Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището

Има драма с визата му
5 яну 2022 16:45, Нели Христова
384
Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището
Снимка: БГНЕС

Проблем с визата спира поне временно Новак Джокович да влезе в Австралия преди първия турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Така драмата около участието на неваксинирания световен №1 в тениса продължава, след като светът не спира да обсъжда факта, че той получи медицинско изключение за това от организаторите.

Но не и от властите, очевидно. Тази вечер около 23,30 ч местно време (14,30 ч наше) самолетът с Джокович и екипа му на борда е кацнал на летището "Tullamarine", но граничните власти са отказали на сърбина визов достъп до страната.

Още по темата
Осъществена е връзка с правителството на щата заради проблем с визата, която е била изпратена от антуража на Джокович. Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващият задължителен документ за ваксинация. Виктория не допуска на територията си граждани на други държави, които не са имунизирани, освен ако нямат доказана медицинска причина да не са го направили.

20-кратният шампион в Шлема се е опитал да влезе в страната с виза, която няма такова медицинското разрешение поради липса на ваксинация. Новината съобщи местната медия The Age, позовавайки се на източник от летището. Според журналиста Пол Сакал става дума за грешно изписване на точния вид виза.

Федералните власти от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобряване на визата или поне подкрепа световният №1 в тениса да влезе временно в страната, преди въпросът да бъде разгледан по-обстойно. Но след това са получили отказ. Местните власти от Виктория очевидно не са съгласни да оставят Новак да влезе в Мелбърн.

По закон това може да се случи със заповед от правителството на Австралия, което вероятно ще е развитието. Но към момента, около час и половина след полунощ местно време, най-добрият тенисист в света не е напуснал летището.

Очаква се на Джокович да му бъде разрешено да го направи все пак, но разиграващата се драма, екшън и почти криминална ситуация на "Tullamarine" по никакъв начин няма да помогне да се успокоят настроенията в страната.

А те са доста негативни - жителите на Мелбърн се заканват да освиркват Новак на турнира заради поисканото и получено от него медицинско изключение.

Спортният министър Джаала Пулфорд потвърди, че щата Виктория няма одобри визата на Джокович. Въпреки това вероятно той ще получи такава и все пак ще играе на Откритото първенство на Австралия.

Джокович е деветкратен шампион там, както и актуален такъв от миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
3
 
6
 
! Отговори
Време е .... преди 2 години
и съм за Джокович.Жив и здрав да е и всеки сам да си решава какво е добре за него.Ме съм Жокер фен ,кефя се и на Надал ,Федерер, Зверев ,Медведев ,Тийм.Де минор и Яник са млади още но навлизат бързо и ми харесва и тяхната игра.Все пак се вижда кой изпъква най много ,този който е номер1.
165
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 200 ". Я виж статистиката ( мачовете) между Джокович и Надал и между Джокович и Федерер и ела пак ми кажи че Джокович имал по-големи проблеми с Федерер отколкото с Надал. Муахаххахахаа" Аз я знам наизуст, затова знам, че до 35тата година на Федерер беше РАВНА. Това е НЕЧУВАНО за АТГс 6 години разлика с грубо близко ниво токова късно във възрастта на по-възрастния АТГ. По-важното е, че освен статистиката, знам и игровите им стилове и МАЧОВЕТЕ, които са играли.
164
2
 
13
 
! Отговори
Пийт Сампръс преди 2 години
Ако бях на мястото на Джокович щях да кажа на пилотът ми да пали личният ми джет и да ме закара в Маями или някое друго хубаво топло ясто и никога повече ама никога да не стъпя в тази пустинна страна заселена от потомци на британаки престъпници, които говорят смешен, нееп английски, който само те си го разбират!
163
2
 
10
 
! Отговори
Бай Хой преди 2 години
Играят му по нервите на Джоката, много ги е яд явно. Този турнир ще бъде много труден за Джокович, поради цялата тази аларма около него. Сега е момента да докаже, че наистина е номер 1.
162
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали биха направили същото със швейцарския фу..ьо или испанския симу..нт? Само питам...Търсеха повод да прецакат Новак - вече отмениха цял Уимбълдън, само за да не спечели и спретнаха на US Open жалка клоунада през 2020, само и само да го спрат. Сега това...Все им е по-черен от Дявола, защото бие наред привилегировани kратyни от богатата част на света.
161
1
 
