САЩ готвят кибер "послание" за Путин

Причината - предполагаемата руска намеса в президентските избори
15 окт 2016 11:00, Красимир Ангелов
111
САЩ готвят кибер "послание" за Путин
Снимка: Reuters

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън отхвърли категорично критиките, че Белият дом не е реагирал на предполагаемите опити за намеса на Русия в президентските избори следващия месец, предаде Франс прес.

"Ще изпратим послание на руския президент Владимир Путин”, каза Байдън с иронична усмивка в интервю за американската телевизия NBC. "Имаме капацитета да го направим и посланието ще бъде изпратено", подчерта той, като уточни, че това ще стане в най-подходящия момент.

Попитан дали обществото ще узнае за посланието, Байдън отговори лаконично: "Надявам се, че не."

Според телевизия NBC, цитирана от ТАСС, Съединените щати се готвят за евентуална мощна кибератака срещу Русия. Целта била да бъде засегнато руското ръководство.

Миналата седмица администрацията на президента на САЩ Барак Обама обвини Русия, че се меси в президентските избори, като е дирижирала хакването на имейлите на американски видни личности и институции. Мишена на кибератаките е основно Демократическата партия и нейният кандидат за президент Хилари Клинтън.

В сряда руският министър на външните работи Сергей Лавров определи тези обвинения като ласкателни, но смешни.

Вчера разобличителният сайт Уикилийкс публикува поредната партида електронни писма, откраднати от личния акаунт на ръководителя на кампанията на Клинтън Джон Подеста. От щаба на демократката заявиха, позовавайки се на информация на ФБР, че този хакерски удар е разследван като част от по-обща кибератака срещу ръководството на Демократическата партия, в която може да е замесена Русия.

От новите публикувани имейли става ясно, че от кампанията на Хилари Клинтън са поискали от нейния съпруг Бил Клинтън да отмени реч пред инвестиционна фирма миналата година, за да не изглежда прекалено близък до Уолстрийт, посочва АП. Самата кандидат-президентка на демократите първоначално била против анулирането, но в крайна сметка била убедена.

Платените речи на семейство Клинтън, особено доходоносните им появи на Уолстрийт, са полемичен въпрос през цялата кампания, отбелязва АП.

Според друг изтекъл имейл кандидат-президентката на демократите е заявила в частна реч пред банка Голдман Сакс (Goldman Sachs) на 4 юни 2013 г., че САЩ ще обградят Китай с противоракетен щит и ще разположат военни кораби в региона, ако той не направи повече за обуздаване на севернокорейската ядрена програма, предаде Ройтерс.

Автентичността на изтеклия имейл не може да бъде потвърдена, а от щаба на Хилари Клинтън отказаха коментар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
2
 
! Отговори
До 97 преди 7 години
Абе навремето баща ми беше на работа във "великия" *** Съюз, точно преди да се разпадне.Та тогава попадна на един полковник. От КГБ беше момчето. Всичко си признал горкия. Че търсил извънземни... След шестата ракия. Домашна от село. 55 градуса!!!
86
0
 
2
 
! Отговори
шанс преди 7 години
Да подкрепим руснаците с наша домашна ракия 53-60 градуса.Щом като са пострадали от кибератаки на самогоните .Да направи бартер за газ или петрол.Ако ли не -през зимата може да се греем на домашна ракия-който иска да я пие,който не-тя гори добре,така,че става и за отопление.Бразилците откога карат колите си на спирт от захарна тръстика и не се оплакват.Тройният препек дето излиза към 85 градуса си е направо гориво.
85
6
 
2
 
! Отговори
сериозно е! преди 7 години
В САЩ е написано приложение и е разработено за устройства работещи както на Уиндос така и на Андроид,Линукс и IOS.Приложението се самоинсталира и влошава качеството на водката произвеждана от домашните самогони.Досега нито една антивирусна система не е успяла да неутрализира това зловредно приложение.Незаразени от това ще останат само старите модели домашни самогони произведени преди 1985-та година,а те в Русия са останали много малко.Така американците щели да въведат "СУХ"режим в Русия.
84
2
 
11
 
! Отговори
акция-реакция преди 7 години
1."САЩ готвят кибер "послание" за Путин"2.Путин си го премести в другия крачол.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се съмнявам някой в Русия да пострада от такива атаки ;)))тея в САЩ си организират атаките, наемат си хора, плащат им да раздухват и да подстрекават и се наслаждават на хаоса. А в същност са си изчислили всичко. Американски избори... Сигурно и тях ги симулират на супер компютри...Иначе, най - гадната кибер атака, която съм претърпявал е била когато в 2 посреднощ комшията се спъна в лан кабела на покрива и го скъса, опитвайки да си върже нелегално кабелна телевизия...
82
7
 
5
 
! Отговори
Panaka09 преди 7 години
За съжаление пак ще пострада народа на русия, а не джуджето в кремъл.
81
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 7 години
До Анонимен 89И какво ще стане като ги извадят от гооглето.
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗападноевропеецНе разбрах западнал европеец ли си или бачкаш на някой строеж в Германия.
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 78Ние много добре знаем кой е световния терорист - ФАЩ - Фашистки Американски Щати
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88Странно как лесно се промиват мозъци.Я кажи като погледнем фактите:Срината Либия,Ирак,Афганистан,Сирия и навсякаде участва ФАЩ, плюс над 500 военни бази в света...интересно кой е агресора.Разбира се не броим атаките с дронове, навлизането с изтребители във въздушното пространство на суверенни държави и бомбардиране, опити за сваляне на правителства... и т.н.Дай да си кажем истината американската "демокрация" мирише на кръв.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая ще ги извадят и от GOOLE.
76
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимендо87До "откачения"САЩ не са обезумяли,а напротив,с този либерален президент,какъвто е Обама,са твърде търпеливи с хулиганите от Кремъл.Време е,да се вземат в ръце,защото руските агресори минаха всякакви граници.
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ обезумяха ! Психясаха .Направо са откачили .
74
2
 
18
 
! Отговори
ТОЯ ТЕМЕРУТ преди 7 години
не можа да си уреди сина като шеф на шистите в Украйна-Донбас, сега пак се пъне да ръчка баба Меца. Ама ще му отпори един зад врата, та чак в Аляска ще го прати. През Сибир
73
2
 
23
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Байдън загуби доста пари в проекта Украйна.Май ще загуби още. Какъв цинизъм, къде е презумпцията за невинност, къде са демократичните ценности, кой сега е терориста.САЩ май наистина са родината на тероризма.Този човек сам си го призна.
72
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-напред изхвърлете Русия от международната,финансова система SWIFT.
71
7
 
5
 
! Отговори
DIAVLO преди 7 години
SAHST SA VELIKI....NO KAKVO E PRIGOTVILA ILI NAMISLILA RUSSSSIA E DRYG VAPROSSS
70
2
 
22
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Това старче Байдън знае ли що е компютър и може ли да го използва самостоятелно???Майтап бе, но може да се окажа и прав! ))))А, сега сериозно!Всички държавни институции и особенно президентската, правителствената и силовите държавни институции отговарящи за сигурноста и безопастноста на РФ отдавна не работят с /на Windows и дори Linux операционни с-ми за разлика от тези на САЩ и в ЕС.Тъй, че май не само старчето Байдън не е в час с материала!
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще им спрат тока
68
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26"И какво ще направят ще хакнат фейса на Путин ли какво."Нищо такова. Просто когато Путин си включи компютъра на десктопа ще се появи клип как двама негpи *** Кабаева.