От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!

За Вашингтон обаче всички опции били на масата
271
От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!
Снимка: Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров изрази надежда днес, че Съединените щати няма да предприемат едностранно действия за решаване на проблема със севернокорейската ядрена и ракетна програма, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Надявам се, че няма да има едностранни действия като онези, които видяхме наскоро в Сирия", заяви Лавров на съвместна пресконференция със сенегалския си колега Манкьор Ндиай.

Той даде да се разбере, че Русия не приема "ядрените и балистичните авантюри на Пхенян в нарушение на резолюции на ООН", но подчерта, че това не позволява автоматично "нарушаването на международното право, като бъде използвана сила срещу Северна Корея".

По-рано днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви при посещение в Южна Корея, че страната му е за мирно уреждане на проблема по пътя на преговорите.

"Всички опции са на масата", що се отнася до това как да се отговори на Северна Корея, предупреди в същото време той.

Пенс предупреди затворената комунистическа държава да не изпробва решителността на американския президент Доналд Тръмп, нито мощта на въоръжените сили на САЩ.

"Ако трябва да изтълкуваме тази формулировка като заплаха за едностранно използване на сила... това, разбира се, е опасен път", каза в реакция Лавров. Той изрази надежда Тръмп да се придържа към линията, която е обещал да следва по време на кампанията за президентските избори в Съединените щати миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
5
 
4
 
! Отговори
Нестор преди 7 години
До cazzo duroМалкия, най - модерното ядрено оръжие на САЩ е от 1975, за справка на Русия е "Сармат" - 2016, "Булава" - 2012, РС 24 - "ЯРС" - 1994. Сега избистря ли ти се защо на никой не му пука кое поколение изтребители тества САЩ?
180
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШАРАН БГХирошима и Нагазаки - ВСВ Виетнам - терористи подпомагани от СССР опитват военен преврат. Законното виетнамско правителство търси помощ от САЩКорея - същата работа. За сметка на това, Сталин изби десетки милиони руснаци в мирно време.Браво !
179
1
 
5
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
То за Русия - нищо хубаво - ясно. Ама и в САЩ много разум - много нещо. Като почнеш с Хирошима и Нагасаки, преминеш през Корея и Виетнам, после в по-ново време През Сърбия, Ирак и Либия, че стигнеш и до Сирия .... Всичко става с много разум и непременно със санкции на Съвета за сигурност при ООН. Разумът е водещ в Клуба на богатите християни!!?? Ами ние, бедните в кое кафене сме ?
178
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Дончо отдавна се е разбрал с китайския генсек за изаптяването на Ким. Затива руските *** са толкова злобни и неадекватни.
177
5
 
6
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Имаха шанс след разпада на СССР и с помощта на запада да станат нормална държава. Трябваше им още 2-*** като Горбачов. Но монголоидната им кръв ги тегли към агресия. Както казваше герм.политик - Горна Волта с ядрено оръжиеВсеки който може бяга от ***! А Лавров да внимава да не му наложат санкций и изгонят щерка му от САЩ !
176
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗА РАЗЛИКА ОТ САЩ!!!Прав си! Мръсни хамериканци! Гадове!! Само за ден плащат колкото минималната работна заплата за МЕСЕЦ в Русия!! Провокация!! Долу САЩ!! :)
175
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ и НАТО отново дават време на Китай и Путин да свършат работата с диалог ?!? Ако те отново, не направят нищо за света - да спрат ядрената програма за военни цели на СК. То бъдете сигурни ,че при нов опит за ядрена бомба, САЩ и НАТО ще нанесат удар по глупавия и нагъл шишко.Нито ЮК нито Япония са длъжни да трая вече този тормоз.
174
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Различни светове 181Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...==ами нормално е някои "хора" да си мислят вече и за марс , след тук оглозгаха всичко до шушка, пък пусто гърло и желание за власт - искат още и още ...
173
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Русия иска да е някакъв фактор трябва да разбере ,че старата идеология не работи. Трябва да поеме курс с големите и да се грижи за света с хубави или лоши работи. Не може да защитава само военни престъпници и да чака одобрение. В света има закони,както на държавно ниво и някой трябва да се грижи за тях. Много по-добре ще е Русия да влезе в клуба на богатите християни, където разумът е водещ!
172
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До граничарЗа какво бе русофилски? Хвани генерала па удари подполковника. Такавае ситуацията.
171
5
 
7
 
! Отговори
граничар преди 7 години
СЛАВА НА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И ВЛАДИМИР ПУТИН
170
2
 
5
 
! Отговори
tony t преди 7 години
Какво стана със ,,страховитата" c 400 във Сирия ?
169
4
 
0
 
! Отговори
ЗА РАЗЛИКА ОТ САЩ!!! преди 7 години
До Анонимен с Разликата.Този, когото величаеш те е вързал на къса каишка за едно дърво като куче, на което е отнел свободата, дава ти от време нА време трохи хляб от нивата, която формално е твоя и ти си обработвал, но той ти взема всичко. И като същото куче ,гладен и измършавял, очаквйко го да те погали с погнуса по въшливата глава и да ти даде поредната порция трохи, въртиш щастливо опашка и лаеш по когото ти е казал. Иначе няма трохи за теб . Да. Щастливо вързано куче! :)
168
3
 
4
 
! Отговори
:) :) преди 7 години
абе хубаво си чешете комплексите оприличаеайки се с някоя отдвете ядрени сили, ама жълтурите южно и източно от северна корея берат душа тоз шоумен отвъд океана да не пимисли че са елемент от някоя електронна игра....
167
6
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
До Различни светове ...Хората в нормалния свят се радват на децата си, живота, природата.......Вечер обсъждат коя дестинация за екскурзия ги устройва, дали тази година да сменят колата с нова или дали могат да си позволят по-голяма къща на базата на доходите си. Нормални, човешки неща. И имат оргазми по време на секс. Не, при гледане на паради с железа за убиване. Това са нормалните хора...
166
14
 
13
 
! Отговори
Различни светове ... преди 7 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
165
10
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
До БобиСтига, бобчо, стига. Вземи си копейките за постовете и пий една водка. Искрено се надявам, че днес ще е водка по случай празника а не преперат за вана. Работохолик си, евала. То какво ли не изсмука от пръстите си да ни "убеждаваш", че бедната и разлагаща се Русия може да противопостави нещо на САЩ и НАТО. "Кауза пердута". Докато руснаците още се потят за изтребител 5-то поколение /поне още 10г./ изпитанията на Х-37 приключиха. Шесто поколение. Шах и мат! Наздраве, боби!
164
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този евразийски пpимат няма никакво морално право да говори за международно право след като най-грубо го нарушиха в Украйна с анексията на Крим и нахлуването с войски в Донбас и Луганск. Но руските управници отдавна са скарани с морала.
163
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този евразийски пpимат няма никакво морално право да говори за международно право след като най-грубо го нарушиха в Украйна с анексията на Крим и нахлуването с войски в Донбас и Луганск. Но руските управници отдавна са скарани с морала.
162
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Външният министър на Русия Саркис Кантарян, дипломата докарал безброй беди на човечеството, от Украйна до Сирия и КНДР.