Русия видя втори боен US миноносец в Черно море

"Карни" и "Рос" ще провеждат операции по сигурност
19 фев 2018 07:40,
299
Русия видя втори боен US миноносец в Черно море
Снимка: Reuters

Втори американски ескадрен миноносец – "Карни", навлезе в акваторията на Черно море.

От пресслужбата на Шести американски флот заявиха, че "Карни" "се присъединява към миноносеца "Рос" за провеждане на морски операции за сигурност", съобщава ТАСС.

"Навлизането на втори кораб на военноморските сили (ВМС) на САЩ се извършва в рамките на графика, който позволява на ВМС на САЩ да подържат оперативно присъствие в района", се казва в документа.
"Нашето решение да изпратим едновременно два кораба в Черно море е прието по-рано, а не като реакция на каквото и да било", се казва в изявление на Кристофър Грейди, командир на "Карни".

"Ние работим в избрано от нас време и с избран от нас темп в този стратегически важен район. По своята природа корабите се явяват гъвкави и мобилни сили и ВМС (на САЩ) в уникален вид осигурява надеждна защита на интересите ни по целия свят", продължава той.

В изявлението се подчертава, че за последен път два кораба на ВМС на САЩ са се намирали в Черно море по време на учението "Морски бриз" през 2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
7
 
15
 
! Отговори
Професор Зоро преди 6 години
До русофобите, може ли да ми дадете логично обяснение защо мразите Русия? Какво лошо сте видели от тази държава? Разбирам някои от вас се раждат с омраза, но защо вашата е срещу Русия? Пиша научен труд за русофобията в България и нейните корени и вашата помощ ще ми помогне много.
193
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 194Друже, тези руснаци нямат радари, продадоха хубавите си морски бинокли на НМ Fleet. Така, че можеха да прозяпат супермодерните, строени по стелт-технологии USS-s. Добре, че един турски блогер ги светна, той от сутрин до вечер кибичи на Босфора и брои минувачите. Как не го заболя маясъла, как издържа този човек? Та само заради него нискотехнологичните изостанали руснаци научиха за страшните американски кораби и веднага се хванаха за тулките и ижовките! Тук чета, че нямали оръжия.
192
6
 
10
 
! Отговори
българофил преди 6 години
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия."
191
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо Анонимен 190Go home US army!!! Go home!!!че те са си у дома беТехният дом е на другият край на земята ако въобще знаеш къде се намират.
190
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 188Много си прав! За хубав изкуствен риф трябват няколко миноносеца тип "Арли Бърк" и поне един самолетоносач! Ще има да се кефят черноморските морски кончета, илариите и хамсията. А, и попчетата!
189
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофобията е едно от новите психични заболявания на малка но упорита част от населението в България. Моля вземете бързи мерки и отидете незабавно на психиятър докато не е станало твърде късно, още имате шанс да се излекувате. Професионално мнение и препоръка.
188
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 190Go home US army!!! Go home!!!че те са си у дома бе
187
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи РУСИЯ ВИДЯ ... в заглавието.Мисля, че за всички нормални хора е ясно, че в Черно море патрулират американски кораби.И това не е от вчера.
186
4
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 148 преди 6 години
Ан-148, какво съвпадение! За металообработващите машини. Точно това правят руснаците през последните няколко години - купуват темпово машини с ЦПУ от Швейцария и Германия, че даже и турски. Само един пример какво правят, когото им попаднат в ръцете: високоточни снайперски карабини. Избутаха оставалите корифеи в ъгъла! Вячеслав Лобаев направи оръжия с точност 0.4-0.3 МОА. Московската "Орсис" направи не по-лоши карабини. Когато руснакът реши си се състезава, влага цялата си душа и винаги успява!
185
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не е Черното море не е Червено и не е Съветско - то принадлежи на всички натовски брегови държави и отчасти на русия.Черно море е било тук и ще бъде тук хиляди години. Ние живеем тук с нашите съседи също от хиляди години, включително с Русия. Русия никога не ни е заплашвала а най малко сега. Така че тези извинения с НАТО е измишлйотина на еврейската западна пропаганда и техните интереси. Децата знаят че не българският народ е този който е срещу Русия а продажниците ГЕРБ и подобни изверги.
184
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименGo home US army!!! Go home!!!
183
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И фюрера навремето така настъпваше към Русия.После му се случи случка
182
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са два миноносеца.Повече трябват.И един самолетоносач.
181
11
 
14
 
! Отговори
Не е преди 6 години
Черното море не е Червено и не е Съветско - то принадлежи на всички натовски брегови държави и отчасти на русия.
180
11
 
12
 
! Отговори
Черното море преди 6 години
е натовско. Сесесере-то има има малка акватория
179
8
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До ангел Пазят за съжаление и "ангели" като тебе умнико-от ***.
178
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Nnn На прости хора не отговарям.
177
19
 
13
 
! Отговори
Тръгнали преди 6 години
Руски щурмови крйцери са тръгнали към бреговете на Грузия. Грузия е най слабата и най-малката държава на Черно Море и е най-лесната плячка за руско-съветците хищници.
176
15
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОСЧЕ : преди 6 години
раша като стои в сирия може, а? защо да не може натовски кораби в черно море? Както Асад, така и черноморските държави търсят помощ от мощен съюзник. Ама когато е във ваша вреда, не ви харесва...
175
19
 
19
 
! Отговори
Какво преди 6 години
Ушанките какво се напъват . 75% от бреговете на Черно море принадлежат на Натовски държави. Руснаците трябва да си траят и да се кооперират с Нато. Никой от Нато не ги заплашва . Руски територии не са окупирани и няма да бъдат окупирани от нито една натовска държава. Територии на независими държави - Грузия и Украйна са превзети от руски окупационни военни части. Съседни държави - Беларус, Финландия , Молдова, Литва, Латвия, Естония са под непрекъснат шантаж от Кремъл.