Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие

"Хората трябва да бъдат убедени да спазват мерките"
238
Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски беше най-важната мярка, заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб, пред БНР.

Още по темата
"Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят", каза специалистът.

Според него трябва да сме трезви и да не се плашим излишно.

Ако си се заразил с нисковирусно число, можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви..., посочи той.

Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно, коментира още специалистът.

По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.

"21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните", изтъкна проф. Кантарджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На какво основание да ви имаме доверие? След установен положителен тест, не бях потърсена то РЗИ, ицяло оставени на собствените си възможности и самосъзнание за изолация. Съответно децата са е натрупани куп отсъствия, къде извинени, къде неизвинени .... Няма изградена схема за онлайн обучение на деца под карантина, още по-малко на самоизолирани. Какво правихте цяло лято, че не направихте организация
92
3
 
21
 
! Отговори
Аз преди 3 години
По кръчмите и училищата - кючеци и веселби без маски ! В магазините и трамвая с маски. Що ви немаме доверие бе, Кантарджиев ?! Или не можеш и това да схванеш ? Аман от "калинки" !!!
91
1
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Престъпник, който ако е жив ще бъде осъден и екзекутиран за Държавна Измяна от Военен Трибунал.
90
1
 
13
 
! Отговори
Придворни лакеи преди 3 години
Как да ви имаме доверие, като само пригласяте на главния виновник за това състояние? Поне веднъж да се бяхте запънали като "експерти".
89
2
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ЧебурашкаСъгласен на 100%:):):)
88
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е целия щаб да подаде оставка.За болниците трябва да се разработи система която да показва броя на заетите легла с едно натискане на бутона
87
6
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... вярвам, че Президентът Радев е толкова силен,.... Да вярваш, че недоразумението Радев е президент е най-голямото заблуждение приятелю. Той просто е една руска марионетка и национален предател.
86
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така де. Следя коментарите и какво виждам. Като пуснат мерки *** полудяват и се обявяват срещу тях. Дори вожда им с вдигнатото юмруче си правеше Ковид партита спонсорирани от Черепа. Сега вият, че мерките не били своевременни и адекватни!***, сър!Последния да угаси лампите!
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички с маски трябва да ги вкарват за по няколко месеца в лудницата!
84
1
 
13
 
! Отговори
я стига! преди 3 години
глупости! болшинството хора си носят маските! истината е, че т. нар. "мерки" до сега си бяха едно пълно нищо! отвориха училищата, дискотеките, нощните клубове, стадиони, където нищо не се спазва и струпването е голямо! а после хората им виновни! в градския транспорт се тъпчем като скумрии. стига вече с този рефрен: хората са ***, а ние - великите управници - недооценени гении на мисълта!
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново се почна с тези маски.Аз не искам да нося и не мисля че съм длъжен.
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕвоМоралесХората остават без работа и пари като затворят. ГЕРП казват, че не могат да дадат на всички пари и така хората загиват и ясно че ще се самозащитават и надигнат срещу ГЕРП заради живота си.
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причината, уважаеми братя и сестри, е една - липса на своевременни и адекватни мерки от страна на правителството и контрол по спазването им - пак от негова страна. Също и унищожаване на здравната система, особено последните години. Не позволявайте на тези фашисти да ви вменяват вина за това, за което нямате - разпространяване на вирусна инфекция по въздушно-капков път. Тя, така или иначе, си се разпространява навред. Разликата е в отчитането. И в лечението и адекватността на здравната система.
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този нагляр ми е интересно кога ще го тикнем в затвора накрая!
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЧупакабра, вярвам, че Президентът Радев е толкова силен, че насила е набутал мутропемиера в джипката да хидо по страната и да инспектира магистралите.Учидвам се как не е достатъчно силен, че да уволни и прати в затвора теб и некомпетентните ти началници от герб заедно с премиера най отпред.
78
0
 
8
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Шведите ( тъмно белите ) не спазват никакви мерки , щъкат навсякъде , пипатт, блъскат се.... а Боко се гордееше че се били прибрали. Ми то на запад джебчийството западна щото народа седна в къщи!! Нямало да работят кръчмите.. е и... да пият у дома бе!! Боко е тиква намали Ддс на пияните а не на лекарства!! Забрана да има да управляват милиционери
77
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората носят маски.Но интелигентните българи не носят маски, понеже знаят, че няма полза от тях.
76
3
 
0
 
! Отговори
Обяснявам 4: преди 3 години
Господин Премиер - сега не говорим за разходите за пребоядисването - те са държавна работа,защото синовете и родът му изобщо не им дреме те искат да си вземат парите , обаче има друг проблем-за тая работа дето я свърших аз си имам коридор на север някой ден, обаче остава и проблемът с три съдебни дела за по един милион лева, един милион евро и три годишни заплати не само на мен,а на други по две годишни . Да почна да мисля и аз като Симо 2-значи черната работа се върши: Имал си пари платил си я
75
1
 
6
 
! Отговори
съвет преди 3 години
Бай Шиле, купи си за довечера една бутилка пърцуца и не ни занимавай с глупости.
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При такава тежки криза на оцеляване се прави масова чиска на върхушката с нови хора и се сменя конституцията с народна власт, за да има народа доверие.