Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището

Има драма с визата му
5 яну 2022 16:45, Нели Христова
384
Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището
Снимка: БГНЕС

Проблем с визата спира поне временно Новак Джокович да влезе в Австралия преди първия турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Така драмата около участието на неваксинирания световен №1 в тениса продължава, след като светът не спира да обсъжда факта, че той получи медицинско изключение за това от организаторите.

Но не и от властите, очевидно. Тази вечер около 23,30 ч местно време (14,30 ч наше) самолетът с Джокович и екипа му на борда е кацнал на летището "Tullamarine", но граничните власти са отказали на сърбина визов достъп до страната.

Още по темата
Осъществена е връзка с правителството на щата заради проблем с визата, която е била изпратена от антуража на Джокович. Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващият задължителен документ за ваксинация. Виктория не допуска на територията си граждани на други държави, които не са имунизирани, освен ако нямат доказана медицинска причина да не са го направили.

20-кратният шампион в Шлема се е опитал да влезе в страната с виза, която няма такова медицинското разрешение поради липса на ваксинация. Новината съобщи местната медия The Age, позовавайки се на източник от летището. Според журналиста Пол Сакал става дума за грешно изписване на точния вид виза.

Федералните власти от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобряване на визата или поне подкрепа световният №1 в тениса да влезе временно в страната, преди въпросът да бъде разгледан по-обстойно. Но след това са получили отказ. Местните власти от Виктория очевидно не са съгласни да оставят Новак да влезе в Мелбърн.

По закон това може да се случи със заповед от правителството на Австралия, което вероятно ще е развитието. Но към момента, около час и половина след полунощ местно време, най-добрият тенисист в света не е напуснал летището.

Очаква се на Джокович да му бъде разрешено да го направи все пак, но разиграващата се драма, екшън и почти криминална ситуация на "Tullamarine" по никакъв начин няма да помогне да се успокоят настроенията в страната.

А те са доста негативни - жителите на Мелбърн се заканват да освиркват Новак на турнира заради поисканото и получено от него медицинско изключение.

Спортният министър Джаала Пулфорд потвърди, че щата Виктория няма одобри визата на Джокович. Въпреки това вероятно той ще получи такава и все пак ще играе на Откритото първенство на Австралия.

Джокович е деветкратен шампион там, както и актуален такъв от миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, Джоко! Това е големият спортист има позиция и си я отстоява. Страх ги е да те пуснат да не им смачка ваксинираните черти под кръста!
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 271 "или докато си пишем?" Докато си пишем. Отнема буквално 5 минути. Виждам, че се изчерпа. Пътувай.
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 267 Защо вместо да ми се пъчиш не седнеш и не провериш, вместо да движиш горещ въздух? Елементарно е: сядаш, засичаш и след това, ако не те е срам, се връщаш да докладваш. Нека позная: няма нужда, нали? Какво стана с приказките ти, че времето било едиколко си и ако го пресрочат има наказания? В ПЪРВИЯ ГЕЙМ ОТ ПЪРВИЯ СЕТ на въпросния мач НИТО ВЕДНЪЖ не се вместиха във времето. Времето межди точките в ГШ е 20 секунди. Я погледни пак какво си драскал.
203
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Упоритостта винаги е основна част от характера на големите спортисти. И няма как да е другояче, защото няма как без да си упорит да печелиш постоянно независимо от умора, болежки и други такива. Джокович има 20 титли от Големия шлем, интересно ми е кой ще победи в тази битка на упоритостта? :)
202
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще трябва да изиграе тенис мачовете си на летищната писта.
201
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 264 "Вместо да ми се правиш " Не мога да те образовам постоянно, но си направих експеримента да засека времената между излизането на топката в аут и вкарването и разиграването от първия гейм: ето ги и тях: 41 секунди, 38 секунди, 41 секунди, 37 секунди, 45 секунди. Ако не ми вярваш си ги засечи сам. Тези времена включват и втори сервис, там където е имало такъв. И това е началото, после нещата станаха ДОСТА по-провлачени.
200
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович не е ваксиниран ,но за да работиш за Джокович трябва да си ваксиниран
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 266 "Ти даже не знаеш кой му забранява да участва." Няма нужда да знам. Крейг Тили е лично посредника между Джокович и Австралийските власти. Това е ясно на всеки, който си е имал вземане даване с неща околко турнири от ГШ.
198
0
 
