Съдът гледа мярката на насилника Георги Георгиев

Прокуратурата внесе искане за постоянно задържане на обвиняемия за нападението
31 юли 2023 14:45, Красимир Ангелов
90
Съдът гледа мярката на насилника Георги Георгиев
Снимка: БГНЕС

В Районния съд в Стара Загора започна разглеждането на мярката на Георги Георгиев, който наряза 18-годишно момиче от града с макетно ножче, предаде БГНЕС.

По-рано днес Районната прокуратура внесе искане в съда за задържане на обвиняемия Георги Георгиев за отправени закани с убийство спрямо 18-годишно момиче.

Dnes.bg припомня, че нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора е станало в края на юни, но случаят придоби широк обществен отзвук преди дни. Задържан е 26-годишният Г.Г., на когото са повдигнати две обвинения - за нанасяне на средна телесна повреда и за закана за убийство. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи.

Още по темата
Това е третото провинение на Георги Георгиев от подобен характер. Протести се организират днес в няколко града в страната - в подкрепа на пострадалото момиче и срещу насилието над жени.

Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо насилника, който е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М. Това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение, уточняват от прокуратурата.

От прокуратурата посочват още, че по делото са разпитани свидетели и са събрани писмени доказателства, като са направени и извлечения от електронната комуникация между пострадалата и обвиняемия. Назначена е психолого-психиатрична експертиза с обект на изследване на пострадалата, която ще бъде изготвена до 10 дни.

Наблюдаващият прокурор е постановил на обвиняемия забрана да напуска страната. Оттам допълват, че доказателствата по делото сочат, че мъжът е с трайно изградени престъпни навици.

Прокуратурата обяснява, че след заплахите, на следващия ден, обвиняемият е пристъпил към реалното им изпълнение и е нанесъл множество порезни рани по цялото тяло с макетен нож. "Налице са и данни, че при този случай на пострадалата са били причинени по особено мъчителен начин и с особена жестокост множество травматични увреждания", заявяват от прокуратурата.

От обвинението посочват, че пострадалата е получила сътресение на мозъка, което според свидетелски показания е било съпроводено и със загуба на създание. При настаняването й в болница на момичето е била оказана и животоспасяваща спешна медицинска интервенция с оглед спиране на обилното им кървене.

Повдигнатото обвинение на мъжа е за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от една до шест години, допълват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Маймун преди 9 месеца
Да ги клатя и двамата на калъп,накрая ще са усмихнати и вечни приятели.
75
1
 
1
 
! Отговори
Ало Полихронова преди 9 месеца
Руски ***, не си тикай руската лъжа тук, че видите ли, някой си бил пратен на фронта. Особено ако е българин. Ако ли е русна или украинец, всичките да се махат оттук и да ходят там да се стрелят. По Черноморието има цели квартали с рашъни, ако не бяхме в НАТО досега да са извъртели референдум за присъединяване към Русия. Махай се и ти от България!
74
0
 
1
 
! Отговори
до Ученичка-барманка преди 9 месеца
После да не се събудиш с 600 шева?
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 69 - Как къде са родителите? Ами те сега са либерални, каквото реши детето. Няма да са прости като герои от роман на Иван Вазов за еййй едни други времена. Днес всеки си знае правата, ама задълженията, гарантирано НЕ.
72
0
 
1
 
! Отговори
Интересно преди 9 месеца
Защо Люба Жечева отдели цял подкаст да чете истанбулската конвенция, захващайки се за случая с момичето
71
0
 
1
 
! Отговори
до Ученичка Барманка преди 9 месеца
""""""Много як батка. Искам да ме лаш ка полудрогирана до несвяст!"""""" -------- Внимавай кво си Пожелаваш, чи може да се сбъдне... и трите ти желания!!!! ПС. Речено, е: П.р.остотията ходи по хората, а не в гората!"
70
4
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 9 месеца
КАКВОТО ЩАТ ДА ВЪРТЯТ И СУЧАТ, НИЕ ИСТАМБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ НЯМА ДА ПРИЕМЕМ !!!
69
0
 
6
 
! Отговори
Рендету преди 9 месеца
Това е Садист - Рецидивист!!!! ОчевАдно първите Два Пъти са му са се разминали щото някой здраво е "Ходатайствал" и не имало публичност, та Садстчето е решило да "потрети", но "Веднъж стомна, два пъти стомна....", този път имаше широка Публичност и силен Обществен Резонанс, въпреки опита на Съдът и Прокуратурата в Ст.Загора да прикрият Садиста! Надявам се да получи поне 10-на години зад решетките, за да лежи поне 5 години!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пълна мътилка за възпитание на днешното поколение. Мъж звяр Момиче на 18 години вече барманка и с връзка от 2-3 години с омъжен мъжТук къде са родителите
67
0
 
0
 
! Отговори
До 66 преди 9 месеца
Явно си самотен и нещастен. Бегай навън да се разхождаш. Мечтите ти няма да се сбъднат.
66
0
 
0
 
! Отговори
До 64 преди 9 месеца
По-малко странно ли щеше да ти е, ако случаят не стана обществен и под чийто натиск разтвориха отново папките? На патреотите им е странно, ако някой се отърве от пандиза, освен, ако не е близък и им е също странно, ако правосъдието вземе, че се размърда... нямате угодия
65
3
 
2
 
! Отговори
Ученичка-барманка преди 9 месеца
Много як батка. Искам да ме лаш ка полудрогирана до несвяст !
64
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Той татуиран, и тя татуирана, той чaлгoпитек, и тя чaлгoпитек. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупах. За какво ни занимават с чалга-драмите? То друго не се очаква да се случва в тези среди. Нормално ежедневие за чалгoпитеци.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колкото повече пишат за тоя случай толкова по-странно става. Първо я зашили и нямало оасност за живота и сега вече имало опасност за живота и понеже е изтекла. На тоя ясно че само името му Герги обачи Николаев ли е Георгиев ли е ГъГъ ли е
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом е загубила "създание" лошо
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато един защитник адвокат заел се от оня ден с клиента си, започне перфидно да злослови за жертвата, това означава само едно - дори на тоя адвокат му е пределно ясно, че клинетът му е най-долна оtreпка и цялата работа е ултра-мега-зле с въпросния клиент. И понеже няма какво да направи, айде така, жертвата била еди каква си. Адвокат и човек с достойнство не си позволява такива неща без доказателство за това!!!!!
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако го оправдаят,това ще се пише на управляващите а като знаем колко са независими едни от други,по скоро не,на това се надявам да си получи заслуженото!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Четох че някакъв лекар бил много загрижен за него.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя е охранител. Кое ченге го пази?
57
13
 
1
 
! Отговори
Ученичка преди 9 месеца
Много як батка. Искам да ме лаш ка полудрогирана.