Съдът назначи токсилогична експертиза на Георги Семерджиев

Не е ясно пазят ли се кръвните му проби
2 ное 2023 12:50, Стела Стоянова
27
Съдът назначи токсилогична експертиза на Георги Семерджиев
Снимка БГНЕС, архив

Апелативният съд в София назначи токсикологична експертиза, по искане на защитата на Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа от м.г. на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета. Днес се проведе второ заседание по делото, пише БТА.

Софийският градски съд през април постанови присъда от 20 години затвор при първоначално строг режим за Семерджиев. В момента той обжалва присъдата пред втората инстанция.

Назначената експертиза трябва да установи по какъв начин наркотикът, за който се твърди, че е открит в кръвта на Семерджиев, въздейства на организма и до какви реакции довежда. Също така за какъв период от време се разгражда в кръвта, както и в кой момент е възможно да е бил приет и по какъв начин. Ще се установява още и налични ли са кръвни проби от Семерджиев, както и достатъчно ли е количеството, за да се изследват.

Още по темата
В предходното заседание съдът назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача на автомобила, с който беше извършена катастрофата. Тя все още не е готова.

В днешното заседание отново не дойдоха двете свидетелки, във връзка с твърдението на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях. Сега съдът реши, че ще бъде направен нов опит те да бъдат призовани.

Според адвоката на подсъдимия Мирослав Христов, ако отново не могат да бъдат открити или не се явят, е възможно съдът да постанови принудителното им довеждане.

Следващото заседание по делото е насрочено за 6 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До кога съда че се занимава с тоя човек
20
0
 
4
 
! Отговори
нормален преди 6 месеца
Новата експертиза ще покаже наличие само на сироп за кашлица. Сигурно и скоростта ще се преизчисли от 156 на 56 км/ч.Такава ни е системата и тежко ни . . .
19
0
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 6 месеца
За какво е тази експертиза бе, убил ли е две момичета - УБИЛ ГИ Е, с наркотици или не той не е спазвал закона умишлено, значи е извършил умишлено убийство - ТОЧКА ! Дори 20 години му е като милостиня, това са два невинни живота отнети, този трябва да лежи до последният си ден от живота в затвора ! СЪД И КОРУПЦИЯ - ДВЕ В ЕДНО ! А искате Шенген, та вие не сте за ЕС !
18
0
 
11
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Също много е важно, колко му е било теглото, когато се е родил. Това може да има значение относно влияние на дрога върху организма му сега. А сериозно, чудят се, как да го оправдаят, или да омаловажат вината му. цирк, а не правосъдие.
17
0
 
6
 
! Отговори
и те така преди 6 месеца
правилно е да се напише че тоя е убил двете момичета ! и второ , тоя трябваше отдавна да е в затвора а и 20г. са му малко .
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Nick - "брат", а приятелят ти какво прави - има 2 варианта - маха се щото е принципен или замърсява и той... явно е второто, щом е още в системата, че и ценоразпис знае... а деца има ли? роднини? смята ли, че някой като тоя сурат утре ще ковне негов близък или самия Семерджиев, щото такива като твоя приятел са "уредили" да му се размине..
15
1
 
5
 
! Отговори
и.д. ГП лицето Боби преди 6 месеца
когато доставяш пици с кристали на Кики и Лена в МС не лежиш в Централния
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Циркове. Ще го изкарат, след като е платил вече на съдии, адвокати и политици. Само чакат офцете да забравят
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе човека не се чувства добре.Пуснете го да си почине.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Колата му е тип за на неравни терени в пресечени местности,що трябва да е със здраво купе се сцепила на две части по средата на широчината й,като предната останала с двигателя,а задната с багажника сякаш е била срязвана някога заради вида на двете части за да се придаде единствен по вид и външност лек автомобил за специални нужди и клиент от такава класа да се вози в него придружаван от компания,която не помни до мястото на катастрофата където са били убити 2 момичета,туй е резултата от дрогата.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В едно друго време, само майka му щеше да си спомня за него, за един ден в годината, на гробът му!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бат Сашо, и аз се чудя - не само за този, а за всички такива случаи защо се мотаят по съдилищата да ги унижават и да се подиграват с тях, ами не действат.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То тоя и сега да го тестват пак ще е позитивен .
8
1
 
18
 
! Отговори
Бат Сашо преди 6 месеца
Ако бях на мястото на родните, като знам какво ни е правосъдиото, отдавна да съм го приключил тоз ***
7
0
 
23
 
! Отговори
Nick преди 6 месеца
Сега експертизата ще установи, че всъщност никакъв наркотик (или нещо много по-леко) не е имало... и ще му намалят присъдата на минимална.Имам познат в следствието. Казва: брат, срещу 10 бона всички доказателства срещу някой, или изчезват, или се преправят/замърсяват - така, че човекът да си излезе, след като шума се уталожи малко... такава ни е ***
6
2
 
17
 
! Отговори
ами преди 6 месеца
Защо е толкова важно дали наркотикът били ли не е ли бил в кръвта му след като с 200 км/ч убива двама души?Това е равносилно човек да излезе сред тълпата и да стреля с авомат и да очаква, че никой няма да пострада..Самото му деяние е ПРЕдостатъчно за тези 20 г.а ако има и наркотика може и повече,всичко друго са трикове на най-големите шарлатани-адвокатите,след разбира се дупетатите,които яростно НЕ искат да креминализират подобни престъпления....
5
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 6 месеца
Лелее, голям зор да го оправдаем този хубавец... ама нали си е наше момче, какво да го правим...
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много ми е жал за симончето стервичката и рогоносецът й от рушветчийно номер четири. Какво правят сега ,как я карат.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако извършите престъпление и има доказателства за това, можете да набедите някой друг и съдът ще се мотае, докато не го намери и разпита (което може да не стане никога). Я какво "правосъдие" имаме само, за чудо и приказ.
2
1
 
17
 
! Отговори
Стамен от Самоков преди 6 месеца
Сега ще се окаже, че кокаинът и кристалите не влияят на шофьора, а две дръпки трева преди 5 дена прави шофьорлъка изключително опасен. Абе... българска му работа, корумпирана. Няма измъкване от тая дупка.