Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището

Има драма с визата му
5 яну 2022 16:45, Нели Христова
384
Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището
Снимка: БГНЕС

Проблем с визата спира поне временно Новак Джокович да влезе в Австралия преди първия турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Така драмата около участието на неваксинирания световен №1 в тениса продължава, след като светът не спира да обсъжда факта, че той получи медицинско изключение за това от организаторите.

Но не и от властите, очевидно. Тази вечер около 23,30 ч местно време (14,30 ч наше) самолетът с Джокович и екипа му на борда е кацнал на летището "Tullamarine", но граничните власти са отказали на сърбина визов достъп до страната.

Още по темата
Осъществена е връзка с правителството на щата заради проблем с визата, която е била изпратена от антуража на Джокович. Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващият задължителен документ за ваксинация. Виктория не допуска на територията си граждани на други държави, които не са имунизирани, освен ако нямат доказана медицинска причина да не са го направили.

20-кратният шампион в Шлема се е опитал да влезе в страната с виза, която няма такова медицинското разрешение поради липса на ваксинация. Новината съобщи местната медия The Age, позовавайки се на източник от летището. Според журналиста Пол Сакал става дума за грешно изписване на точния вид виза.

Федералните власти от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобряване на визата или поне подкрепа световният №1 в тениса да влезе временно в страната, преди въпросът да бъде разгледан по-обстойно. Но след това са получили отказ. Местните власти от Виктория очевидно не са съгласни да оставят Новак да влезе в Мелбърн.

По закон това може да се случи със заповед от правителството на Австралия, което вероятно ще е развитието. Но към момента, около час и половина след полунощ местно време, най-добрият тенисист в света не е напуснал летището.

Очаква се на Джокович да му бъде разрешено да го направи все пак, но разиграващата се драма, екшън и почти криминална ситуация на "Tullamarine" по никакъв начин няма да помогне да се успокоят настроенията в страната.

А те са доста негативни - жителите на Мелбърн се заканват да освиркват Новак на турнира заради поисканото и получено от него медицинско изключение.

Спортният министър Джаала Пулфорд потвърди, че щата Виктория няма одобри визата на Джокович. Въпреки това вероятно той ще получи такава и все пак ще играе на Откритото първенство на Австралия.

Джокович е деветкратен шампион там, както и актуален такъв от миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на властите ! Кво като е Джокович ?! Има си правила и нормативни уредби,създадени от медицински експерти и дипломати.Като не иска да ги спазва да цъка федербал с балканските си съмишленици.Поредният повярвал си *** !
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 242 С повтаряне на думички няма да стане :)))) Само показва, че си нямаш идея за какво говориш. Убеди ме, че мача под въпрос е по-добър в СПОРТНО-ТЕХНИЧЕСКО отношение от, да речем мача между Федерер и Надал във финала на Уимбълдън през 2008. Слушам. :)))
184
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 230 " Напротив, Джоко им го нахака на всички автралопитеци до сливиците на оня скaпан кенгурски континент!" Затова ли кисне на летището и се моли да го пуснат?
183
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 236 "Лелееее, ти си наистина болен! Не ти говоря за фактология, а за чисто спортно технически! Наистина те няма никакъв!" Обзалагам се, че си мислиш, че "спортно-технически" е равно на атлетизъм. Жалка история сте "новите" фенове, но то е като всичко останало "ново". Ширпотреба и никакъв истински интерес.
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкият... Тия ще го вкарат в някой от лагерите... за неваксинирани.
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 233 "Като започнем от теб и свършим с теб, нали" Мне, като започнем от Стан Смит, Бъд Колинс, Джак Крамър, Вик Брейдън, Кен Розуел, Тони Траберт, Питър Бодо и т.н. Изобщо, ако тези имена не ти звъчат познато, то е обяснимо, защо бъзаш с епитетите. Невежеството винаги е агресивно.
180
8
 
3
 
! Отговори
Ъм преди 2 години
Глупости. Въпросът е дали ще спазваш правилата на мястото, където си гост, или ще си развяваш байряка. Ама пък Гань.о от правила кога е отбирал, той между свобода и слободия разлика не прави.
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 226 В зависимост от това какъв е критерия може да са няколко, но нито един няма да е АО2012. За драма за удържане на короната : Борг - МакЕнроу Уимълдън 1980, за "пробив" на най-високо ниво: Лендл-МакЕнроу РГ 1984, за отказване на властващ шампион от "короната" Надал-Федерер Уимбълдън 2008, за мач с висока степен на доминация на всеки от играчите Сампрас Агаси четвъртфинал ЮСО 2001, за еднократно усилие Иванишевич -Рафтър 2001 Уимбълдън и т.н.
178
6
 
17
 
! Отговори
Ноле е истински преди 2 години
Човека беше болен!За какво да се ваксинира?да угоди на овцете и кенгурата?Те трябва сфиирки да му правят,че въобще се появи!Аз,ако бях хич нямаше да стъпя!Те се превърнаха всички съвсем на овце!Те даже собственните граждани овце не си пускаха без значение дали са боцнати или не!Няма коментари!
177
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С това шоу Джоката се изложи.
176
0
 
0
 
! Отговори
До 222 преди 2 години
Ко? Футболистите редовно ревът с крокдилски сълзи като отпаднат на някой голям финал това си е съвсем естествено за спортистите и често срещано явление.
175
0
 
0
 
! Отговори
Гришо преди 2 години
Да са маха така аз ще изглеждам измежду добрите кат бат кубрат
174
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 211 "И да ревеш от радост е едно, но да си паднал и да заревеш....не става" Не става, защото такива като теб си мислите, е това е "мъжкарско". Има хора, които ги вълнуват и други неща и те ги движат. Федерер е говорил много пъти за това в интервюта. Джокович също е ревал като малко дете след загуби. Нищо лошо няма и не е признак за "неставане". За ен поведението на Надал е много по-неествествено. Впрочем, никой голям специалист не мисли, че финала на АО 2012 е "най-великия мач".
173
5
 
9
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
От скоро съм му фен на тоя балкански лъв. Евала Жокер, голям си!
172
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Веган плескавици набива. Пълно фалшименто е тоя, още го помня как се хили на мнимата смърт на Кобе.
171
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 216 какво правило бе клоун ? Правило е да караш с 50 в града. Да си слагаш задължително нещо в тялото не е правило.Смешен ... утре и дилдо,щи кажат да си пъхнеш
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 213 "Ахааааа...иначе изоообщо не се извиняваме с ЕГН-то викаш?" Приятел, ако не можеш да водиш смислен разговор, никой не те задържа. Изглежда не можеш да различиш два отделни аргумента. Между другото, тук не става дума за "извинения" а за РЕАЛНОСТ и то такава консултирана от цялата история на тениса в Оупън ерата (която аз знам). Исторически по-възрастните АТГ играчи в края на кариерата им ВИНАГИ са били в неизгодно положение: колкото по-голяма е разликата толкова по-неизгодно.
169
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкот. Всеки с фашистко и комунистическо мислене трябва да отиде на високо дърво.
168
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилата са за да се спазват от всички.Какво като си Джокович.Голям праз.
167
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 206 "Федерер бил на мястото на Джокович и Новак на мястото на Федерер като възраст, е щяло да бъде по-добре като успехи за момента за Федерер" Разбира се. Джокович в последните години едва удържаше Федерер, който е бледа сянка на това, което беше в най-добрите си години като скорост, мощ и сила/прецизност на ударите. Представи си Джокович, който е по-зле от сегашното му състояние и Федерер, който е МНОГО по-добре. На всеки (който разбира) му е ясно, какъв би бил резултата.