От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!

За Вашингтон обаче всички опции били на масата
271
От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!
Снимка: Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров изрази надежда днес, че Съединените щати няма да предприемат едностранно действия за решаване на проблема със севернокорейската ядрена и ракетна програма, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Надявам се, че няма да има едностранни действия като онези, които видяхме наскоро в Сирия", заяви Лавров на съвместна пресконференция със сенегалския си колега Манкьор Ндиай.

Той даде да се разбере, че Русия не приема "ядрените и балистичните авантюри на Пхенян в нарушение на резолюции на ООН", но подчерта, че това не позволява автоматично "нарушаването на международното право, като бъде използвана сила срещу Северна Корея".

По-рано днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви при посещение в Южна Корея, че страната му е за мирно уреждане на проблема по пътя на преговорите.

"Всички опции са на масата", що се отнася до това как да се отговори на Северна Корея, предупреди в същото време той.

Пенс предупреди затворената комунистическа държава да не изпробва решителността на американския президент Доналд Тръмп, нито мощта на въоръжените сили на САЩ.

"Ако трябва да изтълкуваме тази формулировка като заплаха за едностранно използване на сила... това, разбира се, е опасен път", каза в реакция Лавров. Той изрази надежда Тръмп да се придържа към линията, която е обещал да следва по време на кампанията за президентските избори в Съединените щати миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
11
 
9
 
! Отговори
Henry Ford преди 7 години
Брутен вътрешен продукт в USD :1 United States 17 419 000 000 0002 China 10 354 831 729 3403 Japan 4 601 461 206 8854 Germany 3 868 291 231 8249 India 2 048 517 438 87410 Russian Federation 1 860 597 922 763Коментарите са излишни !Не ми говори за бруто продукт- кажи ми какви са ти нето разходите! Имало едно време славна Римска империя!Прочети още на: dnes.bg/usa/2017/04/17/ot-kremyl-dano-sasht-ne-deistva-v-severna-koreia-kato-v-siriia.338311
160
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея и управляващата династия Ким са рожба на Русия и като такава притежава най-отвратителните черти на създателката си.
159
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достатъчно е да видиш кои са малобройните съюзниците на Русия (Иран, Сирия, КНДР и Хизбула) за да си направиш извода що за негодници живиет в тая страна и що за негодници я управляват. Няма и една причина Русия да бъде уважавана и харесвана от цивилизованата част на човечеството.
158
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА РАЗЛИКА ОТ САЩ!!! ПУТЛЕРОЦИД НЕ Е НАПРАВИЛ НИТО ЕДНО ДОБРО ЗА СВЕТА!!!ЗА МОМЕНТА ПУТЛЕРОЦИД Е НАПРАВИЛ САМО ЗЛИНИ КАТО СЕ ПОЧНЕ СЪС ИЗБИВАНЕТО НА ХРИСТИЯНИТЕ В УКРАЙНА ЗА ДА ИМ КРАДЕ ЗЕМЯТА СПРАВКА ЛУГАНСК И ДОНБАС И СЕ МИНЕ ПРЕЗ СИРИЯ ИЗБИ НАСЕЛЕНИЕТО И ЗА ДА ОКУПИРА ТЕРИТОРИЯТА ИМ И СЕ МИНЕ ПРЕЗ ИРАН РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ НА КОЙТО ДАДЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ДА ЗАПЛАШВАТ ХРИСТИЯНИТЕ С НЕГО!САМО СЛУГИ НА ДЯВОЛА И АНТИХРИСТИ ПОДКРЕПЯТ ПУТЛЕРОЦИД!
157
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе я прочетете малко, какво говорят руски топ-учени и инженери, ЖИВЕЕЩИ И РАБОТЕЩИ в Русия за руското правителство, преди да си фантазирате за сравнения Русия- Западен свят. Когато чуеш човека да казва, че му е тъжно да гледа, как колегите му отивали в САЩ, защото в Русия взимали, колкото шофьор на автобус и... ти е ясно (приликата със всяка друга бивша социалистическа страна не е случайна)!
156
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 168ДА ДА ! КАЖИ КАЖИ НА ХОРАТА КАК ФИРМИТЕ НА РУСИЯ И САЩ СИ ПОДЕЛИХА ПЕТРОЛА НА ИРАК!!!!
155
3
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
гледам коментарите на хората - образовани! жалкото е че са израстнали в комунистическия режим и сега го мразят а с факти други не се съобразяват! само 2 факта:- нашата армия преди и сега и уважението на Света към нея - взаимоотношенията м/у хората в България без значение етнос религия и материална зависимост! че то няма хора вече ... :) те избягаха в мечтаната Хамерика!
154
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе аз се надявам че няма. Северна Корея традиционно плаши Южна Корея и САЩ с война, обаче си остава с плашенето.Същото важи и за САЩ спрямо Северна Корея.
153
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 106Ти завършил ли си някакъв университет? Прочел си някъде ***, тенденциозна класация, направена от американци, разбира се. Знаеш ли какъв критерий има заложен:"Каква заплата ще получава завършилият този университет?". Велико! Излиза, че МГУ е по-назад примерно от университета в Галвестън! Къде е това, знаеш ли, умното на мама,дето онази комунистическа медсестра го изтърва на мозайката в родилното и то падна на ***! Руската наука и образование са признати по цял свят!
152
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен а колко земя ФИНАНСОВО ИКОНОМИЧЕСКИ Е ПРИДОБИТА ОТ САЩ ФИРМИ А?
151
2
 
