Мъж от фирма за бързи кредити събирал принудително задължения

Съдът в Търговище го осъди на 5 години затвор и глоба
21 май 2021 19:54, Анисия Иванова
71
Мъж от фирма за бързи кредити събирал принудително задължения
Снимка: БГНЕС

В Търговище осъдиха мъж, събирал принудително задължения. 40-годишният мъж е осъден на 5 години "лишаване от свобода" при общ режим и глоба от 5000 лева за това, че при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, с цел да принуди петима души да върнат заемите си към кредитна институция, ги заплашил с насилие и с убийство.

Деянието било придружено и с нанасяне на лека телесна повреда на двама от тях. Мъжът бил привлечен към наказателно отговорност от Окръжната прокуратура в Търговище, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Обвиняемият работел като офис мениджър във фирма за бързи кредити в София. Длъжностната му характеристика включвала да отговаря за получени суми по одобрени кредити и да оперира с финансови средства, собственост на същата.

През декември 2017 г. осъденият бил командирован в офис на фирмата в Търговище, като една от задачите му била да се заеме с уреждане на забавени плащания.

На 11 и 12 декември 2017 г. обвиняемият организирал и осъществил срещи с двама мъже и три жени, които имали задължения към кредитната институция, която представлявал. Във всички случаи той се държал агресивно с клиентите и отправял към тях и към семействата им различни закани и заплахи за саморазправа, нанасяне на побои и дори се заканвал "да ги убие".

Двамата мъже станали жертви не само на вербална, но и на физическа агресия от страна на мъжа, който още в началото на срещите си с тях, за да ги респектира, им нанасял по няколко удара. Поведението на мъжа и неговите действия довели до сериозни притеснения и страх у потърпевшите.

Решението на Окръжния съд в Търговище подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
До 17Чувството е взаимно ,град!
12
5
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Жалбата ви майка ще стане на изборите.
11
8
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Когато вземеш кредити от банка, не е лихварство. Когато частно лице даде кредит е лихварство. Това не е демокрация, г,р,о,б,а,д,ж,и,и.
10
2
 
13
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Аз също съм вземал бързи кредити и съм ги изплащал в срок. И никой не ме е н,а,с,и,л,в,а,л. Съдии изпълнителите вземат неконтролируеми такси, според зависи, съвсем персонално, определени от бога на герб
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
законно лихварство...
8
2
 
13
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Д,е,м,о,к,р,а,д,и,т,е герб
7
15
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Защо държавата има право с насилие чрез съдия изпълнителя и полицията има право да събира данъци и кредити, а частника, който е дал кредит да няма право с насилие да си събере парите, които е дал? Къде тук двата субекта са равнопоставени, с какво е защитена частната собственост от демократите герб?
6
1
 
27
 
! Отговори
в матрицата преди 3 години
Тези "фирми" за бързи кредити ТРЯБВА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ !!!
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много мръсен бизнес.От едната страна - човешки отпaдъци, които взимат без да възнамеряват да връщат. От другата - безскрупулни лихвари, които понякога нямат избор за да си съберат вземанията.Не оправдавам нито едните, нито другите. Но не им и съчувствам.
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го пратят да събере 10 милиарда от фирмите от списъка на НАП
3
0
 
12
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Бул-гаристан !
2
1
 
26
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Винаги съм се чудел, как пък един не се намери да трясне един такъв кроманьонец с камък в главата и да го остави усмихнат на тротоара...
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледал е завалията от Бате Лойко....