90-годишна е сред арестуваните при протест в Сейнт Луис

Още не са ясни действията на полицая, преди да застреля Майкъл Браун
Обновена: 19 авг 2014 14:09 | 19 авг 2014 09:41, Елка Василева
13
90-годишна е сред арестуваните при протест в Сейнт Луис
Снимка: Reuters

В центъра на американския град Сейнт Луис полицията задържа осем души, които блокираха входа на административна сграда в знак на протест срещу инцидента в съседния град Фъргюсън, при който полицаят Дерън Уилсън застреля чернокожия младеж Майкъл Браун. Над 120 демонстранти организираха шествие по една от улиците на града, след което се събраха пред входа на сградата и го блокираха, предаде БНР.

Още по темата

Според списание "Нейшън" една от арестуваните е 90-годишна активистка, родена в Германия, на име Хайде Епщайн, която е преживяла Холокоста в Германия.

„Правя го, откакто бях тийнейджърка. Не съм мислила, че ще трябва да го правя отново на 90. Трябва да говорим днес на другите, за да не им се налага да го правят, когато станат на 90 години“, каза Епщайн.

По-рано бяха представени данните от аутопсията, според които по Браун е стреляно шест пъти, два от които в главата. Резултатите от аутопсията накараха семейството на Майкъл Браун да настоява за арест на полицая, стрелял по невъоръжения чернокож младеж.

Все още не са ясни действията на 28-годишния Дерън Уилсън непосредствено преди стрелбата.

Публикуваните факти са предимно за чернокожия младеж в това число и видео, което го представя като крадец в магазин. Въпросният материал от охранителни камери бе пуснат от полицията въпреки препoръките от федералните власти да не правят това.

Едва днес в медийното пространство се появиха изказвания на приятел на униформения, според когото малко преди изстрелите Браун е посегнал към пистолета на Уилсън и го е ударил по лицето. Междувременно официални показания пред съдебен състав се очакват до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
8. Ти трябва да си голям *** да си вярваш , че Борисов не е от същите. Днес не им пука за комунистическото си минало. Сега са богати капиталисти , всички тези са собственици на милиони .. И изпълняват всички чужди интереси , включително ниските заплати в България !
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този чернокож е доста едър и дебел. В магазина , си взема пакета цигари и блъзка собственика и пак се връща и го хваща за гърлото и го блъзка към стената с продукти. Така се е държал и с полицая , ударил го е по лицето , плюс опита да му вземе и пистолета , предизвикателство ,което е накарало полицая да използва пистолета си ! 31 са арестувани миналите нощ от войници на националния гард , (хвърляйки бутилки и други предмети даже по репортери) . Полицията е използвала сълзотворен газ .
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
8 и никога повече герб/дпс/рб на власт. Никога повече рекет и фалити на фирми.
8
3
 
7
 
! Отговори
бай Х преди 9 години
Полицаят Дерън Уилсън нЕма ли начин да го 'земем у нас???
7
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ттттттттттттттттттттВ тоя сайт е пълно с изпушули комунистически мишки, като номер 7. За наш късмет обаче от тях не зависи абсолютно нищо, избора на народа е ясен, никога повече БСП/ДПС на власт и НИКОГА повече комунизъм
6
2
 
22
 
! Отговори
тттттттттттттттттттт преди 9 години
Как ДЕМОКРАТИЧНО му е стъпил на врата полицая.....няма мърдане братче....демокрация.........
5
7
 
14
 
! Отговори
st преди 9 години
Ай на бас че черния си го е търсил.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-голямата част от "афро-американците" :) са големи ***.Представете си *** джери, ама с пари и самочувствие...и оръжие.Две лета бях там и все по-голям расист ставах.А от другата страна омразата и расизма е по-голяма.Имат огромен комплекс за малоценност.
3
2
 
29
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Абе тези хамериканци биели повече от Путин !
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така-президент,но първо ако може да намине към нас,
1
1
 
7
 
! Отговори
! преди 9 години
Тая да не е тъщата на шерифа?