9
 
! Отговори
Пиша коментар преди 2 години
Ваксинирани умни и красиви да освиркат някого, па бил той и неваксиниран? Абсурд. Нимож дъбъди.
197
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза въпроса Джококович не е ваксиниран а всички хора екипа му които работят за него и с които е кацнал в Австралия са ваксинирани.
196
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 261 "Милиони? Едни сто бона и клякат." Хихихи. Директора на АО, на когото заплатата му с бонусите НА МЕСЕЦ е над милион, ще си сложи главата в торбата, и то за 100 хиляди пършиви долара. Само балкански тарикати си мислят, че така функционират нещата.
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 259 "Аре сега изчисли ако се забавиш 2-3 секунди на сервис, колко сервиса са това, че да има разлика между 6 часов мач и 2 часа мач?" Вместо да ми се правиш на интересен вземи един часовник със секундна стрелка или смартфон и сядаш да гледаш "най-великия мач" и да засичаш време между точките. Сам ще разбереш колко неадекватни неща пишеш.
194
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 256 "Точно ще клекнаат заради паричките на Джокович, моето дете! И там мислиш няма корупция ли?" О, да, сигурен съм ,че Джокович просто ще предложи на Крей Тили "едни милиони" и ще го пуснат. Джоукъри.
193
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Джокович! Желая му успех! Дано смачка всички ваксинирани на първенството на Австралия!
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 254 "Ако беше така, защо следващите им мачове между двамата на ГШ не бяха по 6 часа?" Неадекватните въпроси продължават. Отговорът на неадекватен въпрос може да е само: поради множество причини.
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 254 "Ей изтрещял, има си време за биене на начален удар. Ако го преминеш получаваш предупреждение. Папaгалец, преди 3 часа ти го написах!" Още едно доказателство, че не си спомняш НИЩО от "най-великия (според теб) мач". Въпросните играчи са ИЗВЕСТНИ с нарушаването на въпросното правило и въпреки че специално заради това се въведе дори часовник, ОТНОВО не се спазва точно от тях. Отиди гледай мача с часовник отборяващ секунди и засичай, за да разбереш колко си заблуден.
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 251 "Да пробвам да гледам Борг и Макенроу? Все едно да гледам футбол с Пеле през 50-те? На забавен каданс?" Имам по-добра идея: я *** намери една дървена ракета като техните, и се опитай да направиш ЕДИН удар с нея. После вземи една като на Надал да речем и направи същото. Само да ти обясня. Разликата, зависимост от сетъпа е 480 грама за дървената и около 340 за ракетката на Надал. Кажи пак за 50 те и "забавения каданс" :))))
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 247 "Явно не си гледал финала 2012-та. Точно защото мачът преливаше от технически удари мачът беше 6 часа." Неверен извод и явно от "великия мач" не си спомняш много. Продължителността на мача беше такава, защото и двамата тенисисти абсолютно грубо игнорираха правилата за време между отделните точки и удължаваха до безкрай. ТОВА е причината за продължителността, а не "техническите удари" (няма такава гллупост).
188
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 244 "Кой ти каза, че се моли? Или ще го пуснат или си заминава." Точно се моли, иначе нямаше да чака и адвокатчетата му да търсят как да го набутат в страната, а щеше да си е вдигнал чукалата, след като са му казали, че няма да мине просто така.
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 243 "Не знам колко нов фен съм" Пробвай с "когато Борг и Макенроу играеха" Иначе, аз говоря за истински ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ на играта. Не рандъм мнения на тоя или оня, казани скоро след като някой важен мач е свършил. Това е разликата между някой, като Бъд Колинс и някой, като Сафин, или дори Сампрас.