Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!

Пхенян заплаши да изстреля най-мощната водородна бомба
Обновена: 22 сеп 2017 08:11 | 22 сеп 2017 08:10,
307
Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп "умопобъркан" и го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея.

Това предадоха световните агенции, цитирайки севернокорейската агенция КЦТА.

Според Ким, Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той го определи още като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

Още по темата

"Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република", се казва в изявление на Ким Чен-ун, цитирано от БТА.

То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник. В нея той нарече Ким Чен-ун "Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия" и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Ким Чен-ун определи речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН като поведение на умопобъркан. Той каза, че изказването на Тръмп го е убедило, вместо да го уплаши или да го спре, че пътят, който той е избрал, е правилен.

Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.

Междувременно севернокорейският външен министър И Йон-хо обяви, че страната му може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на Тръмп.

Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В отговор на въпрос на репортери дипломат номер едно на Пхенян уточни: Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун.

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 186Абсолютно вярно. Заселват се там с балканския си манталитет, не че американците са кой знае какви. Но то няма разлика между чалга манталитета и американския - все едно - ядене, пиене, безразборно ку.рвуване на кухи хора с кух живот.
165
6
 
7
 
! Отговори
Андрейчо преди 6 години
Това политическо джудже заслужава много по-рано от всеки друг да изчезне от лицето на Земята!Той си въобразява,че едва ли не е Господ на планетата-всички трябва да се съобразяват с щуротиите му,които застрашават съществуването на ЦЕЛИЯ СВЯТ!Ако той изпълни заканите си/ а се вижда,че акълът му е твърде малко ище го напраи /няма да остане живо същество на планетата.А виновните са други-чичко Путин и китайците, кои то скрито го потупват по рамото и му ръкопляскат - затова това човече се ежи !
164
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои задавал ли си е въпроса защото много велики дипломати и от Изток и от Запад са казали че ако САЩ престанат да са световен жандарм то тогава света със сигурност би станал много по не сигурно място!!!Има много статии по въпроса и то все от признати дипломати!Що се касае до ядрения мерак на С.Корея то бих казал че на луд не е здравословно за всички да разполага с оръжия за масово унищожение!И не си мислете че ако САЩ бъдат сериозно заплашени ще остане нещо от С.Корея!
163
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един човек да има смелостта да им каже истината в очите на американците
162
2
 
0
 
! Отговори
до 186 преди 6 години
що да не се заселят. тука на такива агитатори като тебе ли да слугуват.
161
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 183Нашите социалисти карат Ролс Ройси и Бентлита...тц... на салам "народен" са...
160
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социализмът в Северна Корея е ала-бала.Нашите социалисти карат Ролс Ройси и Бентлита.
159
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама "наши" путински хора се плюят с речника на 15 годишни по световните медии-безценно
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 178Китай е на страната на САЩ,..дали ?аз повече виждам като храсталаци мечката и белоглавият орел, въпреки, че се "дърлят" пред офцете ... щото няма как да не дърлят ..."забранено е" да не се дърлят инак ше угасне "двигателя на колата"дракона е малко по-друга бира...над 1 млрд са все пак - маса огромна по чужда *** лесно не играе
157
16
 
6
 
! Отговори
факт преди 6 години
Някой се въобразяват че Русия и Китай били съюзници срещу Запада.Китай си има сои планове,като икономиката на страната е изцяло свързана със Запада.Вийна със Запада значи край за Китай.Н кой ще си продават стоката,на бедния руснак.Русия има 140 милиона население.Само ЕС е със 500 милионно население и то платежоспособно.Русия никой не я брои за нищо.Играта е между Китай,САЩ и ЕС.Само с бомби не става както си го мислеше Путин,ама той горкия,както каза Меркел веднъж,живее в един друг свят.
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Членска карта 7Щом го е казал, значи ще го стори, сериозен човек е!==:))))
155
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай е на страната на САЩ, а ако русия се опита да си изстреля ракетите, то повечето ще гръмнат в силозите, а останалите ще бъдат свалени от ПРО, което вече е изградено.Да не говорим, че междувремено хиляди ракети ще литнат към москва и останалите им градове за да формират и хиляди нови слънца и радиоактивно стъкло.Шах и мат за руските фашисти, за това и не шават много а само се молят на килимчето на колене.
154
2
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Щом го е казал, значи ще го стори, сериозен човек е!
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ба...а,ще дръпнат всички водороди и какво ще оставят да ги замести.
152
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия, Китай и Северна Корея ударят ли САЩ с ядрено оръжие краварите няма да имат време дори да пpъднат.
151
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я гледай....Да, ама и САЩ ще бъдат превърната в димящ кратер.
150
2
 
7
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
До Анонимен 155 Да , ама ще има и ядрени ракети летящи в обратната посока. Така че кратерите ще бъдат два.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 169 ктб демократите ограбиха народа , ако има режим ,надали тези мишоци щяха да си позволят този золум , аман от демократи крадливи
148
1
 
4
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
До Анонимен 153 Как ще очакваш в състезаниета магаре да победи кон? Хайде пуснах ти стръв.Налапвай кукичката.Хи , хи...!
147
12
 
17
 
! Отговори
Смешници преди 6 години
Гледам, че тука има доста фенове на Ким и на режима му! Отивайте да живеете там бе! Дори няма да можете да си тролвате, щото няма да имате интернет! Аман от неадекватници.Заради такива недоразвити мозъци, като вашите се случи КТБ, случва се санирането, случиха се и последните 30 години, защото номера не е само да приказваш глупости в интернет, ами като те окрадат, да можеш да се усетиш.