От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!

За Вашингтон обаче всички опции били на масата
271
От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!
Снимка: Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров изрази надежда днес, че Съединените щати няма да предприемат едностранно действия за решаване на проблема със севернокорейската ядрена и ракетна програма, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Надявам се, че няма да има едностранни действия като онези, които видяхме наскоро в Сирия", заяви Лавров на съвместна пресконференция със сенегалския си колега Манкьор Ндиай.

Той даде да се разбере, че Русия не приема "ядрените и балистичните авантюри на Пхенян в нарушение на резолюции на ООН", но подчерта, че това не позволява автоматично "нарушаването на международното право, като бъде използвана сила срещу Северна Корея".

По-рано днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви при посещение в Южна Корея, че страната му е за мирно уреждане на проблема по пътя на преговорите.

"Всички опции са на масата", що се отнася до това как да се отговори на Северна Корея, предупреди в същото време той.

Пенс предупреди затворената комунистическа държава да не изпробва решителността на американския президент Доналд Тръмп, нито мощта на въоръжените сили на САЩ.

"Ако трябва да изтълкуваме тази формулировка като заплаха за едностранно използване на сила... това, разбира се, е опасен път", каза в реакция Лавров. Той изрази надежда Тръмп да се придържа към линията, която е обещал да следва по време на кампанията за президентските избори в Съединените щати миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 211А какво престъпление е избиването на военнопленници? Справка Катин.
200
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лавров, купувай си памперси... ще ти потрябват.
199
3
 
3
 
! Отговори
така четох преди 7 години
Неандерталците са били канибали.
198
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютен провал на геополитическите планове на САЩ за Близкия Изток.
197
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде има един оцелял християнски град в Сирия на териториите на т.нар. бунтовници - съюзници на САЩ и ЕС, било то умерени или неумерени? Навсякъде където успяха да вземат властта с терор християнството беше начаса изкоренено, християните избити от съюзниците на ЕС и САЩ и беше въведен уахабитско-салафитски шериат!
196
15
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Напротив, другарю Лавров !Дано САЩ да действа в Северна Корея по същия начин като в Сирия.Това е единствения начин американците да бъдат наказани за безбройните безобразия, които извършиха по света.Очевидно вие руснаците нямате куража да свършите тази работа ... За съжаление !Продължавате наивно да вярвате, че може да градите някакъв Нов световен ред с американците, които се чудят как да затрият Русия ...Ким няма да прояви вашата отстъпчивост и сговорчивост.Така и трябва !
195
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив, Япония беше почти капитулирала, когато САЩ избиха полочин милион цивилни с атомната бомба. При това целта не беше военни обекти ами цивилно население. Избиването на цивилно население по време на война е военно престъпление. САЩ са военнопрестъпници.
194
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В крайна сметка,когато войната започне .... в един момент всичко излиза от контрол. Не казвам,че е хубаво атомното оръжие над градове . Но не казвам,че е хубаво и да нападаш държава , за надмощие? Точно за това Русия и Китай имат уникалния шанс да поставят Мир ,както в Сирия така и в СК. Ако го пропилеят ,значи си остават същите агресори и избират пътя на войната . Както и през ВСВ ! Защо Сталин избра да води война заедно с Хитлер ? И нападна християнския свят? Нима не може ,да откаже?
193
6
 
7
 
! Отговори
К.М.Т. преди 7 години
До Анонимен (200)До началото на ХХ век черните са били законно третирани като частна собственост в САЩ. Днес уж това е премахнато от конституцията, ама си е същото садистично отношение. Колкото до научния просперитет. При нас още прабългарите са знаели разположението на небесните тела в Космоса до пълни точности, а на Запад 14 век осъждат на кладата Галилей, защото им казва, че Земята е кълбо, а не плоскост. Колко напреднали западняци, за американците да не говорим, тях тогава ги е нямало. :)
192
3
 
3
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
До Нестор 206Тази *** опорна точка не струва. Дай нещо ново.
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пресконференцията е била на сенегалския министър на външните работи Манкьор Ндиай, съвместно с руския му колега.Като прочетох статията, останах изключително изненадан, че в нея няма и дума за мнението на сенегалския дипломат! Вместо да ни информират с официалната позиция на Сенегал, ни занимават с дребни истории!
190
5
 
3
 
! Отговори
Нестор преди 7 години
До cazzo duroВидяхме "Ижиса" на "Доналд Кук", хахахах
189
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 201Япония не беше на колене драги ми путинопитек. По различни оценки, превземането на Япония щеше да струва над 30 хил американски жертви. След ВСВ обаче, в мирно време .. в Русия масово се избиваха руснаци от собствените им вождове. т'ва сега какво е ? Престъпление, геноцид или нормално руско живеене ?
188
9
 
5
 
! Отговори
успешен експеримент преди 7 години
Това разклонение на еволюцията е постигнато благодарение на случайно подтискане на резус фактора при което е станало възможно яйцеклетката да бъде оплодена от сперматозоид на орангутан.Лавров е тържество на случайността при което теоретично невъзможен експеримент се е оказал успешен. Историята ще каже колко рускини е трябвало да пробват сех с орангутан, но е очевидно че макар и рядко кръстоската е възможна. Слуховете твърдят че дори не е като безплоден катър, а имал и дъщеря.
187
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едиснтвеното което постигна Тромпета с "високоточните" ракети беше да стане за смях!
186
3
 
3
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
До НесторНаври си ги в дупето, Несторчо/Боби/! Сармати, булави.................."Иджис" е универсална........
185
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ изполава ядрено оръжия срещу цивилни граждани, не срещу военно обекти. Изби близо половин милион цивилни. Избиването на цивилно население по време на война е военно престъпление. Япония беше на колене пред капулация, изхода от войната беше ясен, нямаше никакъв военно тактически смидъл да използват ядрено оръжия при това срещу цивилни граждани а не срещу военни обекти.
184
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШАРАН БГИначе, първият реактивен самолет - САЩпървата АЕЦ - САЩпървият компютър - САЩпървата атомна бомба - САЩ......явно имат акъл. През това време в СССР обявиха генетиката за псевдонаука.Явно от много лосиони е така.
183
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Япония напада САЩ без обявена война ? САЩ дават на над 300 000 жертви в тази война? Бомбите са заслужени ,както във войната , така и за предстоящия Мир на света! От тогава ,не е имало голям конфликт .Ирак напада Кувейт ,който е партньор на САЩ ! Либия е събори Франция ,защото се опълчиха на шефа си. Сърбия правише големи кланета посред бели години .... Посред Европа?!? Сирия , както нас през 89та искаха промяна на режима ,но диктатора ги вкара във война. САЩ не ги е атакувала до онзи ден.
182
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ето през изминалите седмици видяхме , раздвижване на американските лодки , заплахи , последваха преговори с Китай , всичко опира до масата за преговори и всички останали без сащ и русия са протежета или марионетки в тази партия шах , Тръм следва предизборните си обещания , търси диалог с руския си приятел но ще го направи по американски заради надървените чепове от цру :) ще си поделят азия и накрая ще пият водка като миротворци някъде накрай света :)