Кацаров към лекарите: Повече от всякога обществото се нуждае от вас!

Министърът поздрави лекарите по повод професионалния им празник
Обновена: 19 окт 2021 13:21 | 19 окт 2021 11:06, Веселина Йорданова
85
Кацаров към лекарите: Повече от всякога обществото се нуждае от вас!
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров поздрави лекарите по повод професионалния им празник – денят на Свети Иван Рилски Чудотворец, небесен покровител на българския народ.

Всяка професия има своите хубави страни, но няма нищо по-велико от това да си лекар. Имаме късмета и щастието да познаваме уникалното чувство, което изпитваш, когато спасяваш човешки живот, когато можеш да облекчиш болката на страдащия. Няма друга професия или занятие, които да въплъщават в себе си до такава степен човеколюбието и състраданието, посочва той.

В дните на пандемията, причинена от новия коронавирус, повече от всякога обществото ни се нуждае от вашата грижа, всеотдайност и отговорност.

Днес е ден, в който всички ние изразяваме нашата почит и дълбока признателност към лекаря. Днес е ден, в който трябва да почетем онези, които, борейки се за живота на пациентите си, сами станаха жертва на коварната болест. Поклон и мир на душите им!, заявява Кацаров.

По думите му медицината и друг път се е изправяла пред подобни предизвикателства, но историята не помни толкова бърза и мащабна реакция на световната медицинска общност, неизменна част от която са българките лекари.

Сигурен съм, че скоро ще преодолеем и това изпитание, в което нашите лекари доказаха отново, че заслужаваме респекта и уважението на всички, казва здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
18
 
! Отговори
И кой казва това??? преди 2 години
Нагъл, по-нагъл, кацаров...след като уволни лекари...
54
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекари - напускайте.Спасявайте се.Който е имал капка мозък се е ваксинирал, другите нека горят маски И ходят на врачки и ходжи.Представи си да си учил 15 години и после пияни ромове да те бият и обиждат защото не можеш да върнеш от мъртвите торба *** ЛОЙ която цял живот е плюскала пила и пушила.
53
5
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Нуждае ли се обществото от министър като Стойчо Кацаров?
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
плати си изследванията, да им покажеш, че оценяваш труда им
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зарад тоя утече Радев, ще се гласувам с често съзнание за тъпия чалгар като партия, пък за президент за КК, и ша в т ако вам сертификатите
50
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***.... За това ли "изчегърта" тези които те лекуваха, и които ти спестиха 800+ лева за изследвания? А другите дали са забравили че миналото лято палеше маски, а Каца? А тези, които съдеше за пари, а Каца?
49
2
 
37
 
! Отговори
Лоялен преди 2 години
Тия се подиграват с народа
48
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им ръкопляскаме не искаш ли бе Каца? На основните участници в световния геноцид? Как ли пък не.
47
3
 
10
 
! Отговори
Поздрави ги преди 2 години
със добрзорно ваксане! Това се казва поздрав!!!! Само в нашата болница зная за 5- ***, които напускат, лечение от свети Петър много скоро, наздраве!
46
5
 
27
 
! Отговори
Не е заек преди 2 години
Мерки? Днес ще ги каже, ама важат от другата. Айде, за 5 дни, най много още хиляда умрели. За комунистите човешкият живот е маловажен.
45
2
 
11
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
"Да не оставим нито един да умре от ковид без помощта на лекар."Кацаров 2021
44
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров,Кацаров...Как може да се хилиш като *** точно днес?!Нарочи лекарите за измамници,уволнихте кадърни лекари и днес се кикотиш навръх професионалният им празник!Днес,когато има толкова починали и новозаразени!Безсрамник!Лъжец!Непрокопсаник!
43
0
 
29
 
! Отговори
6то чувство преди 2 години
Аз имам чувството, че Кацаров ще го бият скоро
42
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацара и Фигуранта загробиха държавата - над 200 починали през последните 24 часа. За награда за заслугите му иска да го изберем отново
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Имаме късмета и щастието да познаваме уникалното чувство, което изпитваш, когато спасяваш човешки живот" Нагляр! Какво е чувството да ОТНЕМЕШ човешки живот? Ти само вчера си отнел 214!
40
2
 
6
 
! Отговори
Господинчо преди 2 години
До Антитяло, ако бяха 80% от хората в тази ситуация, нямаше да има вълна. разбирам въпроса и не знам защо не признават антитела, ама знам, че приказвате глупости с измислени проценти.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кацаров, "Вместо да ми се плюнчиш с мазни поздравителни телеграми, обявявай локдаун. Това чакат лекарите от теб, а не да им пращаш поздрави." Е, той им праща поздрави докато им показва среееден пръст. Какво повече искат лекарите?
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Имаме късмета и щастието да познаваме уникалното чувство, което изпитваш, когато спасяваш човешки живот, когато можеш да облекчиш болката на страдащия."Спасявал живот? Облекчавал болки? Този никога не е работил като лекар и не е прегледал и един болен през живота си. Номенклатура на НПО.
37
4
 
14
 
! Отговори
Кацаров, преди 2 години
Вместо да ми се плюнчиш с мазни поздравителни телеграми, обявявай локдаун. Това чакат лекарите от теб, а не да им пращаш поздрави.
36
3
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 години
зеленото сертификатче, щи изяде главата и на теб и на началника ти кацароff...