Коктейл от дрога при Кристиан, обвинението към него стана по-тежко

Законът предвижда за престъплението от 15 г. до доживотен затвор
Обновена: 22 апр 2020 23:34 | 22 апр 2020 17:19, Веселина Йорданова
277
Коктейл от дрога при Кристиан, обвинението към него стана по-тежко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ново по-тежко обвинение е предявено на Кристиан Николов от Софийската градска прокуратура за извършено от него умишлено престъпление.

Още по темата
Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, съобщиха от държавното обвинение. При тежкия инцидент загина журналистът Милен Цветков.

Съгласно разпоредбата на чл. 342, ал. 3, б. "в" от Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

На 19 април около 18.00 ч. в района на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" с бул. "Черни връх" в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара на Милен Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийската градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - "задържане под стража".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безсмъртен и недосегаем - богат български наркоман.
198
1
 
16
 
! Отговори
Станко преди 4 години
Нашите полицаи и съдии имат видеозаписи, данни за наркотици и всичко и пак се чудят има ли престъпление. (?!) Ще го пуснат след 5 години "за добро поведение" и той пак ще гази наред с джипа купен с корупционни пари от Брюксел.
197
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на 200 години да го осъдят не е важно.Важно е колко РЕАЛНО ще лежи!Да не го осъдят на 15 години,а той след 2-3 пак да е зад волана.
196
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това всичко е равно на терористичен акт. Да не би да идва от Ислямска държава вместо от Германия.
195
2
 
33
 
! Отговори
само да вметна преди 4 години
Амиии,,,Да ме извинява "демокрацията" дошла след 1989 г.Амааа..много хора я криво разбраха! Кристиян е дете точно на нея! Ама как ще пъхнеш този мощен джип в ръцете му? И ще го оставиш в София да си живурка с карта с пари от която може да си"точи" колкото си иска? А мама си е била в Карнобат? "Работела"! Тоя пикльо няма нито 1 трудов ден! А си е живеел като лорд в "среднощния живот" в София! 22 г много ли са за един млад човек?! Преди ходехме в казарма.И бяхме по отговорни от сегашната младеж!
194
1
 
4
 
! Отговори
342 и след. преди 4 години
Кой е твърдял подобно нещо?За цвета да вземем компромисно решение - на патинирана мед.Ще видим да, с каква квалификация ще го вкарат. То ако да речем са се засекли две кръстовища по рано и друсания е гонил за да чукне Субаруто може да се мисли и за 116 вр. 115. Версии много. Важно е да се направи читаво разследване, правилна квалификация, читаво обвинение и честен и компетентен съд да го гледа. Другото е да си баем на бъхлите по форумите.
193
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До успяхмеНе заспала, а ояла се.
192
3
 
6
 
! Отговори
успяхме преди 4 години
Победихме заспалата съдебна система!
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как 203 комантира 342???
190
0
 
3
 
! Отговори
343 преди 4 години
До 342 и след.Не съм сигурен как "самонадеяност" и "умисъл" са едно и също нещо, но явно в сградата със сините (зелени са, между другото) покриви се обучават хора които успешно ще възпоризведат аналогията в съдебна зала. Ще проследим делото и ще видим по кой член ще е повдигнатото обвинение.
189
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПОРЪЧИТЕЛЯ
188
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам думи да опиша гнева и възмущението си...Дано гори в пъкъла за вечни времена!
187
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 194За хипотезите не знам, но ти определено ще си го получиш, както и останалите ви дрогарчета от компанията на антиКристиян.
186
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко по-долу от това...За такива само въжето!!!!!!
185
1
 
9
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
Вярно ли е, че бягал от друго от него направено 61604ПТП пред мола? Някой да ни светне по въпроса!
184
0
 
6
 
! Отговори
342 и след. преди 4 години
Уточнение - това за значителноста на пострадалия някой друг го е казал. Относно несвършването на работа на постановлението не е болка за умиране. Важно е решаващите състави да са наясно с него, да се квалифицира правилно деянието и да се наложи каквото наказание се полага. Нали това е правовата държава я! Дано!
183
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както беше от 3 до 15, за убийство ,един беше откраднал 7 л.бензин и го осъдиха 3 затвор ,и за убийство пак 3 г. !!
182
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дано не излезе жив от затвора!
181
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
продължение - "как возещият се на задната седалка трябва да предотврати ПТП" (ако е автобус, то точно до кой ред пътниците имат това задължение?), "как приемането на наркотици е направено с умисъл, за да бъде извършено ПТП" (не, такива *** няма, ами ако наркотикът те подведе и направиш грешно ПТП), как това убийство е поличиеско (ама мишената си излиза на собствен ход от колата и ако беше с колан сега щеше и да си е жива) и т.н.Пребивате им на хорицата хипотезите, а те и без това са им кът.
180
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 342 и след. - За форумни нужди постановление 1 от 83 година също върши работа.Да кажем, че никаква работа не свърши, но няма да ти трошим хатъра, че пак ще се мине от аргументи към обиди и обидни квалификации.Делото ще е с висок обществен интерес и медиите ще ни държат в течение. Ние ще следим развоя на събитията.Само пак казвам да спрете да лансирате пагубни за прокуратурата постановки като "значимостта на загиналото лице" (щото друго лице щеше да е маловажно един вид)...