Русия видя втори боен US миноносец в Черно море

"Карни" и "Рос" ще провеждат операции по сигурност
19 фев 2018 07:40,
299
Русия видя втори боен US миноносец в Черно море
Снимка: Reuters

Втори американски ескадрен миноносец – "Карни", навлезе в акваторията на Черно море.

От пресслужбата на Шести американски флот заявиха, че "Карни" "се присъединява към миноносеца "Рос" за провеждане на морски операции за сигурност", съобщава ТАСС.

"Навлизането на втори кораб на военноморските сили (ВМС) на САЩ се извършва в рамките на графика, който позволява на ВМС на САЩ да подържат оперативно присъствие в района", се казва в документа.
"Нашето решение да изпратим едновременно два кораба в Черно море е прието по-рано, а не като реакция на каквото и да било", се казва в изявление на Кристофър Грейди, командир на "Карни".

"Ние работим в избрано от нас време и с избран от нас темп в този стратегически важен район. По своята природа корабите се явяват гъвкави и мобилни сили и ВМС (на САЩ) в уникален вид осигурява надеждна защита на интересите ни по целия свят", продължава той.

В изявлението се подчертава, че за последен път два кораба на ВМС на САЩ са се намирали в Черно море по време на учението "Морски бриз" през 2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
8
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Ти въобще имаш ли идея какво е бара? Барата е рекичка, а не гьол.САЩ ще седят тук докат не опнеме кожата на стръвницата.
213
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обща европейска армия е крайно необходима за да може НАТО да бъде закрито и американските терористи да си заминават обратно в ***. Да си вдигат чукалата и всичките смешни бази и да се махат. САЩ и Великобритания не са желани. Те са чужд елемент крайно вреден за Европа.
212
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Руснаците изпратят ракетните крайцери Варяг и Петър Велики близо до флорида какво ще стане ?
211
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хехе България е в ЕС и НАТО и съюзниците са добре дошли
210
5
 
10
 
! Отговори
хехе преди 6 години
и така да го гледам ...и ина4е да го гледам .....и бат Бойко да сушам...и Корнелиева да наблюдавам...и Меркел да 4ета ......абе нямат място Американците в нашата бара (4ерно море)....Русия ако прати някой миненеосец в Мексиканския залив ...ко ли ша стане ....недай боже да е от ония ...ракетните миненосци ...дето от Каспийско море стреляха у Сирия ....
209
8
 
21
 
! Отговори
Su-35 преди 6 години
Мразя НАТО защото е създадено за да обслужи американския стремеж да си разположат войските по близо до руската граница и да държат европейците като заложници. НАТО разделя Европа на две части като конфронтира едната част с най-голямата европейска държава - Русия. НАТО пречи на развитието на европейските държави като спира всеки важен проект. САЩ ги е страх от силна Европа защото те не произвеждат нищо съществено. Силни са само в услугите. Обединена Европа може да бъде защитена военно от Русия.
208
6
 
9
 
! Отговори
хехе преди 6 години
теа с тези свои миненеосци си търсят боя ..... кога ли ще из4езне беследно някой от тея миненеосци .... а след това ще о4акваме да видим кой ще бъде награден с орден "Герой Россий" в Кремъл и произведен в по висш ранг ....само дразнят Медведа ...
207
5
 
16
 
! Отговори
Su-35 преди 6 години
До Лудо влюбенитeМразя САЩ защото създадоха ислямска държава и загинаха заради тях стотици хиляди хора. Защото финансират мигрантите да се заселват в Европа. Защото разделят Европа и налагат на останалите как да живеят и какво да купуват. Мразя ги защото поддържат войната в Афганистан за да увеличат мигрантския натиск. Защото заради тях Европа страда , България страда , спряха ни проектите с Русия, унищожиха ни армията и не ни компенсираха. Защото ни унищожават културата и традициите.
206
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам защо трябва да си лудо влюбен или разлюбен,за да не видиш американските простотии.Чий го търсят на фичка си файчина на хиляди километри от границите си.Кой кого заплашва.Но стане ли нещо,ние ще го отнесем.Със сигурност!
205
12
 
8
 
! Отговори
Медуза преди 6 години
Най- важното е, че на никой не му пука за руснаците. Никой не се интересува от руснаците. Руснаците не са канени на трапезата. Чао......
204
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците много добре си знаят че не могат да направят нищо в Черно море. В момента единствено създават някакво усещане в останалите страни че са много активни и загрижени. Всеки знае че ако Русия пожелае може да потопи всички кораби в черно море за около 5 минути. Никой не може да се измъкне.
203
5
 
10
 
! Отговори
От... преди 6 години
прессекратиарата на Кремъл: По повод на поредната американска "закачка" в Черно Море, Владимир Владимирович Путин си го премести от левия крачол в десния. След това загрижен за Северно Атлантическите си приятели той поръча да бъде изпратена безплатна пратка първо качество руски памперси и 100-тина копия молби за напускане до най-близкото пристанище контролирано от НАТО. Да са подготвени просто хората. (справка есминеца Доналд Кук)
202
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са си в свои води! По голямата част от екваторията е на страни членки на НАТО! И ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ!!!!! НАТО е единствената гаранция за мира в света от рускоговорящият башибозук.
201
15
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ИМАТ ПРАВО ! САЩ СА ЧЛЕН НА НАТО И В ЧЕРНО МОРЕ ИМА 3 ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ НА НАТО - ТУРЦИЯ ,БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ! САЩ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАТ НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ И ВИНАГИ СА ДОБРЕ ДОШЛИ !
200
10
 
8
 
! Отговори
Русия е непобедима преди 6 години
До ГггПраво имат, кораби нямат, кораби! Знаеш ли колко *** трябва за да закарат Кузя пръдливи до Карибите?
199
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е защо да не види ? Та Черно Море да не би да е Руско.Има си международни води,в които всеки има право да си плава на корем.Или притесняват Капитаните на подводниците им ? Тея са пълни параноици .Ако някой не дай си боже поиска да емигрира в Русия през границата им,те ще го вземат за чужда инвазия,и ще го гръмнат.Профани.
198
0
 
1
 
! Отговори
До 203 преди 6 години
До До 200А сега прочети моя текст още веднъж! Или чувството ми за хумор вече издиша? Казвай овреме, да не се излагам!
197
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТръгналиЛъжеш като стар ром, ама не от прашасала бутилка, а от маалата. Тези дни гледах по Р1гостуване на грузински певци в Москва. Беше и Нани Брегвадзе, годинките си личат, но тя е все така очарователна и красива. Всички много се радваха, грузинците говореха великолепен руски. Някои наши tъпунгели се надяват, че Грузия кипи от русофобия, но са много далеч от истината. Грузинците много добре помнят, че влизането на Картли и Имарети в Руската империя ги спаси от пълно унищожение!
196
7
 
18
 
! Отговори
До 200 преди 6 години
Абе като нямат оръжия радари танкове и т.н. за какво е тоя страх у Нато от тия руснаци....да пратят няколко самолета и 2 3 хамерикански кораба и да превземат Москва....или май не е така а.....едно е да си на заплата и да бомбиш Ирак Сирия Афганистан и Либия друго е да сръпиш на руска земя и да се биеш срещу хора биещи се на собствена земя.
195
6
 
12
 
! Отговори
Ggg преди 6 години
Да вземат и руснаците да пратят един два бойни кораба в карибския басейн....или нямат право...