Обвиниха 13 руснаци за намеса в президентските избори в САЩ

Според обвинението те са искали да всеят смут в политическата система
Обновена: 17 фев 2018 07:13 | 16 фев 2018 22:40, Красимир Ангелов
156
Обвиниха 13 руснаци за намеса в президентските избори в САЩ
Снимка: Reuters

Тринайсет руснаци и три руски юридически лица бяха обвинени днес като съучастници в заговор за намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., обяви федералната прокуратура, цитирана от Асошиейтед прес.

Обвиненията, издадени от службата на специалния съветник Робърт Мълър, сочат, че руснаците са пускали в социалните медии лъжливи постинги и реклами от името на уж американски граждани. Целта на измамата е била да се разколебае общественото мнение по време на предизборната надпревара между републиканеца Доналд Тръмп и демократката Хилари Клинтън.

Според обвинителните актове извършителите са желаели "да всеят смут в политическата система на САЩ, включително и в президентските избори от 2016 г."

Тези обвинения, които включват заговор, киберизмама, банкова измама и кражба на самоличност, са най-конкретните откакто се заговори за намесата на руски хакери в изборния процес.

От лятото на 2016 обвиняемите са публикували фалшиви обвинения към демократите, призиви към малцинствата да не гласуват, невярна информация за Клинтън и мними изявления от американски граждански организации.

След изборите руснаците са организирали политически акции в подкрепа на Тръмп. Двама от обвиняемите са обиколили голям брой щати, за да използват местни компютърни системи и да изглеждат като американски граждани, се казва в обвинителните актове.

Обвиненията са резултат от разследването на екипа на Робърт Мълър за евентуална руска намеса в изборите и за евентуални връзки между предизборния щаб на Тръмп с Кремъл. До днес екипът на Мълър е предявил обвинения към четири американци, сред които бившия съветник на Тръмп по националната сигурност и бившия шеф на предизборния му щаб.

Сред обвиняемите са 12 служители от базираната в Санкт Петербург "Агенция за интернет изследвания", допълни ТАСС. Те са Михаил Бистров, Михаил Бурчик, Александра Крилова, Анна Богачова, Сергей Полозов, Мария Бовда, Роберт Бовда, Джейхун Асланов, Вадим Подкопаев, Глеб Василченко, Ирина Каверзина и Владимир Венков. ТАСС цитира и съобщение на американското министерство на правосъдието, че Вашингтон ще поиска обвиняемите руски граждани да бъдат екстрадирани в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: САЩруснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с вагнеровата трилогия . Вече в сирийският корпус на Русия е въведен памперс като задължително оборудване и по едно кръстче да се кръстят всеки ден когато се събудят живи
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
99 Praw si Шаренковата и Митьо Гестапото така наречните Тръмп общество хахахаахахха
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наред са българските русофили, те работиха яко по избирането на Тръмп.
81
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отличнен ден! започва с тоя хубав виц...иначе не възприемам написаните глупости!
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано в щатите да им признаят живота в путинскаа русия за пролежано в затвора време. Ако в САЩ наистина има правосъдие би трябвало да им го признаят и съответно да им намалят присъдите с толкова.
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 92Путин е безсмъртен, ще живее вечно!Не знаеш ли??
78
4
 
9
 
! Отговори
**** преди 6 години
Безсилието води до обвиняване на всички останали за твоите провали и неуспехи,тава са краварите които не виждат гредата в своето око,а се хващат за сламката на чуждото.И ние ги имаме за наши партньори,а те дали гледат на нас като такива,нека отговорят на това русофобите ?
77
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До boikoНяма да им се размине и на тази група обикновени руски пpocтаци. Путин няма да живее вечно.
76
6
 
3
 
! Отговори
boiko преди 6 години
Ако това бяха българи щяха вече да са екстрадирани в САЩ, но тъйкато са руски граждани, малко ще се забави тяхната екстрадация и ще бъдаат екстрадирани малко след кукуво лято!
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даа!Първоначлно подържали Трамп,а след победата му -организирали митинги против себе си!Нямам думи - това може да се роди само главата на шизанути тиквеници!
74
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примката около врата на хибридчика Путин се затяга. Ръководството на фабриката за *** в Санкт Петербург т.н. Агенция за изледване на Интернет е в списъка на 13-те влъхви. Начело е собственика на агенцеята изпълняващ и длъжността готвач на Путин товариш Пригожин, същият товариш готвач е собственик и на печално известната армия Вагнер. Готвачът стана пълководец на армия през 2015г когато бившия собственик на разгромената от американците армия Уткин, беше геройски убит от украински снайперист.
73
11
 
7
 
! Отговори
патриот преди 6 години
руснаците тъй като са пълни неудачници и завиждат на много държави по света се напъват тези държави да се провалят и водят подривна дейност и пропаганда. У нас се наблюдава същото. Плащане на *** за антибългарска и анти европейска пропаганда. Много им липсват на руснаците робски народи за да ги крадат и обират по братски.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смятай какво разузнаване имат, даже имената на троловете знаят.
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки глупости! А дарскачите от изданията на отворени общества не се ли намесват във всеки дебат у нас, дори тук е пълно с такива? Постоянен вой против Русия? Докога с тая омраза? Вече ми се повръща от тия американци, не мога да ги търпя, както едно време комсомолците, същите досадни неителигентни плоски *** са! Аман от тая глупава пропаганда! Не вярвам и една дума на сороските медии! Като лъжливото овчарче сте!
70
2
 
16
 
! Отговори
Jimmy преди 6 години
Мале това ли можаха да скалапят за 2 години:))) Тия *** стават все по жалки и противни:))
69
9
 
5
 
! Отговори
АПАЧ преди 6 години
Имали още вата за пърлене
68
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Републиканския слон изклати руския медвед чак вова кагебейски легна болен
67
5
 
17
 
! Отговори
Banshee преди 6 години
САЩ стават смешни и жалки (каквито са си всъщност) с тези обвинения.За всичко им е виновна Русия
66
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай доналд пърли още медвежи ватенки да знаят московските *** че мястото на маточката им е на жопата на света
65
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13 руснака можели да разклатят велика Америка.Голям смях!!САЩ май станаха регионална сила!!!!