"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си

Открито задържат консумативи, дори и от съюзници
9 апр 2020 09:22, Нели Христова
287
"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си
Снимка: БГНЕС

Заради появата на коронавируса, сякаш се появи нов вид вражда между държавите. Започна "Война за маски", както се изразиха CNN. А един от най-големите участници в този конфликт е САЩ - страната непрекъснато задържа маски от други страни, включително и такива, които са им партньори.

Германия съобщи, че маските, които е поръчала от Китай, са задържани от Вашингтон. Те са транспортирани из цяла Америка. Франция също се оплака, че и нейните маски са останали в САЩ.

Канадското радио CBC съобщи, че от Европа до Южна Америка, партньорите на САЩ се оплакват действията им. Според тях американската страна заграбва крайно необходими медицински ресурси чрез закупуването им на високи цени или директно задържане, съобщават от Радио "Китай".

Според съобщение на германските медии, поръчаните от Германия маски от Китай са били задържани и са транспортирани за страната. Френските медии също писаха за задържани маски от САЩ за тяхната страна.
Освен това САЩ активират и "Закона за отбранителното производство", който беше въведен по време на Севернокорейската война, с цел забрана на износа на медицински материали. Вашингтон не само изиска от компания 3М, водещ производител на маски N95, да транспортира произведените в чужбина маски към страната, но и забрани да ги изнася за Канада и Латинска Америка.

"Ние се нуждаем от тези маски и не искаме други да ги получат." Това заявление на американския глава показва кулминацията на националния егоизъм в борбата с епидемията.

В тази връзка партньорите му изразиха разочарование. Епидемията е като огледало, което показва истинското егоистично и грозно лице на някои американски политици, както и истинската същност на "Америка на първо място". За Европа подобно отношение може да се обобщи с думите на бившия председател на Европейския съвет Туск: "Кой се нуждае враг, когато има приятел като САЩ?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
21
 
6
 
! Отговори
Едно Ще Ви Кажа преди 4 години
Има саме Една Невинна Държава в тази История и това е - Народна Република Китай! Те са невинни, че ядат прилепи, невинни са, че имат не 1, а 2 лаборатории в Ухан за Изследване на Вируси с Военни цели, Невинни са, че от Ноемрви 2019 до Януари 2020 - криха, невинни са, че след това Лъгаха, че се предава само от Животно на Човек, невинни са че платиха на СЗО на повтаря лъжите им, невинни са че арестуваха Лекари, невинни са че позволиха на Китайци да летят по Света и пренесат Вируса. Абе, Невинни!!!
133
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 124 и 125До 126Заводите за маски в Китай може да са американски, но САЩ трябва да се погрижат за другите страни и после за себе си. Нали това превиха досега? Грижеха се за целия свят. Какво се случи сега?
132
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кой се нуждае враг, когато има приятел като САЩ?"
131
3
 
0
 
! Отговори
1 преди 4 години
До до 135Захранват френските нужди.
130
2
 
8
 
! Отговори
до 135 преди 4 години
е къде са им маските от Valmy SAS, тогава?! или на Франсетата, производството им е само на хартия за Евро-субсидии?!
129
9
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Обобщение"Дружбата" с блатная няма да я бъде.:))))
128
1
 
21
 
! Отговори
Обобщение преди 4 години
Ако имаш за приятел САЩ, друг враг не ти трябва!
127
16
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 138Първата и Втората световна война, войните на Раша в Абхазия, с Афганистан, Украйна, Финландия, Фолклендските острови и пр.Други уроци по История?
126
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Путин може да реши проблема. Трябва да изпрати 1000 КАМАЗ-а с противогази в САЩ и 100000 зелени човечета които да обучат американците на командата "Газ, чорапи, наметало"
125
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кой конфликт САЩ не са били най-големият участник?
124
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много шум за нищо. Ръкавици трябват, не маски. ВирОса се предава чрез допир с предмети и повърхности а не по въздушен път. Единствено ако някой ти се изкашля в лицето ще ти помогне маска, ама трябва да покрива и очите.А ръкавици има бол. Няма недостиг на ръкавици и са евтини.
123
13
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До славянин"Дружбата" с блатная няма да я бъде :)))
122
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До 126Французите си имат техен "3М": Valmy SAS се казва
121
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се, че вече и за хората със СОП им стана ясно, че по-големи *** от американците няма.
120
2
 
22
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Цялото театрално лицемерие на всички хиени и чакали в *** кожи лъсна, ''няма да остане нищо тайно, което да не стане явно'', както пише в Библията, тази ''цивилизация'' е един надут до спукване гноен цирей, който вече се пука и всичката гнилоч излиза навън и наяве!
119
4
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Абе тази статия що я няма на страниците на Икономедия Прокопиева?
118
2
 
5
 
! Отговори
енчо преди 4 години
начи 3 франсета са =1 американец,ама от белите.
117
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия също изнесе маските си за Китай.но не е експоприирала готови доставки от Малайзия както правят американците.долно племе са..без ценности тези янки.
116
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само срещу Русия КРАВЕШКИЯ ГЪ*С е безсилен. Русия доставя своята хуманитарна помощ, посредством тежки транспортни военни самолети. Даже Полша се изхитри и заплати на руската компания "Волга-Днепър" да достави милони маски, купени в Китай. Вчера Ан 124-100 "Руслан" благополучно кацна на полска територия и беше разтоварен.
115
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същото направи и Китай преди 2-3 месеца. Маските в България изчезнаха за 2 дни и всичко замина в Китай. Сега вместо маски за 10-15 стотинки купуваме маски за 2-3 лева.