Русия видя втори боен US миноносец в Черно море

"Карни" и "Рос" ще провеждат операции по сигурност
19 фев 2018 07:40,
299
Русия видя втори боен US миноносец в Черно море
Снимка: Reuters

Втори американски ескадрен миноносец – "Карни", навлезе в акваторията на Черно море.

От пресслужбата на Шести американски флот заявиха, че "Карни" "се присъединява към миноносеца "Рос" за провеждане на морски операции за сигурност", съобщава ТАСС.

"Навлизането на втори кораб на военноморските сили (ВМС) на САЩ се извършва в рамките на графика, който позволява на ВМС на САЩ да подържат оперативно присъствие в района", се казва в документа.
"Нашето решение да изпратим едновременно два кораба в Черно море е прието по-рано, а не като реакция на каквото и да било", се казва в изявление на Кристофър Грейди, командир на "Карни".

"Ние работим в избрано от нас време и с избран от нас темп в този стратегически важен район. По своята природа корабите се явяват гъвкави и мобилни сили и ВМС (на САЩ) в уникален вид осигурява надеждна защита на интересите ни по целия свят", продължава той.

В изявлението се подчертава, че за последен път два кораба на ВМС на САЩ са се намирали в Черно море по време на учението "Морски бриз" през 2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До " Питам русофилите: "Много си изостанал с материала .Точно затова и питаш .
233
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските хиперзвукови ракетипревърнаха американскитесамолетоносачи - 20-тина на брой , в купища желязо .Милиардите долари на данъкоплатцитесе изпаряват пред очите имзащото срещу хиперзвуковитеракети те са просто едни големиудобни мишени .
232
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** (208)Ти, мульо, някога чувал ли си с края на задръстените ти с ушна кал немити уши за Договора от Монтрьо от 1936 г.? В него пише, че черноморските страни могат да имат колкото си искат с колкото могат тона бруто-регистър военни кораби в Черно море. Но...Внимавай, ще изпитвам и ще дърпам уши, нечерноморските страни имат ограничения. Прочети ги! Касаят срок на пребиваване - 21 дни и тонаж, сумарен! На гости, на кафе, на ***! *** неграмотен!
231
3
 
2
 
! Отговори
до фантаста 235 преди 6 години
Най-добре си набери на търсачката X-37B и TR-3B и спри с фантазиите!
230
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същото е и в сащ . Лидлоткриват и там магазинии американците чакат наопашки да влязат на откриванетоим .
229
0
 
9
 
! Отговори
42 преди 6 години
До 229Пишеш глупости. Бюджетът за отбрана на САЩ е над 700 млрд. долара, като превъзхожда този на Русия и Китай взети заедно. Русия има скромен военен бюджет от 59.9 млрд. долара и вече се слави на оръжейните пазари като производител на евтини и качествени военни технологии, и не само сега. Американците харчат огромните пари и заради многото военни бази по целия свят - над 200 на брой, които струват много пари, както и заради разпръснати бази и на флота и ВМС.
228
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато 10 ясновидецапредсказват 3СВ значитя наистина ще се случи .Въпросът не е дали , а кога .
227
2
 
6
 
! Отговори
до231 преди 6 години
Прав си. В Москва лади няма , или се броят на пръсти. В центъра е автошоу и парвенющина - суперлуксозни коли , прескъпи ресторанти - всичко е много добре подредено за олигарсите. Освен , че няма лади ,в Аерофлот не ползват руски самолети -- само Еърбус Останалото население духа супата, - борша. По магазините за ядене продават нискокачествени продукти - които у нас никой няма да купи. До гастронома има и частни щандчета с вносни продукти на тройни и четворни цени. Руски феодализъм.
226
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господството на сащ свършва .Следващата оръжейна гонка затях ще е непосилна и съсипваща .Всяка страна , която се обвърже стях ще пострада .
225
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
233 Praw си за 20 пъти , но се измерва в проценти също. На времето СССР е давал до 25%от БВП за армията за това и фалира накрая смята се че днес Северна Корея дава 30%, а ние не можем да стигнем 2%
224
2
 
3
 
! Отговори
до 229 преди 6 години
Военният бюджет се измерва не в проценти, а в долари, а разликата е 20 пъти повече за Щатите
223
0
 
0
 
! Отговори
Ванката преди 6 години
Купих си *** трета употреба.Супер е.
222
4
 
4
 
! Отговори
до229 преди 6 години
ти кога беше последно у Русията че знаеш кое стига и кое не, че и още лади сънуваш...
221
1
 
4
 
! Отговори
чебуРашка преди 6 години
Ужасно.
220
7
 
7
 
! Отговори
Военен бюджет преди 6 години
Руската федерация има 2 1/2 пъти по голям военен бюджет от този на САЩ - като процент от БВП. Затова в Рашата няма много за ядене и санкциите се отразяват зле на обикновените руснаци. БВП на Русия емного малък и всичко отива за оръжие, нема пари за нови модели лади и тем подобни екстри.
219
5
 
6
 
! Отговори
гого преди 6 години
не парите като количество а способностите които осигуряват за армията са важни. Ако едно Су е 10 пъти по евтино от един раптор защо да не е такава разликата в бюджетите. А колко раптира е пи добър от Су то е спорно.
218
3
 
8
 
! Отговори
:):) преди 6 години
като питаш русофилите, те да те попитат ми защо русия с 40 милиарда военен бюджет е такава заплаха за 800 те на САЩ
217
8
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
*** е вредно държавно образование, което подлежи на разтуряне, демилитаризация и превръщане в добивно-индустриална зона на цивилизованите народи.
216
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 221 - па,те могат ли да стигнат до там? плашат гаргите, тия алкохолици!
215
5
 
9
 
! Отговори
Питам русофилите: преди 6 години
Защо Русия като е велика и непобедима, според вас, има за 2018 г. военен бюджет от 40 милиарда $, а военният бюджет на Щатите за 2018 г. е 800 милиарда $?