3
 
! Отговори
КЛАСАЦИЯ БВП 2016 преди 7 години
До класация 2015 със специални поздрави :) данните предполагам че са достатъчно достоверни:https://cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2001rank.html
150
3
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
не ми дават власт защото ще направя погром над САЩ - това са надути нешасници които се бъркат навсякъде и само харчат за да печелят и всичко е в парите - няма човеци! и живеят на кредит простите хора! защо драги искате да приличме на тях бре управници - какво толкова има в това САЩ! никакви ценности само ГМО!
149
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До анонименДа метровите радари не стават за определяне на точното положение на самолета грешката е някъде 250 до 400 м в зависимост по коя ос мериш Но за това всички ракети на с300 имат или инфрачервена глава или активна радарна глава за насочване за с300 само ВИП ракетите имат активна глава за насочванеПросто комплекса доставя ракетата в района а от там насетне на 500м никакъв СТЕЛТ не може да те спаси
148
19
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 7 години
Лавров е най-жалкия и неграмотен външен министър, който Русия е имала.
147
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛКО ЗЕМЯ ОТКРАДНА САЩ В ЛИБИЯ , ИРАК , ЕГИПЕТ ПИТАМ АЗ КОЛКО!!! ОТГОВОРА Е 0!!!А СЕГА КАЖЕТЕ КОЛКО ЗЕМЯ ОТКРАДНА ПУТЛЕРОЦИД В УКРАЙНА И КОЛКО ЗЕМЯ ОКУПИРА В СИРИЯ ДА КРАДЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ИМ БОГАТСТВА И ДА ПРЕЧИ НА ИЗЛАГА НА ГАЗ ОТ ТАМ ЗА ДА МОЖЕ ПУТИНИСТАНА ДА СИ ПРОДАВА ГАЗА НА ЕВРОПА!
146
2
 
6
 
! Отговори
до 155 преди 7 години
Аз пък да ти кажа, че и в сантиметровия диапазон, ако обърнеш поляризацита на сигнала в негативна, всички "невидими" птички стават видими, ще и с по-големи размери.
145
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИРАК БЕШЕ СЪСИПАН НЕ, ЗАЩОТО САЩ ОТИДОХА ТАМ А ЗАЩОТО САЩ СИ ТРЪГНАХА!!!!!!!!САЩ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАМЕСЯТ В СИРИЯ И ДА СВАЛЯТ РЕЖИМА НА МАСОВИЯ УБИЕЦ БАШАР И ПУТЛЕРОЦИД ТАМ! НО ОБАМА БЕШЕ ПЪЛЕН СТРАХЛИВЕЦ!
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
авторката на статията е сгодна женица
143
8
 
15
 
! Отговори
до 156 преди 7 години
САЩ 17 трилиона БВП, борчове за 20 трилиона! Аре махай ги тези просяци.
142
8
 
13
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 7 години
На класацията за БВП 2015 се вижда че икономическата "мощ" на Русия е по-малка от тази на Италия...И смешно и тъжно...