Апелативният прокурор на София: Не познавам Божанов, искам да изчистя името си

Знам че е измамник, имаше дела за имотни измами, посочи Радослав Димов
21 фев 2024 15:31, Красимир Ангелов
102

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Пожелах да бъда изслушан, искам да изчистя името си". Това заяви апелативният прокурор на София Радослав Димов пред медиите преди изслушване в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка с казуса около Мартин Божанов.

Димов обясни, че е чувал за Божанов, като уточни, че всички в Софийска районна прокуратура (СРП) са чували за него. По думите му той е бил известен навремето с това, че е работил при нотариуса Слави Крашевски.

"Не го познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами", добави апелативният прокурор на София. Той посочи, че не е чувал за "SS" клуба и добави, че няма данни Божанов да е оказвал натиск над прокурори в СРП.

Още по темата
Радослав Димов потвърди, че в Апелативна прокуратура – София се извършва проверка от Върховна прокуратура относно Мартин Божанов, но все още не е приключила.

Пред Прокурорската колегия на ВСС Радослав Димов каза, че чистейки своето име, той чисти и името на институцията Прокуратура. По време на изслушването стана известно, че името му е споменато в интервю на гръцки бизнесмен, като се твърди, че прокурорът е говорил с адвоката му във връзка с казус.

"Не съм говорил с никакви адвокати относно казус с имоти, както твърдят гръцките граждани и искам това да бъде изяснено. С никой не съм говорил, не съм отправял заплахи или съм оказвал натиск", посочи Радослав Димов. Според него някой е злоупотребил с името му.

На въпрос дали познава въпросния адвокат, той отговори, че се познават, но не са в близки отношения. Също така Димов отрече да познава адвокат Велимир Атанасов, свързван с Божанов.

Прокурор Димов посочи още, че е подал сигнал до Софийска градска прокуратура във връзка с твърденията на гръцкия бизнесмен, с цел да се проверят твърденията срещу него. Той вече е разпитан по този сигнал.

В момента на заседанието на Прокурорската колегия се изслушва и бившият член на ВСС Ясен Тодоров, чието име се появи в публичното пространство, около казуса с Мартин Божанов. Също така колегията ще вземе решение дали да се образува второ дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на СРП Невена Зартова.

Както е известно, Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. Няколко дни по-късно от прокуратурата влязоха в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов.

По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари.

В парламента беше създадена временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. На първото ѝ заседание бяха изслушани представители от Антикорупционния фонд, а утре се очаква да бъдат изслушани съдия Владислава Цариградска и прокурор Невена Зартова. (БТА, Константин Костов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези дни очаквам и жена му да заяви, че не го познава и е разбрала, че е била омъжена за него от медиите и е болна от смъртоносна болест за да не питаме повече от съжаление
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 27. Тоя като го гледам или е претърпял инсулт има даже белег от операция на главата или е персонаж по теорията на Ламброзо за престъпните типове и прототипове.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само един анцунг Адидас му липсва...
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Верно много яко фото са му изкарали на тоя прокурор. Прилича на някой от персонажите в шпионска комедия, Мистър Бийн, примерно. направо за резил са го направили, мисирите му ниедни!
25
0
 
12
 
! Отговори
Незнам обаче преди 2 месеца
В някакво интервю някаква съдийка гонореше за Мартин Нотариуса и викаше Марти на галено все едно до сега му е надувала дрегера.Мухахаха.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоз е апелативен отвсейде.
23
0
 
15
 
! Отговори
Те преди 2 месеца
Цялата тази шайка се подиграва с народа.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този Нотаруса явно е бил най-самотния човек в света. Никой не се е виждал с него, без приятели и познати. С никого не е говорил или излизал на кръчма, всички са го избягвали. Май по-скоро се е самоубил от самота накрая.
21
0
 
8
 
! Отговори
Мухахаха преди 2 месеца
21 Виждал съм в чужбина един нарко бос с едно Ферари който прилича на тоя
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя да не е под прикрите бре? Прилича повече на нарко бос.
19
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Само като им видиш физиономиите ти става ясно колко мръсоти са направили.
18
0
 
17
 
! Отговори
ангел небесен преди 2 месеца
Цяла София го знае Нотариуса, само прокурорите с които е работил НЕ :))))))
17
0
 
6
 
! Отговори
Цялата държава преди 2 месеца
Се прави че незнае ме шефовете на фирми укриват данъци и източват ДДС и карат мутри да рекетират работещите хора и им плащат мизерни пари!!!И те се съобразяват с това ме уж по закон минималната заплата се увеличила!Е затова Мразя България мутро-комунистическата Заддунайска кло а ка!
16
0
 
17
 
! Отговори
Пловдив преди 2 месеца
***,този Божанов,никой не го познава,никой не го е виждал.Смях в залата.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя съм го виждал. Първия джип на Мадзерати който пристигна в България беше за него. Той си го поръча още преди официялната му премиера.
14
1
 
14
 
! Отговори
Дейба преди 2 месеца
Тоя трябва да го разследват само заради физиономията му
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уау, тоя не го бях виждал, но фесът му е на друго ниво. Смятай какви хора ще наизлязат още покрай тоя скандал.
12
0
 
19
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 2 месеца
Снимките са умопомрачителни!!!Те казват всичко!!!Погледнете тези карикатури!!!За съжаление,вече даже не ми е смешно...
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Накрая ще се окаже че Мартин Нотариуса е някакво митологично същество. Всеки е чувал за него, но никой не го е виждал и никой не го познава. Нещо като Дядо Коледа.
10
0
 
7
 
! Отговори
Прокуроре знаеш ли преди 2 месеца
Че вутрите пекетират хора за пари?!А шефовете та фирмите в София и навсякъде източват яко ДДС и укриват данъци?!