Убийството на Вики – ясно още в събота? Трупът й открит късно

Купената дрога е сред ключовите улики за разкриването му
Обновена: 13 окт 2018 11:11 | 13 окт 2018 07:30, Анисия Иванова
266
Убийството на Вики – ясно още в събота? Трупът й открит късно
Снимка: Булфото

Двама души подминали мъртвата Виктория в събота. Това място - алеята край Дунав, е оживено, любимо на русенци, казва кметът. Ако двамата, подминали тялото на жената, бяха съобщили в МВР, щяха да хванат убиеца още в събота", убеден е  Петър Петров, който се обажда на тел. 112 за намереното тяло на 30-годишната жена.

Два часа след убийството той намира трупа на Виктория, след като вижда слушалките ѝ да се подават от храстите. Обажда се на тел. 112 в 14,18 ч. Оказва се, че преди него оттам са минали двама души. Единият казва, че не е видял тялото на жената. Другият обаче съзрял кръв и част от трупа. Пред МВР обяснил, че помислил, че това е мъртво животно и не погледнал в детайли. Полицаите не вярват на версията му, но и няма как да я опровергаят.

Още по темата

“Аз се обадих малко след 14 часа, а от медиите разбрах, че убийството е станало около 12 ч. За тези 2 часа не само двама са подминали трупа. Сигурно и други е имало, но те не си признават”, смята Петров.

Купена в петък вечерта в русенска чалготека дрога е сред ключовите улики, довели до разплитането на убийството на Виктория Маринова в Русе. Изнасилвачът ѝ Северин Надеждов я взема от дилър 12 часа преди престъплението.

21-годишният младеж е в чалготеката в петък вечерта на рожден ден. Купонът тече в заведението в ромската махала “Селеметя”. Северин купува от наркотика, известен като кристали. Дилърът е приятел с младежа, двамата пият алкохол цяла нощ. В събота преди обед си тръгват заедно, след като купонът се е преместил от чалготеката в близка къща. Разделят се край реката - до входа на парка в града.

Часът е малко след 10,30 в събота, 6 октомври. По това време журналистката Виктория Маринова точно си тръгва от заведение, в което е пила кафе със свои приятелки. Младата жена е по спортен екип - ще тича в парка, за да се подготви за любителски маратон на следващия ден. Пали колата и я оставя до хотел “Рига”, след което се насочва към крайречната алея, дълга около 5 км. Маринова често тича там.

На това място бягат много хора, според полицията и друга жена тичала по това време, но не стигнала до края. Така Маринова останала единственият бегач, а Северин дебнел, макар да не се целел конкретно в нея. Красимиров започва да следи жената, става ясно от запис на камера.

Мъжът удря Виктория с лявата си ръка. При удара чупи носната й кухина и кръвта се стича право в гърлото на жената, става ясно от съдебномедицинската експертиза. Вероятно младата жена е опитала да вика, тъй като има следи, че е натискана по устата.

Заради запушената уста Виктория не успява да изплюе или изкашля кръвта, която запълва устата ѝ. Тя се дави в нея и умира от задушаване. Според експерти е почнала да вижда замъглено и тялото ѝ се е отпуснало в зверската хватка на изрода, който се е канел да я насили. Смята се, че тя дори не е разбрала за намеренията му да се гаври с нея.

Северин насилва два пъти жената и оставя генетичния си материал по нея. След това насилникът решава да задигне портфейла, мобилния телефон и ключовете на Виктория. Тогана разбира, че е умряла и побягва по обратния път на алеята, където се разминава с 4-ма души, а камерата отново го снима.

И двата записа са лоши, тъй като дървета пречат, а алеята се пада в далечината, разказва "24 часа". Северин бяга, но камера снима как държи телефона на Виктория. Калъфът е семпъл - бежов, и е специфичен. Вижда се отлично на записа, който полицаи ще намерят по-късно.

Северин се прибира, захвърля дрехите си в дома си и се преоблича. Той признава на близките си за убийството, а те му казват да бяга в чужбина. Избира познатата му Германия и тръгва в неделя в 14 часа с приятел.

През това време полицията проверява ДНК профилите на регистрираните за изнасилване, които не дават съвпадения. Затова полицаите се насочват към версията грабеж. Най-добрите криминалисти от Главна дирекция “Национална полиция” работят с колегите си от ОД на МВР - Русе. Екипът решава да разпитат дилърите на дрога, тъй като грабителите често са наркомани.

Така попадат на дилъра на Северин. Той казва, че се е разделил с него на входа на парка, познава го по облеклото от записа от камерата, за който вече са съобщили четирима души, с които Северин се разминава при бягството си.

Телефонът на момичето е забелязан на друг запис в ръцете му, а сложна експертиза от камерите в града пресъздава маршрута на нападателя. Местни хора носят видеа и така полицията стига до дома на убиеца.

Там са намерени дънките му, по които има кръв. Експертиза доказва, че е на Виктория. От тях е свален и генетичен материал от Северин, който съвпада 100% с намерения по тялото на убитата жена. Това става, когато той вече е в чужбина. Теориите, че това е манипулация, означават, че 100 разследващи и експерти са сложили генетичен материал върху тялото на Виктория още в събота и са дали него за проба, което е абсурдно.

