Съдът гледа делото срещу Николай и Евгения Баневи

Те са обвинени за участие в престъпна група
10 окт 2022 06:42, Александър Попов
10
Съдът гледа делото срещу Николай и Евгения Баневи
Снимка: БГНЕС, архив

Софийският градски съд ще гледа днес делото срещу Николай и Евгения Баневи. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група.

Бизнесменът и неговата съпруга се сдобиха с обвинение през август 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Николай, Евгения и Мария Баневи.

От прокуратурата тогава съобщиха, че те са обвинени за участие в организирана престъпна група, за данъчни престъпления, изпиране на пари, както и за незаконно притежание на оръжие.

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му – като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари. Мария Банева е обвинена за участие в организирана престъпна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
промяна преди 1 година
Честита БСП промяна. Обзалагам се, че вече са платили за лека присъда или направо за невинен. Промяната продължава, произвола и оли**ята също. Кирчо премиер, Руди министър на спорта, Асанчо на финансите.. давай да затриваме тая държавица и пр**те и хорица.
8
0
 
20
 
! Отговори
въпрос? преди 1 година
А, какво стана със семейство Арабаджиеви? Или те невинни???
7
3
 
1
 
! Отговори
Евгения Модата преди 1 година
Както е казал негов знаещ колега от Политбюро и ЦК на БКП цитирам:"На Тодор Живков ду,пето да му измиеш водата да му изпиеш".......червен гей целувки ашколсун
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе невинни са бе, какви са тия дела? Това е едно честно работническо семейство
5
8
 
1
 
! Отговори
Евгения ЖИВКОВА преди 1 година
Никола Гешев залавя Тодор Живков млад хилав селянин но все още КРАСИВ и го обвинява че използвал хомосексуални методи да разработва за БКП по мусколести мъжаги и нарежда да го пребиват по мъдъте......Измежду роднините на Тодор Живков няма нито един човек казващ се Никола, Николай ....то ест в родата на Живков имало негласна забрана да се кръщават с това име и така нататък
4
1
 
14
 
! Отговори
Евгени преди 1 година
Хората които ограби, не са между живите вече. Дано е живял добре с крадените пари.
3
1
 
18
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Много си правно неграмотен! Прокуратурата си е свършила отдавна работата, като е внесла обвинителният акт в съда! Съдът е този, който мотае делата!
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 2019 - хахахагахахаНатуткала се прокоратурата. Може след още петилерка да има присъда. Неква. Ама .....едва ли. За ефективна - изобщо. Смеееххх баце.
1
0
 
17
 
! Отговори
Алчност КАПАНА преди 1 година
Иван Костов СДС го подреди приватизатора от БКП Н.Банев...........Подариха му от СДС на бизнесмена от БКП милиарди но това което чух от Светослава Рудолф примерно Полихим Девня така умишлено са му го дали че дори и Христос и Алах да слезат на Земята е невъзможно да бъде спасен от фалит..........Вината на Николай Банев е че се е полакомил да приватизира нещо умишлено превърнато от Иван Костов и неговия кабинет в ТРОЯНСКИ КОН.....Византийците и джамията Света София виновни......А тоя МИЛИАРДЕР си