Без руски туристи в Европа? Кремъл: Ще плащате ли за "капризите" на Зеленски?

Призивът за забрана на руснаци да пътуват на Запад бил ирационален
771
Без руски туристи в Европа? Кремъл: Ще плащате ли за "капризите" на Зеленски?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Кремъл отхвърли като ирационален призива на украинския президент Володимир Зеленски за забрана на пътуванията на всички руснаци на Запад, като заяви, че Европа в крайна сметка ще трябва да реши дали иска да плаща сметките за "капризите" на Зеленски.

В интервю за The Washington Post Зеленски призова западните лидери да спрат да разрешават на руснаци да пътуват в техните страни като наказание за решението на президента Владимир Путин да изпрати войски в Украйна.

Няма никакъв шанс руснаците да бъдат изолирани от останалия свят, и постави въпроса дали Европа трябва да продължи да подкрепя Зеленски, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Ирационалността на неговото мислене в този случай е извън всички граници", заяви Песков в конферентен разговор с репортери.

"Това може да се разглежда само изключително негативно. Всеки опит да се изолира Русия или руснаците е процес, който няма никакви перспективи. Рано или късно Европа "ще започне да се чуди дали Зеленски прави всичко правилно и дали нейните граждани трябва да плащат за капризите му", добави Песков.

Зеленски е цитиран от "Post" да казва, че руснаците трябва да бъдат принудени да "живеят в собствения си свят, докато не променят философията си".

Още по темата
"Който и да е руснак... да ги накараме да отидат в Русия. Те ще кажат: "Тази война няма нищо общо с нас. Цялото население не може да бъде държано отговорно, нали?". Може. Населението е избрало това правителство и то не се бори с него, не спори с него, а му се подчинява".

Естония се присъедини към призива: Посещението в Европа е привилегия, а не човешко право

Естония се присъедини днес към Финландия и Латвия, които настояха ЕС да затвори границите си за руски туристи в отговор на призива на украинския президент Володимир Зеленски.

"Спрете да издавате туристически визи на руснаци. Посещението в Европа е привилегия, а не човешко право", написа в Туитър естонският министър-председател Кая Калас, ден след като Зеленски призова Запада да въведе забрана за пътуване.

Блокът издаде серия от санкции срещу Русия след нахлуването ѝ в Украйна, включително забрана за въздушни пътувания до Русия, но не забрани на руските пътници, които все още могат да влизат в ЕС с автобус или автомобил.

Калас изтъкна, че повечето от тях влизат в ЕС през източната граница на блока с Русия, което натоварва Естония, Латвия и Финландия като "единствени точки за достъп".

Финландският министър-председател Сана Марин заяви в понеделник, че нейната "лична позиция е, че туризмът трябва да бъде ограничен" и че очаква въпросът да бъде обсъден на предстоящите срещи на върха на лидерите на ЕС.

"Не е правилно, че в същото време, когато Русия води брутална агресивна война в Европа, руснаците могат да живеят нормално, да пътуват в Европа, да бъдат туристи. Това не е правилно", каза тя пред националната обществена телевизия на Финландия Yle.

Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс също подкрепи забраната, като в интервю за POLITICO миналия месец заяви, че страните от ЕС трябва да ограничат издаването на визи за руснаци, като се предвиди изключение по хуманитарни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


771
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
518
15
 
41
 
! Отговори
Праволинеен комунист преди 1 година
Пътят е един - Русия!
517
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Първан Първанов и Зорка, това е твоето семейство.
516
6
 
3
 
! Отговори
урааааааааа преди 1 година
Пелоси току що каза, че Китай е една от най - свободните държави!
515
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и без това туристите станахме прекалено много . Навсякъде в Европа е препълнено .Не е лошо малко да се поразредим. Че не се диша.
514
11
 
14
 
! Отговори
Първан преди 1 година
За да сме едно цяло с брадския руски народ, на02. 10 с бюлетина та на Възраждане! От моето семейство, скромните 3 гласа!
513
7
 
2
 
! Отговори
Еми русофобите преди 1 година
Да плащат, щом искат.
512
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френската комунистическа партия (на френски: Parti communiste français) е крайнолява еврокомунистическа политическа партия във Франция.[1] Основана през 1920 година, тя е водещата лява партия в страната през първите десетилетия след Втората световна война, но през 80-те години е изместена от Социалистическата партия и днес има второстепенно значение. Партията участва в няколко коалиционни правителства през 1944 1947, 1981 1984 и 1997 2002 година.
511
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистическата партия на Канада е втората най-стара активна партия след Либералната партия на Канада. Въпреки постоянното си присъствие като регистрирана политическа партия, КЗК поставя огромната част от акцента си върху извънпарламентарната дейност на това, което нарича "труд и движение на хората", както е отразено в програмата му "Бъдещето на Канада е социализмът".
510
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 548 Пфффф. Един нацистки режим бори друг нацистки режим. Каква невероятна драма, каква огромна идеологическа пропаст!
509
5
 
27
 
! Отговори
К О М У Н Я Г А преди 1 година
Защо за Русия се пише в раздел "Свят"? Не сме ли едно? Отдавна трябваше да сме велика руска губерния, за да се избегнат подобни недомислици!
508
2
 
5
 
! Отговори
Безпатиен преди 1 година
И за какво се борят комунистите?
507
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистическата партия на Канада е комунистическа политическа партия в Канада, основана през 1921 г. в условията на незаконност. Въпреки че сега е политическа партия без парламентарно представителство, кандидатите на партията са избрани в парламента на Канада, в законодателството на Онтарио, в законодателството в Манитоба и в различни общински правителства в цялата страна. Партията също допринесе значително за организацията на профсъюзите и трудовата история в Канада, мира и антивоенния активиз
506
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шизоик ей ти малко да се образовашКомунистическата партия на Австрия (КПА) (на немски: Kommunistische Partei Österreichs) е еврокомунистическа политическа партия в Австрия. Основана е през 1918 г., като дейността ѝ е забранена в периода на австрофашизма (1933 1945 г.). Изиграва важна роля в австрийското антифашистко съпротивително движение[1].
505
10
 
6
 
! Отговори
Якутец преди 1 година
Сибир ще се присъедини, към Велик КИТАЙ!
504
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврогейците съсипаха европа под натиска на сащ!
503
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилчета какво става на военното летище в Новофедоровки Крим. Горят 12 Су 27 и Миг 29. МО на Русия по точно *** министерство на агресията на Русия говори за невнимателно пушене на пистата и запалване на гориво. Подплашени туристи от близкия плаж говорят за 7 ракети ударили по летището. Путин искаше война и я получи. Туристите в селището панически бягат от украинския Крим към руската котора. Хаймарсите които Шойгу рапортува че ги е унищожил, атакуваха Крим от 300км.
502
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шизоик ти не разбираш и защо не си ходил на училище. Спокойно, не си виновен ти.
501
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАШКИТЕ НЕ ОБИЧАТ ЕВРОПА ТЕ СА ЕВРОФОБИ, САМО НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО Е ТОВА НАТИСКАНЕ ДА ХОДЯТ В ЕВРОПА А НЕ В ЕВРАЗИЯ
500
3
 
22
 
! Отговори
К О М У Н Я Г А преди 1 година
Мачкай, ВОВКА!
499
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шизоик да завладява Китай само че в китайско море американските натрапници. Справка - Подводният обект, който американска ядрена подводница удари миналия месец, е неизследвана подводна планина, сочи разследване на ВМС на САЩ.. USS Connecticut, подводница от клас Seawolf, работеше в Южнокитайско море, когато ... ХахахаА уж сателити навигация, обаче когато :))