Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие

"Хората трябва да бъдат убедени да спазват мерките"
238
Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски беше най-важната мярка, заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб, пред БНР.

Още по темата
"Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят", каза специалистът.

Според него трябва да сме трезви и да не се плашим излишно.

Ако си се заразил с нисковирусно число, можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви..., посочи той.

Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно, коментира още специалистът.

По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.

"21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните", изтъкна проф. Кантарджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
0
 
! Отговори
Обяснявам 3: преди 3 години
Аз му казах на Симо 2, че ще пребоядисат върху него той тръгна да се разправя откъде накъде честно си ги откраднах, чесно ви направих на две стотинки и половина и родата ми щеше да харчи вашият един милиард през следващите хиляда години - по един милион на година - много пресметливо ко.***.ле.н.це - сега главата му е пръсната на 1000 части ще трябва да пребоядисвате и ако посмеее някой от вас да ми търси отговорност защо съм го направил значи сте много не добре с главата. Вади килима за патриарха
72
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Липсва доверие в ГЕРП и ОП и трябваше да подадат оставки лятото, за да направи Радев служебно и да се смени конституцията с Живковата..
71
16
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Радев и пишман опозицията направиха всичко възможно да поставят под въпрос съществуването на вируса и мерките взимани от кабинета. Горяха маски, разнасяха черни чували, плащаха и плащат на *** да пишат по форумите , че вирус няма. А Бойко легна на ресторантьорите и собствениците на барове и чалготеки. Затова сме на това дередже. А утре и протест са нагласили червените кхмери.....
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да има доверие в общество излизащо от комунизъм.
69
6
 
12
 
! Отговори
Кьорав ли си? преди 3 години
До КантарджиевВлез в автобусите, трамваите от градския транспорт и се огледай! Дори едни, макар и бивш, но все пак зам.-кмет и то на Пловдив, говори дивотии по телевизията, дава му се дума в реално време и назионален ефир - прави си реклама. За какво доверие говориме? Няма ли самодисциплина, съзнание и жестоки наказания за нарушителите КОВИД-а ще си е тук. Как е в билете държави? На улицата без маска - 300 евро глоба, а тук се репчат на пилицаите, обиждат. Накрая-символична, поощителна глобичка
68
6
 
1
 
! Отговори
Обяснявам 2: преди 3 години
Сега за рикушета няма да обяснявам - идеята е да се доубие рода, ако има оцелели и да приберете парите преди да са ги прибрали те ....
67
6
 
9
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Този пундю на сниката, за какво ми размхал тази маска, да облече бялалта престилка и марш в отделение за Ковид 19.
66
2
 
6
 
! Отговори
Обяснявам: преди 3 години
Малко познавате Сакскобургите - още с идването на Фердинант тук това не е било за да има свое царство, нито е приемал този народ и тази страна за свой. Всичко е било едно обещаващо финансово начинание. И са гледали на този народ и на тази страна - като нещо за плячкосване от плъховете населяващи я! Цялата идея на Симеон 2 беше да стане милиардер преди да умре и на всичкото отгоре да се измъкне с кражбите и питай БПЦ къде внасят и ще видиш хартиената следа....
65
7
 
3
 
! Отговори
Оня преди 3 години
Дано да сте *** повечето, че иначе си заслужаваме и боко и вируса и всичко :)
64
5
 
12
 
! Отговори
селянин преди 3 години
стига ревахте се некой требе да е виновенв случая оратау немско и френско цело лето обучават сестри само тука ги изгонихте у чуждоземско
63
5
 
8
 
! Отговори
S преди 3 години
Обяснете си само защо няма доверие! Доверие се печели и губи, г-н Кантарджиев. Но сте на прав път, гледайте да си върнете доверието, цялата гилдия!
62
6
 
8
 
! Отговори
Тошето преди 3 години
До АнонименМи маскирвай са ве лек. Аз никога не съм носил маска и нищо ми няма. Тоз вирус е измислица, пълен шит!
61
5
 
22
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
За това, че ви нямаме доверие, сте си виновни вие, Кантарджиев. Заедно с плешивия ти шеф, двамата здравни министри и другите придворни ***.Не сме виновни хората, че не сте ни спечелили доверието.
60
4
 
13
 
! Отговори
Безсрамници преди 3 години
Станахме първи в света по смъртност. А преди 2 месеца Лидерът на Балканите - Тикаявта Боко и същия този щаб твърдяха--готови сме за Ковид -19. А шкембето войвода заявяваше, че ако се наложи за дни Арена Армеец ще стане болница . Да, ясно е ,че сте готови..умираме като мухи....Всеки умрял ще ви тежи на съвестта. Но вие такава нямате... От април и до днес няма: електронни рецепти; болници само за Ковид, осъвременени протоколи за лекуващите лекари; какво изобщо има освен кражби и хаос.
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, не искат да си признаят, че вирусите се разпространяват в затворени помежения.Със или без маски - важен е престоят в помежението с вирусите.
58
5
 
12
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
В София липсваше всякакъв контрол, "кмета"Фандъкова & сие не си свърши работата и сега страдам всички.
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Статистика БългарияСПОКОЙНО ДИШАЙТЕ ЩЕ ПОИЗМРАТ МАЛКО ПОВЕЧЕ ПЕНСИОНЕРИ ДА НЕ ТЕЖАТ НА БЮДЖЕТА...КОЙТО МОЖЕ ОТ МЛАДИТЕ ЩЕ СЕ СПАСИ НА ЗАПАД И СЛЕД ТОВА ЕРДОГАН ЩЕ ВДИГНЕ"ШЛЮЗОВЕТЕ" НА СВИЛЕНГРАД И МАЛКО ТЪРНОВО И ЩЕ ЗАЛЕЕ БЪЛГАРИЯ С МЛАДИ И ЗДРАВИ РАБОТНИЦИ ОТ АФРИКА И АЗИЯ!
56
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде и в Ориента и на Балканите и в Западна Европа, огромното мнозинство от тълпата не се замисля и не постъпва отговорно, и само с контрол и наказания от страна на държавата може да се поведе в правия път.Липсва ли контрол и наказания, нищо не се постига, само съвестните търпят пасиви за сметка на добичетата.Затова когато се издаде нареждане да се носят маски, а после повелителят на добичетата захъхри как всеки трябвало сам да преценява кога да носи маска, то все едно нищо не е направено
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Статистика БългарияКАКВО ДОВЕРИЕ ДА ИМАМЕ СЕГА?
54
1
 
9
 
! Отговори
Те преди 3 години
А кой трябваше да налага и контролира, кой не си свърши работата, но ще получи бонуси, кой... Чиновници и полиция....