близки с Миньо,той разбира (уж)очакванията на плебса!..Олаф..много ще пита за европарите,Херо..умна и много внимаваща жена!! Тази фамилия ще бъде занулена!! Държавата е сила АКО ИСКА
208
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди малко казал в съда, че иска да го пуснат, за да си довърши образованието в Германия?!!!Адвокатът му направо развил тезата, че няма никакви доказателства , че Кристиан е карал автомобила.Гешеф, Гешеф????
207
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До nekojСтудент е в Германия, ама си е дошъл заради вируса.
206
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
казармата, възпитава народа, да прехвърля отговорноста за живота си на висшестоящите.Тоя отдавна живее на гърба на майка си и изцяло и е прехвърлил отговорността по о целяването си..
205
1
 
19
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
A интерсно че не споменават с какво се занимава младежа освен да се дрогира, харчи парички от Еврофондове които майка му "усвоява" и мачка хора?
204
6
 
14
 
! Отговори
В преди 4 години
Тоя скапан наркоман го нарочи държавата и напълно заслужено,ще излезе от затвора след най малко 20 години ако има късмет и много пари...Нарочи ли те държавата няма спасение,тоя не го мислете повече,заминал е...
203
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди ходехме в казарма.И аз само да вметна - бащата на тоя 100% е ходил в казарма. И явно не е отговорен. Та, теорията ти издиша.
202
1
 
18
 
! Отговори
Мето преди 4 години
По-страшен от коронавируса е вируса на българската бюрокрация който убива бизнеса и прави много млади българи емигранти по Европа и света.
201
5
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
проблемът не е в наркотиците или в алкохола, човек може да си друса и да си пие без да вреди на никой (освен може би близките, но това е друга тема)...но чувството за безнаказаност и мания за превъзходство над околните се е наслоило трайно в младежите като този...и не само младежите, сигурен съм, че има и доста 32 и 42, и 52 годишни, които "мислят" като него...което не става с пари, става с много пари...този път жертва е обществена личност, но съм сигурен, че наказанието пак няма да е адекватно.
200
4
 
8
 
! Отговори
Пешев преди 4 години
Що за държава ако главния прокурор е на ниво среднист, завършил техникум и спонсориран от най-дебелия и най-корумпиран депутат с инициали Д. П.? Има умни българи ама те не са в България защото България е царство на ограничените и бедните.