Спецпрокуратурата се зае с гражданството на Петков

На 24 август е образувана прокурорска преписка
13 окт 2021 12:44,
220
Спецпрокуратурата се зае с гражданството на Петков
Снимка: БГНЕС

Започнала е проверка по казуса с гражданството на Кирил Петков. Тя се извършва от Специализираната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

На 24 август е образувана прокурорска преписка въз основа на подаден сигнал по електронна поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката.

Към нея е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения.

Още по темата
На 15 септември наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт.

Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
3
 
! Отговори
Чегъртач преди 2 години
Мафията е откраднала милиарди, вие ще ги изчегъртате с едни избори. Ха ха ха, ще стане.
105
1
 
7
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Адвокат...... Няма текст в НК, по който да го осъдят.Декларирал е, че........ Колкото Радев и Кирчо са почтени, толкова и ти си адвокат. Виж в НК чл. 313.
104
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен===Радев никога не е нарочвал когото и да било за "престъпник"...Тая "ПРИВИЛЕГИЯ" си е ПРИСВОИЛ ЕДИНСТВЕНО гешев!!!..Той САМО С ТОВА СЕ ЗАНИМАВА-да обявява кой бил "престъпник"...Разбира се,според милиционерските му интелектуални възможности и според това,кого ще му ПОСОЧАТ за "престъпник"!!!
103
6
 
7
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Изборите на 14.11 ще са своеобразно преброяване на балъците в България. Тогава ще разберем колко са клъвнали на ляво-дясната предизборна въдица на харвардските мошеници Кирчо и Кокорчо.
102
8
 
6
 
! Отговори
Адвокат преди 2 години
Не питаме при няколко доказани престъпления на Борисов защо не се вдига толкова шум...Но понеже някои коментари показват сериозно неразбиране, трябва да се поясни:Нарушение на Конституцията, не означава престъпление. Престъпленията се квалифицират в Наказателния кодекс. К.Петков не е извършил престъпление, умишлено или не. Няма текст в НК, по който да го осъдят.Декларирал е, че няма друго гражданство, защото се е отказал, юрист му е обяснил, че това е достатъчно и след това е назначен с указ.
101
6
 
6
 
! Отговори
doc преди 2 години
Това ли е проблема в момента, че е имал и канадско гражданство. Явно е уплашил много крадци и престъпници и сега са насъскали всички продажни журналисти, за да му видят сметката.
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 150 "Само знам, че от 75 години насам имаме най-добрият шанс да започнем да си оправяме държавата и живота." Нещо има грешка тук. Тия, които сега се готвят да управляват чрез Киро Айдука и Кокорчо Лъжеца, са същите, които те управляваха от 44та до 89та, та и след това за доста време. Или си наивен, или се правиш на улав, ако твърдиш, че не го разбираш.
99
2
 
6
 
! Отговори
АЗ СКОРПИОНА преди 2 години
Леле, този голям тарикат настъпи яко мотиката, а ??? Ми са кво праим ???
98
0
 
3
 
! Отговори
Жъумраотсмях преди 2 години
До Реалист "Видяха един ангажиран човек с проблематиката на България"
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само знам, че от 75 години насам имаме най-добрият шанс да започнем да си оправяме държавата и живота. Не проспивайте този шанс. Мафията се е окопала дълбоко и виждаме, че няма да е лесно. Но с тези хора и нашата подкрепа тикви, мутри и всякакви лакеи ще са минало. Те вече са...
96
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Дребнотемието е любима занимавка на правосъдието! Видяха един ангажиран човек с проблематиката на България и тръгнаха да търсят причини за съдебното му обвинение. Даже съда от позицията на своята висота, не сметна за нужно да изслуша К.Петков. Да не говорим, че преди доста години лица с двойно гражданство властваха в милата родина. В същото време г-н К.Петков е направил всичко възможно за да няма двойно гражданство. Това е доказано с документи!!!
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 146 Там, където и за всички останали Министри.
94
4
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Ще посрещнем много добре това младо и усмихнато момченце! Ще го направим царица на ЦСЗ.
93
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата като видя какъв успех имат сред народа, пък и секна теча освен, че обикаля по медиите с див и неуравновесен поглед, само хапе...Вече се е раздвоил Тиквун. Не знае по кой да плюе повече. Радев или Петков? Ама като гледам на тях им дреме на пуловера, въобще заобикалят задявките на Тиквата, защото няма какво да крият. Бойко си остана страхливец и това е. Вечно скрит зад някой. А напоследък и зад чисто новите камиони на "протестиращите". Боже, колко са отчаяни тези партийки Герб и ДПС !
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дедо Ееее, "дед", като си тръгнал да казваш А, кажи и Б. Кажи "наше момче". Ще напълниш душата на Рашков.
91
4
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Спецц...прокурорите да не се...мотат,ами да се захванат с Боко Чекмеджанов,че да си...оправдаят заплатите. (Платено...съобщение на Гл.Прокурор на ООН )
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 25
89
5
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Кво се заядохте с тва момче бе ? Разчистваме пътя на Бойко ....а?
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията е в настъпление ! Върви преврат !
87
2
 
5
 
! Отговори
До 129 преди 2 години
За да вземеш канадско гражданство се заклеваш, че ще служиш на тях. Тук въпроса не е дали е лошо или не, по законите на България (конституцията) не може да имаш друго гражданство освен българско за да станеш министър. В случая назначението му е незаконно, когато се промени закона ще е законно, но до тогава не е. И законите трябва да се спазват от всички - най-вече от управляващите дори и да ги мислите, че не са справедливи.