Апелативният прокурор на София: Не познавам Божанов, искам да изчистя името си

Знам че е измамник, имаше дела за имотни измами, посочи Радослав Димов
21 фев 2024 15:31, Красимир Ангелов
102

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Пожелах да бъда изслушан, искам да изчистя името си". Това заяви апелативният прокурор на София Радослав Димов пред медиите преди изслушване в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка с казуса около Мартин Божанов.

Димов обясни, че е чувал за Божанов, като уточни, че всички в Софийска районна прокуратура (СРП) са чували за него. По думите му той е бил известен навремето с това, че е работил при нотариуса Слави Крашевски.

"Не го познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами", добави апелативният прокурор на София. Той посочи, че не е чувал за "SS" клуба и добави, че няма данни Божанов да е оказвал натиск над прокурори в СРП.

Още по темата
Радослав Димов потвърди, че в Апелативна прокуратура – София се извършва проверка от Върховна прокуратура относно Мартин Божанов, но все още не е приключила.

Пред Прокурорската колегия на ВСС Радослав Димов каза, че чистейки своето име, той чисти и името на институцията Прокуратура. По време на изслушването стана известно, че името му е споменато в интервю на гръцки бизнесмен, като се твърди, че прокурорът е говорил с адвоката му във връзка с казус.

"Не съм говорил с никакви адвокати относно казус с имоти, както твърдят гръцките граждани и искам това да бъде изяснено. С никой не съм говорил, не съм отправял заплахи или съм оказвал натиск", посочи Радослав Димов. Според него някой е злоупотребил с името му.

На въпрос дали познава въпросния адвокат, той отговори, че се познават, но не са в близки отношения. Също така Димов отрече да познава адвокат Велимир Атанасов, свързван с Божанов.

Прокурор Димов посочи още, че е подал сигнал до Софийска градска прокуратура във връзка с твърденията на гръцкия бизнесмен, с цел да се проверят твърденията срещу него. Той вече е разпитан по този сигнал.

В момента на заседанието на Прокурорската колегия се изслушва и бившият член на ВСС Ясен Тодоров, чието име се появи в публичното пространство, около казуса с Мартин Божанов. Също така колегията ще вземе решение дали да се образува второ дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на СРП Невена Зартова.

Както е известно, Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. Няколко дни по-късно от прокуратурата влязоха в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов.

По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари.

В парламента беше създадена временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. На първото ѝ заседание бяха изслушани представители от Антикорупционния фонд, а утре се очаква да бъдат изслушани съдия Владислава Цариградска и прокурор Невена Зартова. (БТА, Константин Костов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
15
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 месеца
То стана като някаква история от митологията. Излезе че всеки в България е чувал за "Нотариуса", ама никой не е го познава и не го е виждал. Накрая да не излезе че даже не е съществувал такъв човек...
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подай си оставката, а след това се чисти и пери колкото искаш. Но първо си изпери каскета, а второ си го сложи по-добре на кривата глава.
7
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
така де той и св.Петър е отрекъл да познава Христос. Нищо ново под слънцето - на съда е ясно да влезе убития
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ми прилича изобщо на човек, кото да е корумпиран. Има академично излъчване. Не вярвам да е бил замесен в нещо незаконно.
5
0
 
9
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Да всема кофата с белината и да изчисти името си! Ха-ха, едва ли една кофа ще стигне?
4
1
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
На този прокурор само за физиономията и облеклото му давам 20г + да полежи при бай Ставри
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На снимката типичния човек от подземния свят подкупен безскрупулен.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе тия защо ни правят на луди полицията с буркана охраняваше сс клуба дълги години много добре се знае кой и кога е ходил там,сега се правим че разследваме ай..
1
0
 
24
 
! Отговори
Къв е тоя престъпник преди 2 месеца
Брата на Нотариуса ли е