4
 
! Отговори
Време е .... преди 2 години
На държавата всичко и наред ,че тръгнали да тормозят хората с ваксини.До кога ще мачкате народа До кога ще ви търпят послушните овчици ,и като кажат надуши се ,намажи се .,ти да си готов и да чакаш да ти го бутнат.Докато всякакви смешници пускат в нродното събрание ,няма оправия.Тия ще забатачат още повече нещата.И само да уточня нещо ....Лично аз ,предишните години ,живеех по-добре и по-спокойно .Не знам каква промяна продължаваме.Искам да живея по спокоен живот!!!
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 197 Сълзите ... При Федерер сълзите са само белег на това, че гори в спорта. Има ги и при победи и при поражения. Или като имаше сълзи при АО 2007 това също е било признак на "прецакване". Фенчетата на Надал за толкова време не успяхте да се отърсите от клишетата, въпреки че доказателствата срещу тях винаги са били изобилни. Такива неща правят Федерер това, което е: свързан с емоцията на спорта на най-високо ниво.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 193 "ти от 2 часа ми изтъкваш ЕГН-то като защита на тезите си бе!" Приятел, толкова много различни "тези" бяха казани, някои от които имат общо с ЕГН-то, други нямащи нищо общо, че с тия изкавания само показваш, че си от типа "запалянко". ЕГНто не е заместител на развитие: това вече ти го обясних когато ме попита за разликата между Надал и Федерер при спечелването на първата им титла от ГШ. Това поне СПОМНЯШ ЛИ СИ ГО? ЕГНто не е отговор на "всичко". Трябва да знаеш кога обяснява нещо
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 190 ... при Федерер срещу Надал това е уникалния карък на ултра спин, доставен от ракета, която може да е САМО от новите поколения, каквито са и първите Баболат АПД И левичар, за да се стигне до използване на създадената така ОТНОСИТЕЛНА слабост в бекхенд с една ръка. В това няма никакъв "комплекс", а проста физика и тактика. Същото нещо не работи срещу Джокович, но и Джокович не разполага с такова оръжие срещу Федерер, което е и причината Джокович да има ПОВЕЧЕ проблеми с Федерер
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 190 "Това ми беше болното, че през годините Роджър много се беше комплексирал от Надал." Грешиш, хайде и аз да ти кажа някои неща. Повечето "запалянковци" тенис фенове т.е. тези, които гледат, но много много не се задълбават, се плъзгат по повърхнстта и затова интерпретациите им са от този тип "комплексиран". Истината е, че има чисто технико тактически характеристики в играта на всеки тенисист и те правят ефективността на играта срещу определен опонент повече или по-малко успешна..
156
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така някой,щи каже нямаш извинение за ваксина бе? Авей циткафжии скоро ще ядете шамари по улиците. Слагането на ваксина е ЛИЧЕН ИЗБОР . Тоя дето реве за ваксина може ли да докаже, че неможе да зарази джоката ? Смешниции чипираниДжока връщай се брато... нежните сттахливи паткани да си играят
155
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкот на целия турнир! От къде на къде някой ще спира Н1, защото нямал довод да НЕ ваксиниран ? Аллоо смешен австралиец, кой беше ти да казваш, кой ще е васкиниран ? Вие от много ваксини се затварятее един след друг. Клоуни. Няма да гледам турнира тази година. Това е срам за демокрацията.
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 184 "Алоуууу, досега ми говореше за ЕГН-то, нали? " Ти не можеш да се ориентираш за какво става дума, затова веднъж си с "ЕГН-то" веднъж си с това кой кого е победил. Типично е за хора, които имат повърхностни познания за спорта, затова се "хващат" за всяко нещо, което НА ТЯХ им изглежда като противоречие. Родик няма същото дълголетие, защото едно от най-силните му оръжия е скоростта на сервиса му. Той не е Федерер, който разчита на съвсем други неща. Поне научете нещо.
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 182 "ти след 4 години ще си отдавна сломен от мъка" Ох, миличкия, не се притеснявай за мен. Достатъчно тенис съм гледал, чел и играл за да знам кое какво е. Хич няма да ми е зор, ако ще и да са с по 30 титли от ГШ. Инфлационната ера, с начало през 2013 година, е факт. Всички статистици и познавачи на историята на тениса вече са си дали оценката. Мученето по "повече" не променя нищо. А Федерер остава легендата, каквато сам той може да е. Без аналог.
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много ме кефят фашистките решения които приемат по света , уж като си прекарал висуса може да получиш сертификат, обаче видиш ли в Австралия не можело да влезеш ако не си ваксан .... Той що не си сгъне чаршията и да им покаже .....
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно тези в Австралия са се бъгкали всичките. Може би е страничен ефект от предозиране на ваксата. Така че внимавайте с дозите
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 183 "Каква конкуренция е Родик, като Федерер го смилаше от бой където го хване???" Значи, по същата логика, понеже Джокович в последните години смила от бой Федерер, той не му е никаква конкуренция, нали така? Или който и да било друг? Значи Джокович играе срещу супер слабите бе!
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 182 "Та той се отказа едва на 30 години." Абе приятелю, ти наясно ли си, че такива като Федерер, които могат да играят на толкова високо ниво толкова продължително време се разждат веднъж на 60 години. Последния е бил Кен Розуел, ако искаш погледни коя година е играл. Това, че в момента сме в най-слабата ера в тениса, което на практика позволява на Надал и особено Джокович, да събират като за световно е уникална ситуация. Джокович още деяни, защото няма идващи отдолу АТГ тенисисти.
148
2
 
20
 
! Отговори
факт преди 2 години
Джокович е изкарал ковида и е по-безопасен от всеки ваксиниран с n-ваксини.Обаче световната директива е ВСИЧКИ да са ваксинирани,без значение дали има нужда...Сега няма да обсъждаме каква е точно целта.
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 186 "Дойде Джокович и започна да попилява Федерер в най-добрите години на Федерер." Най-добрите години на Федерер бяха 2004-2007 - като ниво, статистика и т.н. През това време Джоко не можеше да хване ръка, разбира се, отчасти и поради факта, че беше прекалено млад, но все пак. Джокович стана за пръв път номер едно когато Федерер беше на ... почти 30. Аз не съм казвал подобно нещо: казах, че Родик съвсем не е бил слаб, и това си личи по мачовете му с Джокович.