Нови сблъсъци във Фъргюсън след убийството на 18-годишен

Протестиращи нахлуха в магазина, където стана трагедията
16 авг 2014 14:11, Елка Василева
182
Нови сблъсъци във Фъргюсън след убийството на 18-годишен
Снимка: Reuters

Около 200 протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията в американския град Фъргюсън, щата Мисури, след нов ден на улични протести срещу убийството на 18-годишен младеж от полицай в града преди седмица, предаде Асошиейтед прес.

През изминалата нощ протестиращи нахлуха в магазина, където стана трагедията, и започнаха да плячкосват и да рушат.

Още по темата

Реакцията бе в отговор на оповестената от полицията информация, че има доказателства, че малко преди да бъде застрелян, чернокожият Майкъл Браун е откраднал кутия с пури на стойност близо 50 долара от магазина и на излизане е заплашил един човек.

Протестиращите са започнали да замерят с камъни и други предмети полицията, притекла се в отговор на сигнала за безредици, и един полицай е пострадал. За да спадне напрежението, полицаите са се оттеглили, без да арестуват никого. Плячкосани са били и други магазини.

Близките на Браун твърдят, че като оповестява компрометираща информация за убития младеж, полицията се опитва да повлияе на  преценката на съда по делото срещу стрелялия по него полицай.

На пресконференция вчера полицейският шеф на Фъргюсън Томас Джаксън оповести, че по-рано в деня на фаталния инцидент - 9 август - Майкъл Браун и неговият приятел Дориан Джонсън са извършили кражба на пури от магазин в града. Полицаят Дарън Уилсън спрял двамата младежи, след като получил съобщение и описание за кражбата по полицейската радиостанция.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: ФъргюсънСАЩпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-смешното е, че в тоя район всички са *** и съдебните заседатели също ще са ***, които ще оправдаят полицая, защото всички са наясно онзи колко е "невинен", както в много такива случаи.
55
1
 
32
 
! Отговори
мдa преди 9 години
Снимкaтa много точно олицетворявa бъдещето нa сaщ и европa. Тъжното е, че и нaшето е същото.
54
4
 
16
 
! Отговори
Чичо Том преди 9 години
А в САЩ защо бият ***?
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма какво да го евете гущера.Него го е *** поляк и затова се мисли за поляк.Добре , че не го е африканец, защото щеше да се мисли за негггър.По-добре поляк отколкото черррнилккка
52
4
 
10
 
! Отговори
До "умният" преди 9 години
Ебахте в гущера, чалнал си се бе човек!Хващай си пътя за зоопарка ако щеш в София ако щеш в Полша или Америка, оригинален гущер си ще те вземат, ако не просто влез в психиатрия и не ни досаждай вече...
51
6
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 121Брачед, няма смисъл да му пишеш на наркомана! Той не вдява нищо!
50
4
 
16
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Полицията по цял свят вече действа така при безредици - оттегля се, докато спадне напрежението, а после по записите на камерите намира един по един всичките вандали и в панделата. И в Лондон така стана. Без сблъсъци, кървища и ексцесии, които пък изкарват още повече хора на улицата
49
4
 
14
 
! Отговори
до Дрогирания гущер преди 9 години
Вземи мерки навреме, мозъка ти е в кома
48
3
 
11
 
! Отговори
до умния гущер. преди 9 години
Пич, осъзнаваш ли, че си говориш сам. Само да не почнеш да си отговаряш.
47
2
 
11
 
! Отговори
до умен гущер преди 9 години
В жегата трябва да се приемат повече течности и да се изгбягва стоенете на Слънце, защото състоянието ти може да се влоши, ама като те гледам си цъфнал и вързал вече:(
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страдащите от дебилност янки, да си гледат ***, да не се бъркат постоянно, където не им е работа
45
1
 
8
 
! Отговори
Добре де, преди 9 години
нали си решиха расовите проблеми, социалните също. Че даже вече решават проблемите на гейовете и лесбийките. Какви са тези напрежения в страната. Какъв пример дават на света. Развалят добрият имидж на най-най държавата в света. Навсякъде по света има проблеми. И най-добре тези дето сочат с пръсти останалите, първо да си оправят собствените проблеми, преди да тръгнат да оправят чуждите.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тея черните да отиват в сиера леоне от където са им коренитечерните навсякъде са проблемв лондон като ги събираха преди сега плачат-страхували се от ебола
43
6
 
9
 
! Отговори
Чифутоебец преди 9 години
Човек е тоя, който посоча аз! А не Максим Бенвенисти или Камиза Резания;))) Само Българите са Хора, всичко друго е ***, която подлежи на изтребление и да бъде тор за нивите ни!
42
5
 
6
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
БГ е абсолютно прав, каруцара от фирма атакУ псуе, се едно жена му не му е давала половин година, а сигурно е и рускиня, мекерето бая често ползва "понял":)))
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бранник 38 - С кеф бил ур...рал върху могилата на утрепания крадец, да е жив и здрав полицая!Бранник 48 - Къв "расизъм" те гони па тебе бе? Аз съм антирасист:))))))
40
15
 
2
 
! Отговори
до бранник преди 9 години
А какво тогава е това определение "***"? Няма "***", няма "жълтури", няма "снежинки", има хора.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата ще направи коалиция с РБ, ако *** гласуват за "ранобудните" ***.
38
3
 
7
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
45 Къв "расизъм" те гони па тебе бе? Аз съм антирасист:))))))
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриотът обича страната си. Националистът мрази съседите си.