Убиваш на пътя със 103 км/ч, присъдата - условна

На първа инстанция бе присъден 3 години затвор
6 дек 2023 18:00, Стела Стоянова
63
Убиваш на пътя със 103 км/ч, присъдата - условна
Снимка БГНЕС, архив

Апелативният съд във Варна намали на условна присъдата на Жечко Кюркчиев, подсъдим за причинена катастрофа в Шумен, при която загина 22-годишната Светомира Станчева, а друга жена бе със средна телесна повреда.

Това съобщи БТА, като се позова на справка по делото от сайта на съда. Според апелативните съдии Кюркчиев трябва да бъде наказан с 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок.

Като първа инстанция Окръжният съд в Шумен през юни даде 3,4 г. затвор при първоначален общ режим на 19-годишния Кюркчиев. Делото се гледа по съкратената процедура - подсъдимият призна фактите и обстоятелствата за пътния инцидент и така по закон получи намаляване на присъдата. В съдебната зала тогава Кюркчиев каза единствено: "Желая честна и условна присъда, за да бъда до семейството си", а адвокатът му Ивайло Йорданов поиска условно наказание под минимума, с отложено изтърпяване.

В обвинителния акт срещу Кюркчиев прокуратурата твърди, че на 28 септември 2022 г. в Шумен, около 21:15 часа с волвото си в центъра на града младежът се е движил със 103,7 км/час при позволени 50 км/ч и не e пропуснал ситроена на жертвата, която се е движели по път с предимство.

За решението на Варненския апелативен съд по това дело официално ще бъде съобщено, след като бъдат уведомени страните по него, са казали за БТА от съда. Решението на апелативните магистрати не е окончателно и може да се атакува пред върховния съд. Адвокат Борислав Борисов, представляващ роднините на Светомира Станчева, е заявил, че ще обжалва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 5 месеца
А не може ли доживотен затвор, с опция за форсирано експлантиране на органи ако се появи подходящ реципиент със спешна нужда? Id est, отглеждат го в затвора и при нужда -1 бъбрек, -1/2 черен дроб, -1 / -2 корнеи, от време на време -2 - -3 юнита кръв, ..., всичко, дето не му е напълно нужно :). Кости и сухожилия въобще не коментираме, повечето не му трябват по принцип в затвора.
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи ако се кача на един Камаз пиян и се засиля в колата на Тиквун или Просто Киро и ги направя на мармалад ще получа условна. Много изкушаващо бих казал. Някой да има Камаз на заем?
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде е ДеннОФ да коментира. Нали се беше хванал законите да оправя. Или това беше моментно замазване на очите на хората когато започнаха да протестират. Сега протести няма и всичко си е същото.
36
1
 
5
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Че то на един такъв има и паметник и е обявен за футболист на века,ха ха.
35
0
 
22
 
! Отговори
Как условна бре? преди 5 месеца
Това е умишлено убийство! Той убиецът да не е карал без да иска с 103 км/ч при позволени 50 км/ч?????? Той го е направшл съзнателно, знаейки че това може да причини смърт на друг участник в движението! Да не би да е отнел предимството на 22-годишната Светомира Станчева - НЕ! Той го е направил умишлено, просто, за да мине пръв, въпреки опасността от сблъсък!!!!! Доживотна за такъв убиец!
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом за такова нещо се дава условна, по пътя на логиката трябва бащата на жертвата да го сгази тоя на пътя и да му дадат и на него условна и всичко е точно
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То ако имаше присъди никой нямаше да лети 200 на околовръстното, вчера писаха един минал и няма глоба, това означава утре още 100 ще го направят!
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този синковец заслужава да бъде осъден на тежък физически труд поне 20 години. Иначе си мисля, че са се спазарили за голяма сума кръвнина. Което няма да промени търтейската психика.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За убиеца и за съдията правилното решение е 7.62 .
30
0
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 5 месеца
Каква сурова присъда. Преди много години бъларин уби по невнимание човек. Плати глоба ( а може идруго) и на другуа ден тръгна за бг. Та и тука така. Условна присъда и продължавай да шофираш. Африка!
29
0
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 5 месеца
Територията наречена България беззаконието и Анархията са на почит. Корупцията е , като да си купиш кило домати
28
0
 
4
 
! Отговори
ДО 27 преди 5 месеца
КОЛКО ТОЧНО СИ СЕ ОПИСАЛО!!!!!!!!!!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докато ни управляват престъпници, нормално законите и присъдите да са престъпни.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
да живее престъпността начело с пазачите им от съд, прокуратура и следствие!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бай ти *** обича да пие и да кара пиян, това си е гордост за него. Бай *** не обича да го хващат, че нарушава закона и винаги се опитва да бяга от отговорност. Бай *** не е готов да си купи нова кола, затова кара 30-годишна барака с 5 годишни гуми, винаги с превишена скорост. Бай *** не обича законите, те са за балъците. Бай *** винаги е готов да даде рушвет, за да се измъкне. Според бай *** Европа е виновна.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
на тоя му изгоряла колата на мвр паркинг, на семерджията кръвната проба не била достатъчно количество кръвта... браус, мисля, че нямаме нужда от съд, той не работи, закривай, спирай им заплатките и да ходят да копат
23
0
 
13
 
! Отговори
Няма такива боклуци преди 5 месеца
Скоро в тази държава *** кенуеф ще се лее яко кръв
22
7
 
1
 
! Отговори
В ПРАВНАТА СИСТЕМА.. преди 5 месеца
...Е ПЪЛНО С АМЕРИКАНОФИЛСКИ ИЗЧАДИЯ, ЗАТОВА И СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА НИ Е КАТО В БЛАТНАЯ...!ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЧИСТИ ИЗ КОРЕН...!
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
значи съда вкарва в затвора само обикновените граждани за няма нищо, но богаташките синчета закон не ги лови, като убиеца на Милен Цветков, накичиха го с гривна и айде у къщи
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 9-НЯМА СМИСЪЛ,ТО НЕ Е ДОБРЕ!