Тръмп и Клинтън – победителите от супервторника

Хилари Клинтън спечели в 7 щата, а Доналд Тръмп в 6
Обновена: 2 мар 2016 08:32 | 2 мар 2016 08:03,
44
Тръмп и Клинтън – победителите от супервторника
Снимка: Reuters

Кандидатът за президентската номинация на американските републиканци Доналд Тръмп заяви, че иска да обедини Републиканската партия, предадоха световните агенции.

"Аз съм обединител. Знам, че на хората им е трудно да го повярват. Но мисля, че ние ще бъдем по-открити и по-единни. Мисля, че ние ще бъдем една доста по-голяма партия. Мисля, че ще спечелим изборите през ноември", каза Тръмп в Палм Бийч в щата Флорида.

Вчера стана ясно, че досега в супервторника той печели първичните избори на американските републиканци в 6 щата (Джорджия, Вирджиния, Масачузетс, Алабама, Тенеси и Арканзас).

В Twitter Тръмп благодари последователно на тези щати, че са му гласували доверие.

"Това беше една фантастична вечер", каза той пред свои поддръжници в Палм Бийч и ги призова за подкрепа на първичните избори в щата Флорида на 15 март.

На второ място в лагера на републиканците засега остава Тед Круз със спечелени досега в супервторника първични избори в щата Тексас и в щата Оклахома.

Най-големият губещ в лагера на републиканците се очертава Марко Рубио от Флорида. В най-малко три от щатите, в които имаше първични избори, Рубио остана на второ място, но не успя да победи Тръмп във Вирджиния, където водеше най-активна кампания, отбелязва ДПА.

Пред поддръжниците си във Флорида Рубио каза тази нощ, че подкрепата за Тръмп намалява, докато тази за него се увеличавала.

На първичните избори във Флорида на 15 март гласоподавателите на този щат ще изпратят ясно и силно послание, че партията на Линкълн и на Рейгън и президентството на САЩ никога няма да попаднат в ръцете на този мошеник, каза Рубио, визирайки Тръмп.

Кандидатката за президентската номинация на американските демократи Хилари Клинтън пък отново атакува изказванията на Тръмп за мексиканците и мюсюлманите и посочи, че той има стратегия да раздели Америка, предаде Франс прес.

В реч, произнесена в Маями, в навечерието на първичните избори във Флорида, Хилари Клинтън, каза, че нивото на изказванията в другия лагер (републиканския) никога не е било толкова ниско.

Клинтън спечели първичните избори в супервторника досега в 7 щата - Джорджия, Алабама, Тенеси, Вирджиния, Арканзас и Тексас, Масачузетс, както и партийните събрания в Американска Самоа. Победата на Клинтън в тези щати отразява нейната силна позиция в американския Юг, отбелязва Асошиейтед прес.

Там американските цветнокожи са значима част от електоралната база на демократите и повечето от тях подкрепят Клинтън.

Бърни Сандърс спечели в родния си Върмонт, където беше приветстван от поддръжници. Сандърс победи и в щата Оклахома.

Гласуването на първичните избори и партийните събрания в супервторника продължава в някои американски щати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сащ е федеративна република, всеки щат има статут на отделна държава. Това не ви е руската федерация където Путин казва какво ще е.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНаясно съм,но друга изборна система не може да има в Сащ. Иначе изборите трябва да продължат по-дълго от мандата на президента. Не си блъскайте акъла с неща които не разбирате, то затова има и закони де...
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
36, ти изобщо наясно ли си с избирателната им система? Знаеш ли, че там няма преки избори? Знаеш ли през колко избори за делегати се преминава докато се отсеят няколкостотин делегата, които правят избора за президент, без дори да са обвързани с желанията на онези които са ги изпратили като делегати?
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В СССР-2 и С. Корея няма конспирации. Там винаги се "избира" един и същи президент!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Цион-КабалНяма да позволи Тръмп да стане президент цялата им манипулативна машина медийна работи за хилари--------"Конспиративната" машина може да си работи за когото иска, важно е гласоподавателя...
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бърни Сандърс спечели в родния си Върмонт, където беше приветстван от поддръжници. Сандърс победи и в щата Оклахома. По-точно - в Оклахома, Минесота, Върмонт, Аляска. Олигарсите във ФАЩ губят позиции, колкото и да е тъжно за Днес.бг.
29
1
 
1
 
! Отговори
А ТИ преди 8 години
До Анонименот кои си бе момче от конспирациите или от Съветския съюз
28
0
 
6
 
! Отговори
Цион-Кабал преди 8 години
До SharkНяма да позволи Тръмп да стане президент цялата им манипулативна машина медийна работи за хилари
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе ясно,конспирации отвсякъде. Също като в Съветския съюз...
26
0
 
5
 
! Отговори
Ами в преди 8 години
До Анонименнашата мила РОДИНА всеки втори българин бил станал масон или комасон ,Ами най надежния масон бил чичко цацаров
25
0
 
5
 
! Отговори
А Аз преди 8 години
До АнонименСи МИСЛЕХ ЧЕ САМО В БЪЛГАРИЯ МОГАТ ДА НАГАЖДАТ ИЗБОРИТЕ КАКТО СИ ИСКАТ ЗНАЧИ ЧИЧКО САМ ЗНАЕЛ ПОВЕЧЕ ДА МАНИПУЛИРА а хиларито е голяма ционистка и цяла еврея я поддържа а медиите са ционистки така че манипълативната машина е яко смазана
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом питате ще ви кажа и двамата са масони играят доброто и лошото ченге така другите кандидати веднага стават аутсайдери ама все тая Путин накрая ще ги направи на печена палачинка.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са го назначавали. Такава е изборната система и тя е за всички. Но другия Буш отпадна от състезанието. Що не го "назначиха"?
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 7Да , ама не! Буш загуби с много , но го назначиха ...Помниши ли?
21
2
 
5
 
! Отговори
Мосад преди 8 години
Решението е взето отдавна!Хитлери Клинтън е следващия президент на Съветските американски щати!Всичко е за публиката!И двамата са евреи , но Хитлери е избраната!Запишете си го !
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп и него ли "корпорациите" го избраха ?
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвецките другари млъкнаха. Зимата мина няма кой да ги спасява.
18
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такааа, надпреварата ще е между Клинтън и Тръмп. Който и да е , лошо за русия...
17
1
 
5
 
! Отговори
Всичко е Лъжа преди 8 години
Не мога да намеря информация в нета - дали Тръмп е масон?! Ако не е - няма да го пуснат за нищо на света.
16
0
 
12
 
! Отговори
на снимката преди 8 години
Погледнете снимката на Х. Клинтън. Хили си, а погледът и е ледено студен.