Кралят на клея – Крал на US Open 2017-а

Страхотен Надал смачка Андерсън в три сета на финала
11 сеп 2017 07:23,
2
Кралят на клея – Крал на US Open 2017-а
Снимка: БТА

Рафаел Надал е новият "крал" на US Open, след като победи съвсем очаквано на финала южноафриканския гигант Кевин Андерсън след 6:3, 6:3, 6:4.

Това е трети триумф в кариерата на Матадора в Ню Йорк, след като преди това той спечели турнира през 2010 и 2013 година.

Този финален мач бе белязан от доста рекорди, като Андерсън стана и най-високият финалист на американска земя.

Освен това той е и третият южноафриканец в историята, който успя да се класира за финала na US Open след Ерик Стъргес през 1948 година и Клиф Драйсдейл през 1965 година.

Като цяло в самата среща интрига почти нямаше. В първия сет Рафа проби в седмия и деветия гейм, а във втория всичко се реши след пробив в шестия гейм.

Третият сет започна отлично за Надал и той проби още в гейма на откриването, а до края двамата си взимаха подаванията.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
СМЕХ преди 6 години
Тениса е в тежък упадък!ГШ бива печелен от 36 годишен дядка и 31 годишен ПЕНЦИОНЕР.УЖАС!!И на този фон МришУ препикава оградите на застарели лелки.Да не говорим че едва ли в новата история на тениса на турнира в Ня Йоркфиналист е бил играч с номер наесеее в листата. (Андерсън-32)А всъщност и той дедо на 31 години и преъ цялата си кариера едва ли си е помислял че може да стигне и четвътр-финал на ГШ.
1
1
 
16
 
! Отговори
Живял-видял преди 6 години
Надал е олицетворение на завършен, на комплексен тенисист, на тенисист в мозъка на костите си. Възкръсва след всяка контузия, след всеки спад. Истински Феникс! Вярно е, че на клей е ненадминат, но с три титли в Ню Йорк и две на Уимбълдън някак си не подхожда да бъде наричан клейкортър! Убеден съм, че ще спечели още титли от ГШ извън клея. А на Ролан Гарос ще ги докара до 14 - 15 титли!И след столетие ще се говори за епохата на Надал и Федерер в тениса!