Съюзът на съдиите: Ралепването на неколог на жив съдия е заплаха

В петък той бе разлепен до Районния съд
Обновена: 10 юли 2023 22:55 | 10 юли 2023 22:53, Стела Стоянова
26
Съюзът на съдиите: Ралепването на неколог на жив съдия е заплаха
Снимка БГНЕС

Съюзът на съдиите в България настоя за незабавна реакция от страна на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет зарадиразпелен фалшив некролог на съдия от Софийския районен съд.

В петък около сградата на Наказателното отделение на съда -  в близост до Националния дворец на културата, се появи некролог на съдия Станислав Седефчев, а няколко часа по-късно прокуратурата започна разследване за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм, съобщава БНР.

От Съюза на съдиите очакват случая да бъде обсъден още на утрешното заседание на Съдийската колегия, която да приеме специална декларация.

"Разлепването на некролог на жив съдия е не само неморално деяние, но е и заплаха срещу личността му.  Правосъдието по стените и телеграфните стълбове няма и не може да постигне никакъв позитивен ефект за обществото", пишат до съдебните кадровици от съсловната организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: некрологсъдия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Съюзът на съдиите е в огромна грешка. Този некролог е заплаха за абсолютно всички съдии, прокурори и адвокати. Вероятно важи и за някои следователи, дознатели и полицаи. Бандитизмът е вреден за обществото ни, а мнозина от описаните го организират, ръководят и подкрепят съвсем явно... Може би трябва да призова за незабавно изпълнение на екзекуции, но съм пацифист.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СЪДЪТ Е ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ В ПРАВОРАЗДАВАНЕТО!!! ПЪЛНО С КОРУМПИРАНИ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ И ***!!!! СЪЮЗ НА СЪДИИТЕ - СЪЮЗ НА КОМУНИСТИ И ,,АКТИВНИ БОРЦИ "..........
19
0
 
8
 
! Отговори
Само питам... преди 9 месеца
А издаването на оравдателна присъда на престъпник при явни доказателства за вината му НЕ Е ЛИ СЪУЧАСТИЕ И ПРИКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ а другари съдии ? А някой правил ли ви е разследване за финансовото състояние напоследък ? А умишлените забавяния и "забравяне" на дела точещи се с години за да може престъпника да има време да си прикрие кражбите и да унищожи доказателствата за тях ? Ама какво говоря. Това са някакви дребни и маловажни неща .... Отпечатания некролог е мноооого по-важен.
18
1
 
4
 
! Отговори
333333 преди 9 месеца
Много правописни грешки!!!!!!!!!!!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами ако такава груба шега се направи по адрес на кварталния бакалин, който винаги удря в грамажа или за баба Пена махленската клюкарка, която непрекъснато злослови по адрес на всички и най-вече за момичетата, на които предстои да се омъжат? Тогава няма ли да е престъпление? Какво ще е? Сатирична реакция на будната гражданска съвест ли?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Престъпник!
15
0
 
12
 
! Отговори
силно учудЕна преди 9 месеца
Заплаха!Заплаха от/за какво?!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие виждате заплаха, защото сте емоционално увредени.......от животинския напън как и къде да скриете подкупите поискани и получени през годините........(като кучетата, които заравят).А българския народ вижда в това символ, че правораздаването е мъртво и вмирисано от много години.....господа
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ох, на мама специалните.
12
1
 
10
 
! Отговори
Ако преди 9 месеца
Напердаша снимката на някого, ще ме осъдят ли за нанесена телесна повреда. Ами ако си мърдам устата като Стоичков?
11
1
 
10
 
! Отговори
Вижте какво преди 9 месеца
Вземете си назначете някой да ви коригира правописните грешки, че се излагате пред цяла България ! ... А..., и престанете вече с това блокирване за глупости !!
10
1
 
12
 
! Отговори
bl преди 9 месеца
Добре де, толкова ли няма кой да оправи нещата. Някой услужлив човечец просто трябва да помогне на въпросния съдия да излезе от прозореца на седмия етаж. Тогава вече некролог няма да е заплаха...
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо да е зплаха? Може да се тълкува поне по два други начина. Като информация относно това какви присъди обикновено дава този съдия. Също и като реклама, насочена към ромското население, да знаят къде е най-лесно да получат оправдателни присъди.
8
0
 
6
 
! Отговори
Ученика преди 9 месеца
Началника гледа отгоре...Сметката я плаща поколението...
7
0
 
24
 
! Отговори
българина преди 9 месеца
а да пуснеш на свобода убиец или крадец след 5 присъди, ако не е заплаха към обществото не знам какво е.....
6
0
 
8
 
! Отговори
"неколог"? преди 9 месеца
И на тези трябва да им въведат VAR
5
1
 
13
 
! Отговори
Чори преди 9 месеца
Всичките с некролози
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А пускането на убийци с висящи дела не е заплаха за живота на хората. Ама некролог на корумпиран индивид е заплаха. Дано на всички корумпирани съдии да разлепят истински некролози скоро
3
0
 
26
 
! Отговори
Ооо преди 9 месеца
Това само за съдиите ли ще важи? Другите са друго качество хора ли ?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Престъпник!