Роднините признават в разпити, че младежът е тръгнал към Германия, а справка от Гранична полиция потвърждава, че е напуснал страната. Бързо се разбира, че Северин е в град Щаде при майка си и втория си баща. Германските власти са задействани и го задържат в 20 ч местно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
19
 
28
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Златев и Борисов убиха Виктория Маринова!!!Страх от разплитане на фирмите им, които усвояват и крадат милиарди евросредства!!!Вътре в холдинга има собственици руски олигарси!Това е нагло политико-икономическо убийство!!!Ц.иганина е пионка-бушон!Това е истината селяни прости, а сега ви се насажда целенасочено омраза на етническа основа!!!Агент Гордън Джайълс!ЦРУ!!!
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му дадат щат на дилъра, вижте как е разрешил случая!
23
11
 
32
 
! Отговори
Румбата Питкоф преди 5 години
Спокойно , граждани! Нали трябваше да има изкупителна жертва, както при случая с племенника ми който уби сестри Белнейски, а лепнаха убийството им на един клошар -Лазар Колев. Та сега същото.
22
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е само едно - престъпленията през последните десет години се увеличават със страшна сила. За съжаление, за жертвите и техните близки остават само страданията, причинени им от недосегаемите престъпници....
21
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще го търпим Тиквата? Какво трябва още да се случи? Виждаме корумпирани ченгета с дилъри, но все едно не е било...няма арести за тях, няма съд...ще си продължават да си взимат мангизите от дилърчетата на дрога и всичко ще си върви по старо му.
20
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
До СамоТози екип трябва да напише доклад, какво е установил! И едва ли ще го предостави на някой търсещ сензация!
19
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбрахте ли подробно всичко, вие които само знаете да хулите срещу всеки и всичко, свързано с България.
18
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 4 А аз питам следващото: Как така някои ченгета и разследващи решават да разпитат дилъри на дрога, които са на свобода? Значи те им се отчитат за да не ги барат.И защо тогава тия ченгели са на свобода, а не в ареста заради прикриване на престъпници?Слави Трифонов- "Нема такава държава!"
17
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНТЕРЕСНО Е, ЧЕ ЕВРОЛИДЕРИТЕ ВЕДНАГА ОБВИНИХА ПРАВИТЕЛСТВОТО В КОРУПЦИЯ, ВМЕСТО ДА ПОПИТАТ, КАКТО КАЗВА БОКО.ЯСНО Е, ЧЕ СИ ПОЗНАВАТ ДОБРЕ СТОКАТА.
16
1
 
55
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Решили да разпитат дилърите на дрога.... Все едно са продавачи на пазара. Въобще не фи знаят кои са :)
15
16
 
36
 
! Отговори
Само преди 5 години
Питам,каква стана с екипа,правил аутопсията?Четох статия в която лекарят "със сълзи в очите сподели убита е с два куршума в тила..Но ще покрият всичко...."Цитирам по памет! И не вярвам нито дума от скалъпените измислици на въпросните разследващи и прочие....Може да се е гаврил г.адът,Но....с полуживо! Момиче което не е могло да се защити! А цц ББ и останалите да си дават измишльотините отзад! И да обяснят ЗАЩО ОТКАЗАХА ПОМОЩ ОТ ЕК!
14
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички в един глас щурмуват истината. Психопат, та психопат е убиеца. Да, ама не. С подобни пасквили убеждавате себе си, а не нас. Поне си намерете майстор на перото да ви извърти един памфлет.
13
5
 
19
 
! Отговори
1 преди 5 години
До ИфКой видя пораженията от тези изстрели? Някъде се твърди, че са три. Или работим на принципа "Една жена каза"?
12
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има нещо съчинено в цялата история. Ще видим!
11
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и защо жандармерията патрулира и ПАЗИ тези ,дето размахваха ятаганите в показания репортаж. издирват мотористите, а не издирват тези с брадвите и ятаганите. ама то - и сами да се предадат , никой нищо няма да им направи. ТОЛЕРАНТНОСТ С ЕТНОСА, нали държавата си е вече тяхна. сами им даваме права, а задълженията - към нас, дето останахме малцинство.
10
4
 
7
 
! Отговори
радев преди 5 години
До Анонименнали са техни хора?
9
17
 
25
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Зад цялата трагедия прозира едно дълбоко депресивно общество с чалгата си, евтините дроги, страхливост и неадекватни институции за капак. Обаче ганьовистанеца е свикнал да бяга от отговорност по всякъв начин. Етносите са му виновни, или Сорос, или както за спортистите - времето. С всички средства, *** отрича, че и неговата ориенталска немарливост е част от проблема. До следващия такъв случай, когато *** пак ще сочи с пръст и точи лиги в гърч и гняв.
8
44
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой знае какво станало толкоз
7
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея дилъри, познати на полицията, плащат ли ДДС?Питам просто да е ясно, че всичко е изрядно при тях и си работят честно
6
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и ако първите двама минаващи бяха сигнализирали - какво ? щяха да я съживят ли ? просто хората ги е страх да се замесват. горкото момиче ! а на този да вземете да му осигурите самостоятелна килия, с плазмен ТВ. с баня,вана и ароматни соли, с мацки и дрога- и да му е по-качествена.............че иначе според ЕС ще му се нарушат правата.