Убиваш на пътя със 103 км/ч, присъдата - условна

На първа инстанция бе присъден 3 години затвор
6 дек 2023 18:00, Стела Стоянова
63
Убиваш на пътя със 103 км/ч, присъдата - условна
Снимка БГНЕС, архив

Апелативният съд във Варна намали на условна присъдата на Жечко Кюркчиев, подсъдим за причинена катастрофа в Шумен, при която загина 22-годишната Светомира Станчева, а друга жена бе със средна телесна повреда.

Това съобщи БТА, като се позова на справка по делото от сайта на съда. Според апелативните съдии Кюркчиев трябва да бъде наказан с 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок.

Като първа инстанция Окръжният съд в Шумен през юни даде 3,4 г. затвор при първоначален общ режим на 19-годишния Кюркчиев. Делото се гледа по съкратената процедура - подсъдимият призна фактите и обстоятелствата за пътния инцидент и така по закон получи намаляване на присъдата. В съдебната зала тогава Кюркчиев каза единствено: "Желая честна и условна присъда, за да бъда до семейството си", а адвокатът му Ивайло Йорданов поиска условно наказание под минимума, с отложено изтърпяване.

В обвинителния акт срещу Кюркчиев прокуратурата твърди, че на 28 септември 2022 г. в Шумен, около 21:15 часа с волвото си в центъра на града младежът се е движил със 103,7 км/час при позволени 50 км/ч и не e пропуснал ситроена на жертвата, която се е движели по път с предимство.

За решението на Варненския апелативен съд по това дело официално ще бъде съобщено, след като бъдат уведомени страните по него, са казали за БТА от съда. Решението на апелативните магистрати не е окончателно и може да се атакува пред върховния съд. Адвокат Борислав Борисов, представляващ роднините на Светомира Станчева, е заявил, че ще обжалва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А кой подпали колата на престъплението, намираща се на охраняем полицейски паркинг? Как така избухна отвътре? Колко коли се е чуло досега ей така да си избухнат отвътре и да си изгорят?
18
3
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 5 месеца
Стига с тая еврогейска че почвате вече да се излагате, едно и също като онези продажници в управлението. Вземете си сменете тролските сценарии
17
0
 
20
 
! Отговори
Момо преди 5 месеца
Нормално. Всички знаем чий син е, а Фикосота е богата компания. Няма как да лежи. Все пак колата му се самозапали на паркинга на МВР, пробите му за наркотици излязоха чисти след втория тест, че на първия светна. Така, че... Нормално, нормално.
16
9
 
2
 
! Отговори
В ПРАВНАТА СИСТЕМА.. преди 5 месеца
...Е ПЪЛНО С РУСОФИЛСКИ ИЗЧАДИЯ, ЗАТОВА И СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА НИ Е КАТО В БЛАТНАЯ...!ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЧИСТИ ИЗ КОРЕН...!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
мдааам синче с чадър е, то само такива извършват тежки престъпления с бързите коли на тати, но наказания за тях няма
14
7
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 5 месеца
Стига с тая русофилска че почвате вече да се излагате, едно и също като онези продажници в управлението. Вземете си сменете тролските сценарии
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На простия бай Гань0 пак Европа му е виновна, че България е корумпиран коптор. НЕ, ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ, ЧЕ Е КОПТОР. Да не мислите че в Австрия, или Чехия, или Португалия ги пускат ей така, и дали населението МАСОВО шофира пияно? Хах.
12
0
 
9
 
! Отговори
IT Pro преди 5 месеца
Съдиите в България са пълни ***....
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
на тоя да му пръснат капки за нос и да му направят тест за наркотици, наказанието е по-голямо за положителен тест, отколкото за убийство
10
1
 
10
 
! Отговори
ТАКОВА ГО"" преди 5 месеца
УБИВАМ ГО И ГО ОТЛЕЖАВАМ НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА!!!!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
пак ще има бунтове, как се уволнява съдия и ако Светомира Станчева беше дъщера на съдия пак ли щеше да е условна. Спомням си как възможно най-бързо осъдиха убиеца на майката на съдия Куцкова, дори и нямаше опция за условна присъда, признаване или намаляне.
8
5
 
7
 
! Отговори
До 3 Еврогейец преди 5 месеца
В Европа има закони, има и присъди. В русофилска България, където е пълно с ***, като теб, която не зачита законите е така. Разграден двор.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Марсел Попов-С ТАКИВА КАТО ТЕБ КАКВО ДА Е???
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Такъв не го оставям жив, или поне в пълно здраве. Започвам от магистратите първо. Явно така трябва да се действа в тази блаатна коочина корумпирана, наречена държава
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Верно ли бе? Вие открихте топлата вода бе.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
АААА, да бъдел до семейството си! А убитото момиче - нея щъркел ли я е донесъл!? Тя не иска ли да е със семейството си на ТОЗИ свят, тя родители няма ли, роднини, приятели!? Трябва да започнем да убиваме с камъни такива съдии публично иначе никога няма да има оправия! Тия се гаврят с нас, нормалните хора. Не се ли лее кръв справедливост явно не може да има!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защото баща му е индустриалец. Ето това НЕ е правова държава.
2
2
 
15
 
! Отговори
Еврогейец преди 5 месеца
Евроатлантическите ценности се прилагат.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Признал е вината си и за награда че е убил човек получава условна присъда? Вие както сте тръгнали и орден "Стара Планина" ще му връчите!